06.08.2020 | 08:26
Da ne bude da mi sve radi i nemam problema sa svojim Macbook-om dosao je red i da nesto pitam
Naime, posao mi je razvoj mobilnih (Android) aplikacija i rad s tim je prilicno zahtjevan na resursima.
Uzrok smrzavanja sustava lezi u nedostatku RAM memorije koju zacas pojede proces kompajliranja, naravno tu je i otvoreno dosta tabova na Chrome, drugih aplikacija itd. Jos ako upalim virtuelni uredjaj zna se desiti da smrzne skroz, a bas bih volio da ga mogu nekad koristiti pored fizickog uredjaja
Iako je vecini ljudi 8GB RAM dovoljno za svakodnevne zadatke, za specificnije stvari to ipak zna biti malo.
Cijene po lokalnim oglasima u BiH su dosta visoke za DDR3/DDR3L RAM memoriju, pa bih bolje prosao kupnjom putem eBay. Zainteresovala me pravo HyperX Impact memorija sa pasivnim hladnjacima, medjutim, citao sam komentare kako bi bolje bilo da to bude memorija oznacena za Mac-ove kao sto su OWC i Crucial memorije zbog specificnog timinga u odnosu na standardni RAM i da navodno moze uzrokovati nestabilnost u radu. Da li je neko ugradjivao RAM i kako se to sve ponasa?
Prva je ona sto zelim, dok druga je ta oznacena za Macbookove.
www.ebay.com/itm/16GB-2x-8GB-DDR3L-PC3L-...69ffffffb4%7Ciid%3A1
www.ebay.com/itm/Owc-RAM-8GB-2x4GB-204-p...c:g:1ogAAOSwanFcwyya