M4 Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

M4 Mac Mini

08.12.2024 | 17:51
saint kaže:
Medju prvima sam kupio MM a medju prvima mi je i umro

Ajoj, baš mi je žao. Želim ti da ipak nije serijski feler, da ti drugi primjerak bude trajan.
08.12.2024 | 18:32
Joj baš mi je žao, ali ne brini, brzo će se to srediti!

Dugo-dugo-dugo nisam čuo da je nekome riknuo novi Mac, od onoga što smo mi prodali, zadnje su bile one MacBook Pro serije s NVIDIA GPU problemima, a to je bilo zaista davno...

A Mac mini se valjda niti jedan ikada nije pokvario, imamo u muzeju one najstarije, svi rade!

Ovo je neka tvornička greška, baš ćemo pratiti ima li kakav recall ili će kasnije Apple izdati neki Extended Warranty program ako se pokaže da ovo nije bio izuzetak.
08.12.2024 | 18:45
Vjerojatno se radi o dobroj staroj "ne kupuj prvi model", ali barem Apple to rjesava bez puno problema.
13.12.2024 | 20:04
Nastavak price o MM,prvo moram reci da sam se definitvno razocarao u Apple i da cu dobro razmisliti da li cu u buduce uzimati bilo koji uredjaj. Prvo su poceli da se ponasaju kao samsung sa telefonima tj stariji uredjaji nemaju nove mogucnost i ako imaju dovoljno jak HW a sad su poceli da brljaju sa garancijama. U svakom slucaju nema zamjene tj necu dobiti novi MM vec ce ovaj popraviti,znaci uredjaj je star mjesec dana i nije kupljen u Apple store vec preko nekog dobavljaca. Navodno Mac racunare se ne mijenjaju vec popravljaju,jedino ako je kupljen u zvanicnoj Apple radnji i ako se pokvario u roku 14 dana. Ja moram cekati mjesec dana da dijelovi dodju i onda jos da se popravi. Na pitanje sta cu bez racunara,dobio sam odgovor „mi vam tu ne mozemo pomoci“ ,u svakom slucaju katastrofa. Rekao sam da ne zelim popravljen uredjaj vec zahtjevam nov nasta se prave budale i kazu to je politika firme mi tu nista ne mozemo uraditi. Ozbiljno razmisljam da angazujem advokata jer je ovo totalna budalastina.
13.12.2024 | 20:28
Ne troši novac na odvjetnika. Ne mogu biti 100% siguran za Njemačku, ali znam da u Hrvatskoj nemaš zakonsko uporište tražiti novi uređaj nakon prvog kvara, nego tek kasnije, ako se u jamstvenom roku uređaj pokvari više puta. Općenito, prije koju godinu je donesena europska smjernica koja ide prema tome da se smanjuje količina otpada pa promovira načelo "repair first" i ono vrijedi u oba smjera. Proizvođač se ima pravo pozvati na njega kad je proizvod pod jamstvom, a i kupac se ima pravo pozvati na njega kasnije (i tražiti popravak "zastarjelog" uređaja umjesto zamjene za "noviji model" koji je često inferioran).
14.12.2024 | 08:12
Smayoo je u pravu - nažalost, nema više zamjene, gleda se da uređaj prvo ide na popravak. Mislim da Apple oduvijek goni tu politiku. Davno sam imao iPod shuffle i bio je riknuo u garanciji - dobio sam refubished uređaj u zamjenu, jer se ovaj nije mogao popraviti.

Tako i da ti ga odluče zamijeniti, sigurno ne bi dobio novi neotpakirani, već refubished, i to vjerojatno bez ambalaže i kabla.

Što se tiče frustracije kvalitetom, i ja sam davno proživio isto - iMac star godinu dana je skroz bio riknuo, monitor, superdrive i wi-fi. I taj iPod shuffle, negdje u to vrijeme, mislim da je bila 2006. Prije nekoliko godina je bila riknula Apple magic keyboard, par tipki je prestalo raditi. U isto vrijeme Mac mini je imao povremeni problem sa roza ekranom - ali to je bilo standard za sve Minije iz Intel serije tih godina.

Sve drugo radi tip-top, godinama. I novo što sam kupio, kao i rabljeno. (iMac G3, dva kom. Intel iMac 2008, MacBook Pro 2010, iPad 9th gen., MacBook Air M1)… I neki koje sam kupio pa prodao (MBA Intel).

Znači, kako ti grah padne, što bi narod rekao. Stisni i ideš dalje.

Što se tiče popravka, ili je napajanje ili matična, a matična je čini mi se ustvari cijelo računalo. Samo se raspitaj da li nakon popravka garancija ide od početka.

Sretno s tim!
14.12.2024 | 08:57
Realno nemas nikakve osnove traziti novi uredjaj. Star je koliko je, nebitno i imas jamstvo u nekom odredjenom roku koje ti jamci besplatan popravak.
Kupio sam prosle godine LG oled tv i panel je vrisnuo cetvrti dan. Isao je na servis i cekali su novi panel iz Nizozemske. Naravno da budes ljut, kupis nesto skupo i pokravi se u kratkom periodu.
Meni veci problem predstavljaju nasi serviseri koji su vecinom losi i neprofesionalni. Kada se samo sjetim kako je ovlasteni serviser Bosch perilica mlatio cekicem po novom bubnju (i ostetio ga, naravno da nisam dobio drugi uz svu silu natezanja...) ispred mene, mogu misliti kako se ponasaju u servisu
31.12.2024 | 20:23
01.01.2025 | 02:34
Ovo je vrlo koristan review, ovo za wifi mi je jasno (vjerojatno neki metalni dio utječe na prijem antene), ali nije mi jasan dio da utječe na Ethernet mrežu, to mi je nekako labavo argumentirao.
01.01.2025 | 16:55
A tko će ga znati što se kolje sa čime,... meni je Logitech MX (gen. 1) ubijao WiFi ako sam ga spajao prek BT-a na laptop (i MBP i ThinkPad, svejedno koji), ako bi koristio povezivanje preko Logitech Unifying receivera WI Fi je bio OK, kasnije sam posudio od frenda Logitech MX (gen. 2) i WiFi je radio dobro bez obzira kako je bio povezan s laptopom.

Review drugog docka (koji nema problema sa WiFi-em):
02.01.2025 | 01:57
Nekima je očigledno dosadno:

www.youtube.com/shorts/DxuXYEMthv0
03.01.2025 | 07:53
dpasaric kaže:
Nekima je očigledno dosadno:

www.youtube.com/shorts/DxuXYEMthv0

Evo ovo dosadno ... jedino je bed što nema kotačiće
03.01.2025 | 08:20
I jasno fali logo, najbitnija stvar
03.01.2025 | 10:09
Ali da su ga profi složili - jesu!
03.01.2025 | 12:55
Postoji jedna c/b fotografija na kojoj Steve Jobs na svom radnom stolu ima "mini" verziju G5 maca, gotovo identično ovome. Da ki ste to vidjeli?

Neki nagađaju da je u pitanju tek vanjski HDD u obliku mini desktopa, tko bi ga znao. Evo pa prosudimo sami…

imgur.com/YZUa4nU
03.01.2025 | 20:17
www.reddit.com/r/apple/comments/4wv4t1/i...T4xRYGdf9NsfOI8aysKG

Ili vanjski disk ili maketa G5... samo Jobs zna.

> Pretty sure in the book Steve Jobs (or maybe it was Becoming Steve Jobs) Ive said that at the end of every product design they'd make Jobs a scaled down model of the product they just finished out of aluminum.
03.01.2025 | 20:21
drpongrac23 kaže:
Postoji jedna c/b fotografija na kojoj Steve Jobs na svom radnom stolu ima "mini" verziju G5 maca, gotovo identično ovome. Da ki ste to vidjeli?

Neki nagađaju da je u pitanju tek vanjski HDD u obliku mini desktopa, tko bi ga znao. Evo pa prosudimo sami…

imgur.com/YZUa4nU

To je vjerojatno Power Mac M5 kojeg je donio iz 2027. godine
03.01.2025 | 22:28
drpongrac23 kaže:

Ma ne, nije to nikakva misterija, to je bila serija vanjskih diskova u tom stilu, zaboravio sam proizvođača, ali sjećam se toga.

BTW raspoložilo me što imam iste Genelec zvučne monitore kao Jobs!
03.01.2025 | 23:32
Zvučnici su negdje na toj slici? Osjećam se kao da igram "where's waldo?"... Ne snalazim se u tom njegovom (kreativnom) kaosu od sobe..
03.01.2025 | 23:48
Da je na slici Bill Gates, negdje na sredini slike bio bi njegov PC. E, a pošto je to Jobs, PC kanta nije PC nego zučnik. Drugi je vjerojatno s druge strane monitora - izvan slike.

I zašto svi kažete da mu je soba neuredna? Baš je po mjeri one - kaos na radnom stolu: red u glavi. Red na radnom stolu: kaos u glavi.

files.mastodon.social/media_attachments/...cbd71be44885b50e.png
05.01.2025 | 12:23
drpongrac23 kaže:

imgur.com/YZUa4nU

meni to nesto poznato
Prilozi:
05.01.2025 | 12:24
Nije to isto. Zadnja strana je drugacija.
05.01.2025 | 12:29
ma to su samo detalji, sitnice...
17.01.2025 | 22:25
Nastavak priče od prije dva tjedna.

31.01.2025 | 23:18
Ovog lika će proizvođači hardvera obožavati
01.02.2025 | 01:04
Pa odličan je tip, skroz objektivan i detaljan!
  • kupus
  • Posjetitelj
09.02.2025 | 22:06
Konačno ono što smo čekali! Nisam vidio da je objavljeno u temi, isprike ako je.

expandmacmini.com/product/ssd-m4-2tb/

259$ za 2TB, što je prema Appleovim 800, bagatela. Nažalost trenutno samo za M4, M4 Pro coming soon!
09.02.2025 | 22:09
Gledao sam to jučer jer bi mi Mini M4 Pro bio dream machine! Super vijest!!
  • kupus
  • Posjetitelj
09.02.2025 | 23:12
Update, ima i kod Kineza, po nešto nižoj cijeni

www.ebay.de/itm/316140011915?_skw=mac+mi...7Ctkp%3ABFBMjKmizJ1l
10.02.2025 | 12:59
Da ne otvaram novu temu, moje pitanje je imali netko iskustva sa trgovinom iDućan.hr(www.iducan.hr)?
Htio bih kupiti Mac Mini PRO, budući da ga oni jedini imaju u RH(isporuka do 7 radnih dana).

Hvala
LP
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (384)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO