14.02.2013 | 19:22
mileni kaže:
No ja nisam uopce o tome pricao. Recimo kako danas vecina (barem onih pametnijih) developera pravi aplikacije za iP5 i iP4s? Oba imaju razlicite rezolucije. Ubaci 3GS tu i eto 3 rezolucije. Jednostavno je, evo ti jedan najbanalniji primjer. iP5 ima 1136-640 rezoluciju, iP4 i iP4s imaju 960×640 dok 3GS ima 480x320. To su 3 razlicite rezolucije.
Točno, u slučaju iP5. No ostala dva mobitela i iPadovi su međusobno kopmpatibilni, zar ne? To je samo stvar downscalanja. Ako sam dobro shvatio. Dakle, pričamo o dvije rezolucije

Novi iPad Mini sa retinom bi isto tako trebao upasti u taj paket kompatibilnosti, kao i famozni iPhone Plus (aka Samsung Note).
Čitaj:
http://www.marco.org/2013/02/08/iphone-plus-dpi-argument
Za rezultat dobijes aplikaciju koja na 3 razlicite rezolucije izgleda indenticno i ponasa se jednako.
Po istom principu radis i aplikacije za Android.
Čekaj malo, na iOSu po toj logici imaš tri rezolucije. Na Androidu koliko? Pa jasno mi je ako ciljaš samo na najprodavanije modele, no što kad ti se javi nezadovoljan kupac nekog opskurnog modela? Pa ti počne ostavljati negativne reviewe jer ti ne pada na pamet baš zbog njega dizati kredit da kupiš taj opskurni model i popravljaš štetu... Ček, sad mi je jasno zašto Google daje developerima sve podatke o kupcu, da možeš takvog naći i batinama ga ušutkati
Ovo o cemu ti pricas je prijasnja metoda upscelanja. U tom slucaju background.png ne bi bio u 3 slike razlicite velicine, vec jedna slika u (najcesce) najmanjoj velicini koja se upscela po potrebi. I to je uzas, slazem se, no to vise nije slucaj, niti ce biti ubuduce

Ne znam, nisam detaljno pratio pa ću ti vjerovati, no sve što čitam dan danas su negativni komentari developera baš zbog te nekompatibilnosti.
Jeftini Androidi skripe i losi su. Slazem se. Osobno ne bih takav mobitel koristio, kao ni ti. No ima ljudi sa drugim zahtjevima. Vecini ne treba iPhone 5 niti SGS3. Vecini treba bas nesto jeftino sto zadovoljava njihove potrebe.
Kako veliš. No dodat ću, većina i ne zna za bolje, dok im ne pokažeš. Kao s Macovima, silne sam ljude i obitelji usrećio otkrivanjem Applea, za kojeg nisu ni zbnali, u mračnim vremenima, kao i danas
Ja osobno da imam 10mil € u dzepu ne bih uzimao skup automobil. Isti mi nije ni potreban, niti patim na automobile. No netko drugi bi isti sekund kupio 'mecku' ili sta vec

Ja bih sigurno kupio jedan mali elektro za po gradu, jedan normalan, te jedan sportski nek se nađe
A da apple najvise zaradjuje - istina. No vise je tu faktora u igri, ne samo kolicina prodanih mobitela. Ponajveci je usudim se reci odlicna politika sa dobavljacima kao i ogromnim cash stockom kojeg Apple drzi pa moze zakupiti cijele pogone i dobiti dodatne popuste. Konkurencija to ipak ne moze

Mogla bi, kao što je i Apple uspio, da ne idu na masovnost i jeftine nekvalitetne gluposti, a sve zbog "veće" prodaje. Samsung bi sigurno bolje poslovao da ima samo 10 modela u prodaji, umjesto 60+ - no to je mentalitet.
Ja kao developer nemam nista protiv JB-a. Dapace. Isti je fantastican i moj mobitel cini puno boljim i korisnijim. No protiv piraterije jesam. A JB nemoj usko vezati uz pirateriju, jer to mu i nije namjena. Sad sto ekipa zloupotrebljava JB je drugi par carapa. Zalosno, no tako je kako je. I osobno me ne bi smetalo kad neki klinjo piratizira moj software iz razloga sto nema ni kreditne kartice, a kamo li vlastitih prihoda.
Ne vežem, bez brige, no u najvećem broju slučajeva JB rade isključivo zbog Installousa i sličnih. A klinjo bez krediten uvijek može posuditi maminu, jer ako ima za stripove, xBox igre i slično, ima i za tvoj program

No, pričam o ljudima, vlasnici su firmi, u krizi malo reći nego neuspješni, no bitno da imaju iPhone i to JBan sa svim živim aplikacijama koje su počupali.
Ne znam zašto ne zaključaju nekako app sa user accountom, hardkodiraju ga tako da se ne da razdvojiti... Očito je nemoguće