14.12.2024 | 08:12
Smayoo je u pravu - nažalost, nema više zamjene, gleda se da uređaj prvo ide na popravak. Mislim da Apple oduvijek goni tu politiku. Davno sam imao iPod shuffle i bio je riknuo u garanciji - dobio sam refubished uređaj u zamjenu, jer se ovaj nije mogao popraviti.
Tako i da ti ga odluče zamijeniti, sigurno ne bi dobio novi neotpakirani, već refubished, i to vjerojatno bez ambalaže i kabla.
Što se tiče frustracije kvalitetom, i ja sam davno proživio isto - iMac star godinu dana je skroz bio riknuo, monitor, superdrive i wi-fi. I taj iPod shuffle, negdje u to vrijeme, mislim da je bila 2006. Prije nekoliko godina je bila riknula Apple magic keyboard, par tipki je prestalo raditi. U isto vrijeme Mac mini je imao povremeni problem sa roza ekranom - ali to je bilo standard za sve Minije iz Intel serije tih godina.
Sve drugo radi tip-top, godinama. I novo što sam kupio, kao i rabljeno. (iMac G3, dva kom. Intel iMac 2008, MacBook Pro 2010, iPad 9th gen., MacBook Air M1)… I neki koje sam kupio pa prodao (MBA Intel).
Znači, kako ti grah padne, što bi narod rekao. Stisni i ideš dalje.
Što se tiče popravka, ili je napajanje ili matična, a matična je čini mi se ustvari cijelo računalo. Samo se raspitaj da li nakon popravka garancija ide od početka.
Sretno s tim!