11.12.2024 | 21:30
Pozdrav svima!
Imam iPhone SE prve generacije (od 2016.) kojem očito opet odlazi baterija (zamjenska stavljena prije 2 godine, a otkad je zahladilo zna se ugasiti sam od sebe i s npr. 60% samo padne na 0%), staklo ponekad ne sjeda najbolje i mrvicu iskače van (jednom davno je ostao u ruksaku na suncu pa se baterija zagrijala i raširila), onaj slider za zvuk on/off zeza (i nakon čišćenja), pa mi se čini da je možda stvarno došlo vrijeme za nešto novije.
Međutim, toliko sam naviknut na taj mali mobitel da mi sve trenutno dostupno izgleda ultra ogromno. Jedino su mi zapravo zanimljivi Mini modeli, kojih više nema za kupiti nove.
E sad... malo sam gledao oglasnike (od Njuškala do eBaya) i tu i tamo se nađe neki navodno novi i zapakirani 13 Mini, ali cijena je skoro u rangu regularne 13ice u dućanima. A ako kupim s oglasnika, nemam nikakvu garanciju da je stvarno nikad otvaran, a niti nema tvorničke garancije.
Što mislite, ima li tako nešto uopće smisla kupiti krajem 2024./početkom 2025.? Ili da čekam novi SE koji navodno izlazi u 3.mj., za kojeg mi nitko neće garantirati dimenzije? Ili me vrijeme pregazilo i moram se pomiriti da je najmanji uređaj kojeg mogu dobiti iPhone 13?
Inače nisam nikakav power user, SE mi super obavlja sve što trebam (osim što zbog veličine ekrana neke aplikacije više ne rade najbolje).