Audio OUT na MBP 13" nije dovoljno velik ?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Audio OUT na MBP 13" nije dovoljno velik ?!

28.11.2010 | 00:27
Kupila mi cura slušalice

Lipe ogromne Sonyeve, al utor za njih je premalen Strah me na silu gurat da nešto ne sj...m

Jel postoji neki adapter za to ili šta li?
28.11.2010 | 01:02
Najvjerovatnije postoji. Koji promjer utičnice, piše ti negdje za MBP. Drugo koji đek imaju slušalice.?
28.11.2010 | 11:33
Slušalice imaju "standardni" mali jack, onaj 3.5mm, a za MBP na everymac.com piše da je isto 3.5mm no nije, nego je manji
28.11.2010 | 11:47
A kako znaš da je na MBP manji od 3.5? Odnosno, kako znaš da je na slušalicama 3.5, a ne veći? Jesi li izmjerio nečim (najbolje šublerom odn. pomičnom mjerkom, ako ga nemaš doma, imat će ga u bilo kojoj trgovini željeznarije i vijčane robe)? Ako je fakat 3.5, onda je samo stvar da malo teže ide, probaj mrvicu većom silom.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.11.2010 | 11:59
john_st je napisao:
Slušalice imaju "standardni" mali jack, onaj 3.5mm, a za MBP na everymac.com piše da je isto 3.5mm no nije, nego je manji

Pa zar je moguće da je na MBP 2,5mm? Čisto sumnjam jer njih su radili samo u mono izvedbi za one male radio prijemnike koji su bili popularni u prošlome stoljeću

Ja mislim da su ti te slušalice proizvedene u Kini, a globalno je poznato kako kinezi uglavnom proizvode smeche, pogotvo što se kontrola kvalitete sve manje radi jer to poskupljuje krajnju cijenu proizvoda. Sigurno su oni zj... stvar sa jackom na slušalicama. Jesi ih probao ubost u nešto drugo? Pa zar do sada nisi na svom MBPu koristio audio izlaz s nekim drugim slušalicama?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.11.2010 | 12:01
Ma samo stavi malo vazelina na jack i problem riješen
28.11.2010 | 14:53
Ovo je taj model: www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/serv...Id=11038523#features

@Sank - koristio sam, ali od iPhonea i te su "upadale" ko od šale, ali ove neće.

@Smayoo - nemam šubler, ali ove Sonyeve imaju stereo mini-plug a to je prema wikipediji 3.5mm en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector
28.11.2010 | 15:29
Ja tebi da izmjeriš, a ti meni Wikipedia. Jebla te Wikipedia. Izmjeri. MBP ziher ima 3.5, isto kao i slušalice od iPoda s kojima ga koristim.
Ako ti šubler kaže npr. 3.55, to je to samo gurni malo jače. Ako kaže 3.8, to je onda drugi standard.
28.11.2010 | 17:03
okej, shvatio sam, ali ja i dalje nemam šubler moram zvat očevog prijatelja da mi posudi...
28.11.2010 | 19:28
Ako ti je tako lakše - napravi tako. Inače, najjednostavnije je otići u neku trgovinu željeznarije i vijčane robe. Tamo uvijek imaju jedan u ladici.
07.12.2010 | 18:50
Ovo je presmiješno! 3.5mm je činč, 3.5mm je utor, ali svejedno neće unutra. Još sam uočio da na činču od Sonya imaju dva "koluta" dok na ovima od iPhonea imaju 3.

Ništa mi nije jasno
07.12.2010 | 20:24
Fony nema mikrofon, iPhonove slusalice imaju. Zbog toga jedan "kolut" vise.
07.12.2010 | 22:01
John, a duljina? Pretpostavljam da je i duljina jacka (metalnog dijela, bez obzira na broj "kolutova") ista? Ako je i to isto, a pretpostavljam da jest, onda pretpostavljam da si pokušao i malo "muškije" gurnuti? Ako i dalje ne ide, onda malo stani pa promisli pa probaj skužiti što točno zapinje. To je vrlo jednostavan jack. I razlog problema mora biti jednostavan.
08.12.2010 | 01:15
Ide li unutra bilo koji drugi 3.5mm konektor? Da nije netko nesto ugurao unutra?
08.12.2010 | 10:54
Ja imam Grado SR60i i nemam nikakvog problema s činčem.Imam i Sennheiser PX100 pa isto nemam problema. Potreban je lagani pritisak ali ništa što bi moglo štetiti. Da ti nisu prsteni lagano ispupčeni? Do kuda uđe ?
08.12.2010 | 12:00
Ma daj, ovo je već smiješno john_st, ako druge slušalice idu unutra, a ta Sonyjeva neće, definitivno je do nje. Ako ni druge slušalice ne ulaze, onda kako Riba kaže provjeri utičnicu. Inače bi mogli teoretizirati još mjesecima.
08.12.2010 | 14:58
Ili daj meni da ja gurnem! :-D
08.12.2010 | 19:30
hahaha baš ste me oraspoložili do te mjere da sam odlučio riskirat, i... GURNUO SAM!!

ne znam jel se djevice ovako boje al mene je stvarno bilo strah

bez razloga, jer se ništa nije razbilo ni poremetilo, sluške rade ko sat! malo jest trebalo jače gurnut, al radi.
08.12.2010 | 19:46
boriskr je napisao:
Ja imam Grado SR60i i nemam nikakvog problema sa činčem.

Nije bitno, ali točnosti radi, taj konektor nije chinch, nego tzv. tropolna ili stereo "banana". Chinch je dvopolni koaksijalni konektor kao na audio interconnectionima od hi-fi komponenata (uvijek su u paru, crni i crveni).
08.12.2010 | 19:51
smayoo je napisao:
boriskr je napisao:
Ja imam Grado SR60i i nemam nikakvog problema sa činčem.

Nije bitno, ali točnosti radi, taj konektor nije chinch, nego tzv. tropolna ili stereo "banana". Chinch je dvopolni koaksijalni konektor kao na audio interconnectionima od hi-fi komponenata (uvijek su u paru, crni i crveni).

Krivo. Stereo Jack je tocan naziv. Banana je nesto drugo ....

www.google.co.uk/images?client=safari&am...biw=1440&bih=715
08.12.2010 | 19:52
Jeah, a lijepo ti je smayoo napisao da malo jače gurneš, još na početku. Sjeti se drugi puta ,kad budeš trebao ugurat, zovi smayooa ili mene !
08.12.2010 | 21:42
Banana je u slengu. Drek, sluzbeni naziv je TRS connector. Nikad cuo. Izgleda da je ona narodna istinita "... umrijet cu glup.". LOL
08.12.2010 | 21:48
Tip, Ring, Sleeve.
08.12.2010 | 21:55
Jack je općenit naziv za bilo koji tip konektora koji se spaja i odpaja jednostavnim guranjem i čupanjem. I chinch je isto jack. BNC nije jack, jer ima bajonet.
09.12.2010 | 00:07
Napisao sam činč, jer je john_st tako napisao par postova iznad. Nećemo tražiti po vikipediji, znamo na što se misli kad se slobodni kraj kabla slušalica želi uvaliti u bilo što.
09.12.2010 | 00:37
Dakle zaključak je da prvi put uvijek ide malo teže!
09.12.2010 | 01:01
boriskr je napisao:
Napisao sam činč, jer je john_st tako napisao par postova iznad. Nećemo tražiti po vikipediji, znamo na što se misli kad se slobodni kraj kabla slušalica želi uvaliti u bilo što.

Tako sam i napisao. Nije bitno, ali točnosti radi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 28 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jmirakul, marioart, Maxxy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (460)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO