M4 Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

M4 Mac Mini

08.12.2024 | 17:51
saint kaže:
Medju prvima sam kupio MM a medju prvima mi je i umro

Ajoj, baš mi je žao. Želim ti da ipak nije serijski feler, da ti drugi primjerak bude trajan.
08.12.2024 | 18:32
Joj baš mi je žao, ali ne brini, brzo će se to srediti!

Dugo-dugo-dugo nisam čuo da je nekome riknuo novi Mac, od onoga što smo mi prodali, zadnje su bile one MacBook Pro serije s NVIDIA GPU problemima, a to je bilo zaista davno...

A Mac mini se valjda niti jedan ikada nije pokvario, imamo u muzeju one najstarije, svi rade!

Ovo je neka tvornička greška, baš ćemo pratiti ima li kakav recall ili će kasnije Apple izdati neki Extended Warranty program ako se pokaže da ovo nije bio izuzetak.
08.12.2024 | 18:45
Vjerojatno se radi o dobroj staroj "ne kupuj prvi model", ali barem Apple to rjesava bez puno problema.
13.12.2024 | 20:04
Nastavak price o MM,prvo moram reci da sam se definitvno razocarao u Apple i da cu dobro razmisliti da li cu u buduce uzimati bilo koji uredjaj. Prvo su poceli da se ponasaju kao samsung sa telefonima tj stariji uredjaji nemaju nove mogucnost i ako imaju dovoljno jak HW a sad su poceli da brljaju sa garancijama. U svakom slucaju nema zamjene tj necu dobiti novi MM vec ce ovaj popraviti,znaci uredjaj je star mjesec dana i nije kupljen u Apple store vec preko nekog dobavljaca. Navodno Mac racunare se ne mijenjaju vec popravljaju,jedino ako je kupljen u zvanicnoj Apple radnji i ako se pokvario u roku 14 dana. Ja moram cekati mjesec dana da dijelovi dodju i onda jos da se popravi. Na pitanje sta cu bez racunara,dobio sam odgovor „mi vam tu ne mozemo pomoci“ ,u svakom slucaju katastrofa. Rekao sam da ne zelim popravljen uredjaj vec zahtjevam nov nasta se prave budale i kazu to je politika firme mi tu nista ne mozemo uraditi. Ozbiljno razmisljam da angazujem advokata jer je ovo totalna budalastina.
13.12.2024 | 20:28
Ne troši novac na odvjetnika. Ne mogu biti 100% siguran za Njemačku, ali znam da u Hrvatskoj nemaš zakonsko uporište tražiti novi uređaj nakon prvog kvara, nego tek kasnije, ako se u jamstvenom roku uređaj pokvari više puta. Općenito, prije koju godinu je donesena europska smjernica koja ide prema tome da se smanjuje količina otpada pa promovira načelo "repair first" i ono vrijedi u oba smjera. Proizvođač se ima pravo pozvati na njega kad je proizvod pod jamstvom, a i kupac se ima pravo pozvati na njega kasnije (i tražiti popravak "zastarjelog" uređaja umjesto zamjene za "noviji model" koji je često inferioran).
14.12.2024 | 08:12
Smayoo je u pravu - nažalost, nema više zamjene, gleda se da uređaj prvo ide na popravak. Mislim da Apple oduvijek goni tu politiku. Davno sam imao iPod shuffle i bio je riknuo u garanciji - dobio sam refubished uređaj u zamjenu, jer se ovaj nije mogao popraviti.

Tako i da ti ga odluče zamijeniti, sigurno ne bi dobio novi neotpakirani, već refubished, i to vjerojatno bez ambalaže i kabla.

Što se tiče frustracije kvalitetom, i ja sam davno proživio isto - iMac star godinu dana je skroz bio riknuo, monitor, superdrive i wi-fi. I taj iPod shuffle, negdje u to vrijeme, mislim da je bila 2006. Prije nekoliko godina je bila riknula Apple magic keyboard, par tipki je prestalo raditi. U isto vrijeme Mac mini je imao povremeni problem sa roza ekranom - ali to je bilo standard za sve Minije iz Intel serije tih godina.

Sve drugo radi tip-top, godinama. I novo što sam kupio, kao i rabljeno. (iMac G3, dva kom. Intel iMac 2008, MacBook Pro 2010, iPad 9th gen., MacBook Air M1)… I neki koje sam kupio pa prodao (MBA Intel).

Znači, kako ti grah padne, što bi narod rekao. Stisni i ideš dalje.

Što se tiče popravka, ili je napajanje ili matična, a matična je čini mi se ustvari cijelo računalo. Samo se raspitaj da li nakon popravka garancija ide od početka.

Sretno s tim!
14.12.2024 | 08:57
Realno nemas nikakve osnove traziti novi uredjaj. Star je koliko je, nebitno i imas jamstvo u nekom odredjenom roku koje ti jamci besplatan popravak.
Kupio sam prosle godine LG oled tv i panel je vrisnuo cetvrti dan. Isao je na servis i cekali su novi panel iz Nizozemske. Naravno da budes ljut, kupis nesto skupo i pokravi se u kratkom periodu.
Meni veci problem predstavljaju nasi serviseri koji su vecinom losi i neprofesionalni. Kada se samo sjetim kako je ovlasteni serviser Bosch perilica mlatio cekicem po novom bubnju (i ostetio ga, naravno da nisam dobio drugi uz svu silu natezanja...) ispred mene, mogu misliti kako se ponasaju u servisu
31.12.2024 | 20:23
01.01.2025 | 02:34
Ovo je vrlo koristan review, ovo za wifi mi je jasno (vjerojatno neki metalni dio utječe na prijem antene), ali nije mi jasan dio da utječe na Ethernet mrežu, to mi je nekako labavo argumentirao.
01.01.2025 | 16:55
A tko će ga znati što se kolje sa čime,... meni je Logitech MX (gen. 1) ubijao WiFi ako sam ga spajao prek BT-a na laptop (i MBP i ThinkPad, svejedno koji), ako bi koristio povezivanje preko Logitech Unifying receivera WI Fi je bio OK, kasnije sam posudio od frenda Logitech MX (gen. 2) i WiFi je radio dobro bez obzira kako je bio povezan s laptopom.

Review drugog docka (koji nema problema sa WiFi-em):
02.01.2025 | 01:57
Nekima je očigledno dosadno:

www.youtube.com/shorts/DxuXYEMthv0
03.01.2025 | 07:53
dpasaric kaže:
Nekima je očigledno dosadno:

www.youtube.com/shorts/DxuXYEMthv0

Evo ovo dosadno ... jedino je bed što nema kotačiće
03.01.2025 | 08:20
I jasno fali logo, najbitnija stvar
03.01.2025 | 10:09
Ali da su ga profi složili - jesu!
03.01.2025 | 12:55
Postoji jedna c/b fotografija na kojoj Steve Jobs na svom radnom stolu ima "mini" verziju G5 maca, gotovo identično ovome. Da ki ste to vidjeli?

Neki nagađaju da je u pitanju tek vanjski HDD u obliku mini desktopa, tko bi ga znao. Evo pa prosudimo sami…

imgur.com/YZUa4nU
03.01.2025 | 20:17
www.reddit.com/r/apple/comments/4wv4t1/i...T4xRYGdf9NsfOI8aysKG

Ili vanjski disk ili maketa G5... samo Jobs zna.

> Pretty sure in the book Steve Jobs (or maybe it was Becoming Steve Jobs) Ive said that at the end of every product design they'd make Jobs a scaled down model of the product they just finished out of aluminum.
03.01.2025 | 20:21
drpongrac23 kaže:
Postoji jedna c/b fotografija na kojoj Steve Jobs na svom radnom stolu ima "mini" verziju G5 maca, gotovo identično ovome. Da ki ste to vidjeli?

Neki nagađaju da je u pitanju tek vanjski HDD u obliku mini desktopa, tko bi ga znao. Evo pa prosudimo sami…

imgur.com/YZUa4nU

To je vjerojatno Power Mac M5 kojeg je donio iz 2027. godine
03.01.2025 | 22:28
drpongrac23 kaže:

Ma ne, nije to nikakva misterija, to je bila serija vanjskih diskova u tom stilu, zaboravio sam proizvođača, ali sjećam se toga.

BTW raspoložilo me što imam iste Genelec zvučne monitore kao Jobs!
03.01.2025 | 23:32
Zvučnici su negdje na toj slici? Osjećam se kao da igram "where's waldo?"... Ne snalazim se u tom njegovom (kreativnom) kaosu od sobe..
03.01.2025 | 23:48
Da je na slici Bill Gates, negdje na sredini slike bio bi njegov PC. E, a pošto je to Jobs, PC kanta nije PC nego zučnik. Drugi je vjerojatno s druge strane monitora - izvan slike.

I zašto svi kažete da mu je soba neuredna? Baš je po mjeri one - kaos na radnom stolu: red u glavi. Red na radnom stolu: kaos u glavi.

files.mastodon.social/media_attachments/...cbd71be44885b50e.png
05.01.2025 | 12:23
drpongrac23 kaže:

imgur.com/YZUa4nU

meni to nesto poznato
Prilozi:
05.01.2025 | 12:24
Nije to isto. Zadnja strana je drugacija.
05.01.2025 | 12:29
ma to su samo detalji, sitnice...
17.01.2025 | 22:25
Nastavak priče od prije dva tjedna.

31.01.2025 | 23:18
Ovog lika će proizvođači hardvera obožavati
01.02.2025 | 01:04
Pa odličan je tip, skroz objektivan i detaljan!
09.02.2025 | 22:06
Konačno ono što smo čekali! Nisam vidio da je objavljeno u temi, isprike ako je.

expandmacmini.com/product/ssd-m4-2tb/

259$ za 2TB, što je prema Appleovim 800, bagatela. Nažalost trenutno samo za M4, M4 Pro coming soon!
09.02.2025 | 22:09
Gledao sam to jučer jer bi mi Mini M4 Pro bio dream machine! Super vijest!!
09.02.2025 | 23:12
Update, ima i kod Kineza, po nešto nižoj cijeni

www.ebay.de/itm/316140011915?_skw=mac+mi...7Ctkp%3ABFBMjKmizJ1l
10.02.2025 | 12:59
Da ne otvaram novu temu, moje pitanje je imali netko iskustva sa trgovinom iDućan.hr(www.iducan.hr)?
Htio bih kupiti Mac Mini PRO, budući da ga oni jedini imaju u RH(isporuka do 7 radnih dana).

Hvala
LP
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 19 minuta
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, EJc, Ender, robee, tino1, VanjusOS, Anonimci (935)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO