Kakva je budućnost čovječanstva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kakva je budućnost čovječanstva?

01.02.2025 | 13:00
Da barem radim kao pas koji proganja ljude.
01.02.2025 | 17:20
Jedan dio onoga što radim bi se teoretski moglo dati AI-ju da obavlja, ali ne sve. S druge strane meni je AI pomogao u toliko toga što sam radio, a za što bih inače izgubio mnogo vremena ili morao angažirati vanjskog suradnika, tako da je situacija za sada u ravnoteži, barem kod mene.
  • Air
  • Korisnik
  • 77
01.02.2025 | 21:27
dpasaric kaže:
Jedan dio onoga što radim bi se teoretski moglo dati AI-ju da obavlja, ali ne sve. S druge strane meni je AI pomogao u toliko toga što sam radio, a za što bih inače izgubio mnogo vremena ili morao angažirati vanjskog suradnika, tako da je situacija za sada u ravnoteži, barem kod mene.

Sigurno će vremenom doći do toga da ćeš ispasti iz ravnoteže jer će puno vaših klijenata (s vremenom sve više) direktno se obratiti AI-u (kada naprave pristup AI-u FOR DUMMIES)
01.02.2025 | 21:29
To je OK. To je filter za mediokritete. Svatko tko svoj posao teži raditi uvijek bolje i svakako bolje do prosjeka - ne mora se toga bojati.
02.02.2025 | 01:06
Air kaže:
dpasaric kaže:

Sigurno će vremenom doći do toga da ćeš ispasti iz ravnoteže jer će puno vaših klijenata (s vremenom sve više) direktno se obratiti AI-u (kada naprave pristup AI-u FOR DUMMIES)

Profesionalci ionak nisu kruha jeli od takvih "klijenata". Prije AI-ja je bilo "moj mali nećak ima kompjutor i on mi to može nacrtati". U Wordu, ne.
Kako Smayoo veli, mediokriteti će dati sve od sebe da ti omalovaže struku i profesionalnost. Uvijek je tako bilo, i davno prije AI-ja.
AI danas već je "for dummies". Svako ga može koristiti i, po mojem skromnom mišljenju, svako bi ga i trebao koristiti. To je jako koristan alat za mnoga područja. Međutim, proizvod AI-ja je daleko od gotovog proizvoda. Svaki AI output treba revidirati, ispravljati i učiniti ga dovoljno kvalitetnim za produkciju. To je još uvijek posao za profesionalca.
Kome je taj poluproizvod dovoljno dobar, daleko mu lepa kuća.
02.02.2025 | 09:25
Dio mog posla je da zovemo objavljene loadove koje treba transportirati. Kada neki broker objavi npr. Chicago, IL za Detroit MI - $1000, ti imas neke parametre loada i onda zoves i dogovaras se dalje.

Sve cesce se desava da se javi AI na telefon. To zvuci tako prirodno ali primjetno je ipak. Uredno me pozdravi ovisno koji dio dana, pita me za ime, zatim ID broj poduzeca. Nakon toga provjeri podatke nase tvrtke, te ako ne mogu s nama raditi iz bilo kojeg razloga, odmah mi to kaze. Ako je sve OK procita mi pojedinosti te ture, i pita zelim li to uzeti po ponudjenim uvjetima.

Ako pristanes, trazi ti podatke o vozacu i dobijes potvrdu na email.

Ukoliko se zelis cjenjkati ili pitas neku glupost koja ga zbuni (testirao sam i to), onda te spoji sa stvarnom osobom da nastavi dalje razgovor.

Ovo je recimo jedan praktican primjer gdje AI uspjesno zamjeni covjeka koji bi se javljao na telefon i po cijele dane ponavljao jedno te isto. I sve vise ce biti takvih scenarija...
27.02.2025 | 23:11
Danas smo u medijima mogli čitati naslove: "Srušio se platni promet u eurima u cijeloj Europskoj uniji", kažu da je pao "jedan dio T2 sustava", štogod to bilo. To samo potvrđuje koliko je loša ideja prelaska na potpuno digitalne valute - ne samo radi orvelovske kontrole građana, već i zbog pouzdanosti.

Kolakušić je imao kratak osvrt na tu ideju da odemo "all digital", taman prikladno uz današnje događanje.

28.02.2025 | 08:11
Stao prosli vikend caskom kupiti dvije police u IKEI. Unutra nekakvi kiosci, kazem super, tu poklikam i skupin na pick-up odjelu. Poklikam sve i zadnji korak je 'potvrdi narduzbu u mobilnoj IKEA aplikaciji ili mobilnim telefonom skeniraj QR kod'. No ja kod sebe nemam telefon, naivcina je pomislio da je debitna kartica dovoljna. Dosao do covjeka na info pultu, on sav zbunjen klikao po tom njihovom sustavu gdje je ipak iskopao negdje duboko zakopanu opciju da mi isprinta narudzbu bez da moramo koristiti moj telefon. Sto bi tek bilo da sam s gotovinom dosao!
28.02.2025 | 10:00
Strašno!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 28 minuta
  • Yonkis: Žao mi je svih ljudi koji su kupovali 16 pro seriju zbog “uživanja” u AI. Apple, čekanje da vidiš što će od AI (tuđih) biti te jako koštalo.
  • accom: Evo što se tiče tekst smoothing-a... usporedjujem stare screenshote s novima i stvarno postoji razlika!
  • Yonkis: PSA: nemojte raditi reset svih postavki na iPhoneu (jer nisam znao passw za enkriptirani backup pa je to bilo riješenje) jer nećete moći dodati broj telefona za iMess i FT (barem kod A1)
  • miomika: Radi AI, image playground i ono čišćenje fotki. NE radi: iPhone Mirroring niti call recording
  • Borisone: Nadam se da će EU nagazit Apple da prekine s tim sranjem da im OS izgleda kulturno samo na retina ekranima.
  • Borisone: Možda je kava bila slaba. Provjerim večeras još jednom.
  • accom: @Borisone, može bit! Ujutro me pričekao updated system... al do tvoje "šale" nisem obračao pažnju... teško reči. :)
  • Borisone: Znam da zvuči kao prvoaprilska šala, ali može li netko provjeriti da li i njemu na macOS 15.4 na 1440p monitorima sada tekst izgleda manje nazubljeno nego prije.
  • Borisone: Od sinoć dostupni novi macOS, iOS, ...
  • JOHN: :)
  • Yonkis: @JOHN, evo možeš rentati ulaznicu: [link]
  • JOHN: Ja pokušao. I dva puta izvisio u čekaonici. Vjerojatno ću na drugi koncert
  • Zdravac: Dvije su kod mene (fan pit) :)
  • Zdravac: Jel netko uspio kupiti karte za Thompsona?
  • smayoo: @drpongrac23, evo sam ti je bumpao :)
  • Zdravac: Ja sam baš danas odjavio Apple Music i ostajem vjeran Spotify-u. U 3 mjeseca nisam dvaput koristio Apple Music, jednostavno mi ne treba uz Spotify
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: ...Ako neznaaaaš šta je biilooo...
  • Yonkis: Šta se radi, šta je bilo.. :)
  • drpongrac23: Aj d Smayoo otvori temu "Šta se radi", ja sam je nedavno otvorio, ali uz sve bsvoje algoritme je ne nalazim!!!
  • drpongrac23: Naravno, Apple Music playliste - kod mene sve legalno, oduvijek!!!
  • drpongrac23: Šta radi ekipa?!? ja samo opušteno... Radim playliste, priprema pizze za sina, iščekivanje žene da dođe sa posla... :)
  • smayoo: Nadstrešnica do 20 m2 se može graditi bez projekta i bez dozvole. Za više informacija piši u forum
  • Zdravac: dimenzije su sada 5 x 7 m, htio bih samo produžiti za 3 m
  • Zdravac: Ekipa, koliko bi okvirno koštala izrada glavnog projekta za povećanje nastrešnice sa 35 m2 na 50 m2, htio bih i struju na njoj. drvena konstrukcija sa ravnim limenim krovom
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO