M4 Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

M4 Mac Mini

08.12.2024 | 17:51
saint kaže:
Medju prvima sam kupio MM a medju prvima mi je i umro

Ajoj, baš mi je žao. Želim ti da ipak nije serijski feler, da ti drugi primjerak bude trajan.
08.12.2024 | 18:32
Joj baš mi je žao, ali ne brini, brzo će se to srediti!

Dugo-dugo-dugo nisam čuo da je nekome riknuo novi Mac, od onoga što smo mi prodali, zadnje su bile one MacBook Pro serije s NVIDIA GPU problemima, a to je bilo zaista davno...

A Mac mini se valjda niti jedan ikada nije pokvario, imamo u muzeju one najstarije, svi rade!

Ovo je neka tvornička greška, baš ćemo pratiti ima li kakav recall ili će kasnije Apple izdati neki Extended Warranty program ako se pokaže da ovo nije bio izuzetak.
08.12.2024 | 18:45
Vjerojatno se radi o dobroj staroj "ne kupuj prvi model", ali barem Apple to rjesava bez puno problema.
13.12.2024 | 20:04
Nastavak price o MM,prvo moram reci da sam se definitvno razocarao u Apple i da cu dobro razmisliti da li cu u buduce uzimati bilo koji uredjaj. Prvo su poceli da se ponasaju kao samsung sa telefonima tj stariji uredjaji nemaju nove mogucnost i ako imaju dovoljno jak HW a sad su poceli da brljaju sa garancijama. U svakom slucaju nema zamjene tj necu dobiti novi MM vec ce ovaj popraviti,znaci uredjaj je star mjesec dana i nije kupljen u Apple store vec preko nekog dobavljaca. Navodno Mac racunare se ne mijenjaju vec popravljaju,jedino ako je kupljen u zvanicnoj Apple radnji i ako se pokvario u roku 14 dana. Ja moram cekati mjesec dana da dijelovi dodju i onda jos da se popravi. Na pitanje sta cu bez racunara,dobio sam odgovor „mi vam tu ne mozemo pomoci“ ,u svakom slucaju katastrofa. Rekao sam da ne zelim popravljen uredjaj vec zahtjevam nov nasta se prave budale i kazu to je politika firme mi tu nista ne mozemo uraditi. Ozbiljno razmisljam da angazujem advokata jer je ovo totalna budalastina.
13.12.2024 | 20:28
Ne troši novac na odvjetnika. Ne mogu biti 100% siguran za Njemačku, ali znam da u Hrvatskoj nemaš zakonsko uporište tražiti novi uređaj nakon prvog kvara, nego tek kasnije, ako se u jamstvenom roku uređaj pokvari više puta. Općenito, prije koju godinu je donesena europska smjernica koja ide prema tome da se smanjuje količina otpada pa promovira načelo "repair first" i ono vrijedi u oba smjera. Proizvođač se ima pravo pozvati na njega kad je proizvod pod jamstvom, a i kupac se ima pravo pozvati na njega kasnije (i tražiti popravak "zastarjelog" uređaja umjesto zamjene za "noviji model" koji je često inferioran).
14.12.2024 | 08:12
Smayoo je u pravu - nažalost, nema više zamjene, gleda se da uređaj prvo ide na popravak. Mislim da Apple oduvijek goni tu politiku. Davno sam imao iPod shuffle i bio je riknuo u garanciji - dobio sam refubished uređaj u zamjenu, jer se ovaj nije mogao popraviti.

Tako i da ti ga odluče zamijeniti, sigurno ne bi dobio novi neotpakirani, već refubished, i to vjerojatno bez ambalaže i kabla.

Što se tiče frustracije kvalitetom, i ja sam davno proživio isto - iMac star godinu dana je skroz bio riknuo, monitor, superdrive i wi-fi. I taj iPod shuffle, negdje u to vrijeme, mislim da je bila 2006. Prije nekoliko godina je bila riknula Apple magic keyboard, par tipki je prestalo raditi. U isto vrijeme Mac mini je imao povremeni problem sa roza ekranom - ali to je bilo standard za sve Minije iz Intel serije tih godina.

Sve drugo radi tip-top, godinama. I novo što sam kupio, kao i rabljeno. (iMac G3, dva kom. Intel iMac 2008, MacBook Pro 2010, iPad 9th gen., MacBook Air M1)… I neki koje sam kupio pa prodao (MBA Intel).

Znači, kako ti grah padne, što bi narod rekao. Stisni i ideš dalje.

Što se tiče popravka, ili je napajanje ili matična, a matična je čini mi se ustvari cijelo računalo. Samo se raspitaj da li nakon popravka garancija ide od početka.

Sretno s tim!
14.12.2024 | 08:57
Realno nemas nikakve osnove traziti novi uredjaj. Star je koliko je, nebitno i imas jamstvo u nekom odredjenom roku koje ti jamci besplatan popravak.
Kupio sam prosle godine LG oled tv i panel je vrisnuo cetvrti dan. Isao je na servis i cekali su novi panel iz Nizozemske. Naravno da budes ljut, kupis nesto skupo i pokravi se u kratkom periodu.
Meni veci problem predstavljaju nasi serviseri koji su vecinom losi i neprofesionalni. Kada se samo sjetim kako je ovlasteni serviser Bosch perilica mlatio cekicem po novom bubnju (i ostetio ga, naravno da nisam dobio drugi uz svu silu natezanja...) ispred mene, mogu misliti kako se ponasaju u servisu
31.12.2024 | 20:23
01.01.2025 | 02:34
Ovo je vrlo koristan review, ovo za wifi mi je jasno (vjerojatno neki metalni dio utječe na prijem antene), ali nije mi jasan dio da utječe na Ethernet mrežu, to mi je nekako labavo argumentirao.
01.01.2025 | 16:55
A tko će ga znati što se kolje sa čime,... meni je Logitech MX (gen. 1) ubijao WiFi ako sam ga spajao prek BT-a na laptop (i MBP i ThinkPad, svejedno koji), ako bi koristio povezivanje preko Logitech Unifying receivera WI Fi je bio OK, kasnije sam posudio od frenda Logitech MX (gen. 2) i WiFi je radio dobro bez obzira kako je bio povezan s laptopom.

Review drugog docka (koji nema problema sa WiFi-em):
02.01.2025 | 01:57
Nekima je očigledno dosadno:

www.youtube.com/shorts/DxuXYEMthv0
03.01.2025 | 07:53
dpasaric kaže:
Nekima je očigledno dosadno:

www.youtube.com/shorts/DxuXYEMthv0

Evo ovo dosadno ... jedino je bed što nema kotačiće
03.01.2025 | 08:20
I jasno fali logo, najbitnija stvar
03.01.2025 | 10:09
Ali da su ga profi složili - jesu!
03.01.2025 | 12:55
Postoji jedna c/b fotografija na kojoj Steve Jobs na svom radnom stolu ima "mini" verziju G5 maca, gotovo identično ovome. Da ki ste to vidjeli?

Neki nagađaju da je u pitanju tek vanjski HDD u obliku mini desktopa, tko bi ga znao. Evo pa prosudimo sami…

imgur.com/YZUa4nU
03.01.2025 | 20:17
www.reddit.com/r/apple/comments/4wv4t1/i...T4xRYGdf9NsfOI8aysKG

Ili vanjski disk ili maketa G5... samo Jobs zna.

> Pretty sure in the book Steve Jobs (or maybe it was Becoming Steve Jobs) Ive said that at the end of every product design they'd make Jobs a scaled down model of the product they just finished out of aluminum.
03.01.2025 | 20:21
drpongrac23 kaže:
Postoji jedna c/b fotografija na kojoj Steve Jobs na svom radnom stolu ima "mini" verziju G5 maca, gotovo identično ovome. Da ki ste to vidjeli?

Neki nagađaju da je u pitanju tek vanjski HDD u obliku mini desktopa, tko bi ga znao. Evo pa prosudimo sami…

imgur.com/YZUa4nU

To je vjerojatno Power Mac M5 kojeg je donio iz 2027. godine
03.01.2025 | 22:28
drpongrac23 kaže:

Ma ne, nije to nikakva misterija, to je bila serija vanjskih diskova u tom stilu, zaboravio sam proizvođača, ali sjećam se toga.

BTW raspoložilo me što imam iste Genelec zvučne monitore kao Jobs!
03.01.2025 | 23:32
Zvučnici su negdje na toj slici? Osjećam se kao da igram "where's waldo?"... Ne snalazim se u tom njegovom (kreativnom) kaosu od sobe..
03.01.2025 | 23:48
Da je na slici Bill Gates, negdje na sredini slike bio bi njegov PC. E, a pošto je to Jobs, PC kanta nije PC nego zučnik. Drugi je vjerojatno s druge strane monitora - izvan slike.

I zašto svi kažete da mu je soba neuredna? Baš je po mjeri one - kaos na radnom stolu: red u glavi. Red na radnom stolu: kaos u glavi.

files.mastodon.social/media_attachments/...cbd71be44885b50e.png
05.01.2025 | 12:23
drpongrac23 kaže:

imgur.com/YZUa4nU

meni to nesto poznato
Prilozi:
05.01.2025 | 12:24
Nije to isto. Zadnja strana je drugacija.
05.01.2025 | 12:29
ma to su samo detalji, sitnice...
17.01.2025 | 22:25
Nastavak priče od prije dva tjedna.

Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (557)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO