Filmovi sa ipada na TV ?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Filmovi sa ipada na TV ?!

09.08.2012 | 18:51
Kupio sam ovo..

i sad me zanima kako sa compa prebaciti film na ipad da ga mogu spojiti i gledati na TV-u

Filmovi koji su snimljeni ipadom čim se pokrenu prikazuju se na tv-u

Probao sam VLC player i samo zvuk dobijem od filma..slike nema..dok ga na ekranu ipada vrti normalno
09.08.2012 | 20:38
Kako ta tri činča spojiš na iPad? btw. žuti ti činč ide na video ulaz u tv a ona druga dva su za stereo zvuk.Daj sliku drugog kraja tih činčeva.
09.08.2012 | 22:57
Ako film nije mp4, otvoris ga sa quick timeom i save as...izaberes format(zavisi koji format filma i ipada) i negdje spremis.
Otvoris itunese, uvuces taj film i sinkas ga sa ipadom.
10.08.2012 | 09:21
Na drugom kraju chinceva je dock connector. Iz njegajos izlazi USB prikljucak.
10.08.2012 | 15:59
kole kaže:
Ako film nije mp4, otvoris ga sa quick timeom i save as...izaberes format(zavisi koji format filma i ipada) i negdje spremis.

Film je u mkv formatu

Sve je jasno oko ovog dijela sa quicktime-om..kako ga uvučem u itunese?

Kad otvorim itunes ; movies nudi mi samo kupovinu ili download sa iStorea
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.08.2012 | 16:42
Sa iTunes App Storea skini aplikaciju AVPlayerHD i nakon toga možeš preko iTunesa drag & dropom iskopirati film u njega opet preko iTunesa. Svira skoro sve formate. Problem može nastati ako se radi o HD videu jer nisam siguran da će raditi preko composite video kabela koji ti imaš. Bolja solucija je HDMI adapter i takav kabel.
10.08.2012 | 17:20
Skinuo..i dalje ne radi..nije HD film..zvuka ima a sliku nikako dobit..isprobao sam već desetak raznih programa
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.08.2012 | 17:39
Onda je definitivno problem u kabelu koji koristiš. Ja imam isti takav i sjećam se da sam sa njime imao problema sa prikazom slika na TV, tako da video nisam ni probao nego odmah nabavio HDMI adapteri kabel i sve radi picikato i sa navedenom aplikacijom AVPlayer HD.

Doduše, od kad sam nabavio AppleTV više ne koristim ni HDMI kabel jer sve lijepo radi preko AirPlaya.
11.08.2012 | 00:21
Nije do kabla zato jer filmove koji su snimljeni programom 8mm prikazuje najnormalnije..imam neke aplikacije koje bez problema gledam na tv.u tako da sigurno nije do kabla..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.08.2012 | 08:01
Onda dobro, nije kabel. A s kojim aplikacijama si do sada probao pa nije radilo?
11.08.2012 | 09:20
Vlc
Av player HD
CineXPlayer
Movie Player

Mozda je bio jos koji ali se ne mogu sjetiti..probat cu nabavit hdmi pa sa njim vidit ako ide
11.08.2012 | 09:35
Tuco kaže:
kole kaže:

Film je u mkv formatu

Sve je jasno oko ovog dijela sa quicktime-om..kako ga uvučem u itunese?

Kad otvorim itunes ; movies nudi mi samo kupovinu ili download sa iStorea

Kad otvoris itunese, jel vidis u lijevom dijelu tvoj ipad?
Ako da, prvo importiraj film u itunese (file...add to library) i onda sync ili drag'drop u ipad.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.08.2012 | 12:54
1. Način za one koji žele zadržati video u svojoj iTunes medijateci:

Bilo koji format videa sa srt titlovima kovertiram u m4v sa programom iVI koji konvertirani video automatski dodaje u medijateku iTunesa sa svim podacima i omotom koje automatski nađe na internetu. Spojim iPad i na kartici Video stavim kvačicu ispred videa da ga sinkroniziram. Gledam video s iPada na TV preko HDMI kabela ili AirPalyom preko AppleTV. Kad želim maknuti video spojim iPad na iTunes i maknem kvačicu ispred njega. ITunes mediateka mi je dijeljena, pa kad je računalo uključeno mogu isti video gledati i direktno iz medijateke preko AppleTV.

2. Način za one koji žele samo pogledati skinuto bez konverzije i medijateke

Skinuti video zajedno sa srt titlovima preko iTunesa drag & dropom iskopirati u npr. AVPlayerHD. Kad je iPad priključen na iTunes na kartici Aplikacije na dnu mogu se vidjeti aplikacije u koje se može drag & dropom kopirati sadržaje. Nakon toga pokrenuti aplikaciju i video se može gledati na TV ili preko VGA ili HDMI kabela, a tko posjeduje AppleTV i preko AirPlaya. Kad je video odgledan, može se jednostavno izbrisati unutar same aplikacije bez potrebe da se spaja na iTunes.

Ovo je onako ukratko. Za kompatibilnost kabela i iPada najbolje je provjeriti na stranicama Applea jer nisu svi modeli iPada kao i verzije iOSa komaptibilni sa svim vrstama kabela. Također iPad prve generacije, ali i ostali imaju problema sa reprodukcijom FullHD videa i to može trzati, zato preporučam najviše 720p, a 1080p bolje je izbjegavati ili prije gledanja ipak konvertirati u iPad kompatibilan m4v format. Tako za iPad 3 FullHD u MKV formatu nije isto što i njegov originalni format u kojem može snimati 1080p, pa premda snimljeno ne trza, MKV u nekom playeru može prilično trzati što najviše ovisi koliko je kvalitetno napisan video dekoder.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 28 minuta
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO