01.02.2013 | 20:26
Vanjuška kaže:
JOHN kaže:
Ma oni gledaju samo koji ce kinez sto jeftinije to sklepat. Fucka se njima pod kojim uvijetima, bitan je samo profit. Da nije svih nas koji kupujemo sve i svasta mogli bi si taj profit obrisat o dupe. Ja sam svjestan da covjek ima potrebe za svacim ali sam za to da bude po razumnoj cijeni, a ne da deru, a u pozadini neki to sklepaju za kikiriki novce. Ja cu platit auto, hranu, odjecu, djeci skolu i bilo sto drugo koliko stvarno vrijedi jer znam da je netko za to dobio korektnu placu. Ali ovako.....neznam bas. Neke stvari su stvarno uzele maha i ne poznaju granice svoje pohlepe
Pretjeruješ, po običaju. Apple ima maržu od 30% u prosjeku, i tako je oduvijek bilo jer su brand s imenom. Ako ti to smeta, onda prestani kupovati njihove proizvode i okreni se konkurenciji koja propada jer imaju marže od 1-10% i natječu se tko će manje ponuditi - i onda im je roba šrot kvalitete, slijedom toga.
Kako su ti rekli, gadi ti se? Pa 90% svega pto nosiš, jedeš i voziš je na istoj bazi - napravio ih je neki polurob za one dubljeg džepa. Ne znam, možda bi ti bilo najbolje da prodaš sve što imaš, pa kupi u Delnicama zemlju, sagradi brvnaru i živi kao čovjek, ja planiram nešto slično kad malo više ostarim, na Kvarneru, čamac, more, i možda žena
Kad me vec vuces za jezik....
Kao po obicaju valjas kifle koje ti je servirao neki medij a ti si to zdravo za gotovo prihvatio ili si nedavno izletio iz njihove uprave pa baratas informacijama iz prve ruke. 30% .....zar stvarno vjerujes u to. Uglavnom, nisi shvatio poantu mog razmisljanja. A uzevsi u obzir kvalitetu koje Apple u zadnje vrijeme(nekoliko godina)izdaje pod super kvalitetno, slobodno dobru kolicinu pridruzi onoj srot kategoriji koju si naveo. Obzirom da trenutno nisi u stanju prozvakat stvari dalje od onoga imam ga....ajfon....imac....ili nesto sl., jer te to kao krajnjeg kupca ne zanima, vjerojatno ce ti se razviti kroz par godina. A do tada se kloni mora i ribe, da ti nebi palo na pamet da zabacujes iphone kao u Flick fishingu.....kompa to nije pecanje.....ribicija je puno slozenija nego sto ti prikazuje tvoj ajfon. A kako ti nebi izletio ajfon u more od zabacivanja, radije navecer kako ti kazes odi na panulu, odaberi dobru varalicu i digni koju kilu dobre lignje pa ju posalji na moju adresu, a za tu kilu cu ti rado dati max 130kn, a ne 250kn jer ti i ja znamo koliko ces potrosit vremena, diesela i svog truda za panulu pogotovo za dobrog mjeseca.
A kad smo kod propadanja, pogledaj zadnje izvještaj koji je dao Apple. Malo im se klimaju temelji, samsung ih šiša po nekoliko podrucja, huawei im po smartphonu lagano dise za vratom. Pa i sam Apple razvija uredjaje za nizu kupovnu moc. Sve navedeno nikako nejde u prilog tvojih tvrdnji.....cijene su ima nabrijane ali pohlepi ocito dolazi kraj a toga su i oni svijesni. Pricekajmo jos neko vrijeme. Dobro je im je krenulo, preambiciozno, sada u zadnjih par godina gube ritam u paklu trzista. Dokaz je veliki gubitak na trzistu kapitala!!!!!