14.03.2013 | 00:39
drlovric kaže:
Kada jedno radikalno pleme (sjeti se nasih prostora 90-ih) preuzme kontrolu nad cijelom drzavom, i kada djeca ne smiju ici doktoru jer je Allah odredio njihovu sudbinu, kada ubiju djevojcice u pola grada jer su samo htjele nauciti citati, kada ukinu radio, televeziju (vjesali su ljude koji imaju TV u kuci) i sve sto ima veze sa normalnim svijetom, normalno da se dio gradjana koji ne zele tako da zive pobuni.
Jesi ti vidio u živo svojim očima događaje koje si upravo ovdje opisao ili gledao i slušao snimljene? Jesi li slučajno naletio na nekog građanina i da si siguran da nije pod utjecajem propagande, pa ti je on ispričao ovakve gadosti koje je vidio svojim očima?
Ne pokušavam negirati da se u stvarnosti takvo što i dogodilo, ali vjerujem da je propagandom napuhano do potrebne razine kako bi se opravdalo prisustvo USA vojske na tim prostorima. Teško mi je povjerovati da USA drži svoju skupu vojsku u Afganistanu samo zato da pomogne ispaćenom narodu i siguran sam da su tamo iz nekih sasvim drukčijih, puno nižih pobuda. Jel ima tamo nafe u blizini? Ili kakav je geopolitički položaj Afganistana? Gdje su ti tu Rusi samo da ih usput spomenem
E taj dio gradjana je danas legalna vlada Afg drzave koja je pobijedila te Talibane, zahvaljujuci pomoci stranih trupa. Ukljucujuci i Hrvatsku vojsku
Zašto misliš da je Afganistanskom narodu uopće bila potrebna pomoć takvog obima da USA vojska bude tamo prisutna? Jesi li posve siguran da je ta vlada birana u interesu naroda ili u interesu onih snaga koje su joj pomogle da dođe na vlast?
Vec smo ranije prosli ovu diskusiju i zakljucak je bio da svi vi skeptici i dezurni dusebriznici na dva nacina financirate ovu "zlocinacku operaciju":
1. Placajuci poreze, carine, namete Republici Hrvatskoj, iz cijeg budzeta se financira Hrvatski kontingent, ali i clanstvo u NATO, koji djeluje ovdje (ili kako bi vi rekli, pljackaju, ubijaju, otimaju, sta vec rade)
To ne znači da se kao porezni obveznici uvijek i slažemo na što se sve ne troši taj novac! S obzirom na loše stanje u našoj zemlji i na kronični nedostatak novca u državnoj blagajni, zapravo se Hrvatski kontigent fiinancira iz posuđenog novca čije će kamate morati vraćati naša djeca i unuci, a možda i praunuci.
2. Kupujuci Apple (ali i sve druge americke) proizvode direktno podrzavate "zlocinacku ekonomiju" koja direktno financira US Army da ubija i pljacka neduzne ljude po svijetu
Što god danas kupijemo, a ne samo Apple proizvode u biti podržavamo zločinačku ekonomiju u širem smislu. Ti si stvarno naivac ako vjeruješ da Američka vojska radi dobra djela po svijetu. Ima jedna kineska poslovica koja kaže, da dobro nije uvijek dobro, kao što ni zlo nije uvijek zlo (skraćena verzija).
Ja se ne osjecam da sam na strani zla, siguran sam da se ovdje radi o dobroj stvari i da je donijelo boljitak za jako puno ljudi...
Ali to je vec neka druga tema
Ja sam siguran da si ti dobar čovjek i da tamo u toj pustinji ima puno dobrih mladih dečki koji ne misle zlo, ali eto, outsourcing i globalizacija im je sj..ao mogućnost da normalno žive i rade u svojoj ljubljenoj domovini, pa su ih napumpali strahom i/ili mržnjom, a malo i domoljubljem i onda im turili puške u ruke da idu raditi reda po svijetu jer im je on kriv za sve i prijetnja je njihovoj "slobodi". I bla, bla, bla....
I naravno sad se postavlja pitanje kakve veze ima iPad 4 128Gb sa gornjim tekstom. Pa zapravo ima u tom smislu što ti mladi dečki koji misle da rade dobro s puškom u ruci sad vjerojatno jeftinije kupuju dotični uređaj što ih čini sretnima, a oni snalažljiviji vjerojatno rade i kakav mali privatni biznis preprodavajući ih lokalnom stanovništvu ili ih čak šalju poštom po bijelome svijetu i tako čine globalno dobro jer čine iPad 4 128Gb dostupan i onima koji bi ga inače teško mogli nabaviti. A da ne spomenem da time osiguravaju svojoj državi potrebna financijska sredstva da ih može tamo držati i davati im plaću
Veseli su i neobični putevi papirnatih novčanica. Tko zna ako neko ostane tamo dovoljno dugo možda mu se i koja vrati
Ako ovo zadnje vezano za iPad nije bilo dovoljno da opravda cijeli post, onda se Ispričavam za OT, ali jednostavno nisam mogao prešutjeti drlovricev izazov zdravom razumu.