Mac OS X downgrade?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS X downgrade?

• ozren
  • Posjetitelj
24.09.2003 | 02:48
Kako mogu sa 10.2.6 se vratit na 10.2? A da ne brisem particiju i opet instaliram sve aplikacije jer mi se to ne da? (joj kak je os9 bio divan ))
24.09.2003 | 12:25
Jednostavno. I OS X je tu odličan, ne samo OS 9. Bootaj s Jaguar CD-a, odaberi tip instalacije koja stari sistem arhivira sa strane. Novi sistem će biti instaliran bez da izgubis ijednu aplikaciju ili svoje postavke. Jedino što ćeš eventualno morati napraviti je naknadno unaprijediti iAplikacije na sadašanje verzije jer će ih Jaguar vratiti u vrijeme originalnog 10.2. Cijela procedura je lagana i bezbolna. Stari, isključeni sistem tada možes pobrisati.

Reinstalacija programa je eventualno potrebna samo ako imas nekakav third-party low-level hack kao npr. L2 Cache kontroler, ilegalni grafički hack i slično... ali to je pet minuta posla.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
24.09.2003 | 16:32
To bi moglo doista zatrebati ljudima sada, kad pocnu ipak razabirati probleme s 10.2.8
  • ozren
  • Posjetitelj
24.09.2003 | 22:22
da, al ovo sto kazes "stari sistem tada možeš izbrisati" nije mi bas jasno sta sistemu treba a sta ne, tj koje foldere mogu u Trash a koje ne? pozdrav
25.09.2003 | 01:06
Sve će ti biti jasno nakon postupka... stari sistem će biti u folderu "Old System" i ako u njemu nemaš ništa third-party i tebi bitno, baci ga... ako imaš, preseli to u novi...
  • Anonimus
  • Posjetitelj
25.09.2003 | 21:54
No nek se zna da uspio ali i iskusio određene probleme:
1. Novi sistem se podigao i nije se dao restartat, ugasit nista naredbom vec samo hardverski i tako svaki put
2. Niti jedan update se nije dao instalirat, kliknem na paket, otvori se instaler i nista, ne pojavljuje se instalacijski prozor
3. da bi rijesio ovo gore mislio sam da moram obrisat stari sistem ali folder previous system se neda obrisat
4. i za kraj nije se dalo u novom sistemu nista radit, npr htio sam neke codece ubacit u Sistem>Library>Quicktime folder, a to bi morao dozvolit

za 4 sam otvorio Didk Utility i repairao permissione, za 3 sam get info i ownership & permissions prebacio s roota na sebe (Me) to je trajalo jedno 15 min dok je prebacivao, tek kad sam obrisao stari sistem (ali ne do kraja jer se neke stvari nisu dale obrisat jer ih koristi sadašnji sistem) instaler se otvorio kak spada i instaliraso sam update 10.2.5, s kojim su proradile neredbe restart i shut down. Za obrisat kompetni folder previous sistem morao sam botta sa FW diska i taj folder bacit u smeće. No sve u svemu sad radi super, a vraćao sam ga na 10.2.5 jer mi je 10.2.6 svaki dan barem 5 puta smrznuo meka i to ne skroz, mis se micao i mp3 svira u pozadini, ali stoji vrijeme i sve na monitoru i na nista se ne da kliknuti, a takodjer ni na tipke za stišavanja i pojačavanje zvuka i eject nije reagirao. hvala za pomoć.
  • ozren
  • Posjetitelj
25.09.2003 | 21:56
ovo iznad je od mene
26.09.2003 | 01:53
Ne, ne, ne... tu je nešto sa strane u igri. Scenarij koji kažeš je nemoguć ako je sve ispravno. Mac OS X se ne može smrznuti. Ako se smrzne, znači da je stroj pokvaren, overclockan ili da ima spojen neki treći hardver koji ga ruši. Još može biti neki third-party low-level driver ili hack. Dakle, kod tebe nisu čista posla u pitanju. Downgrade ide easy i bezbolno. Kako održavam Macove po našoj županiji to sam radio više puta na raznim strojevima i uvijek sve ide glatko. O kojem stroju uopće raspravljamo?
  • ozren
  • Posjetitelj
26.09.2003 | 17:35
Stroj je desktop g4 na 400 "Gigabit Ethernet" 704 MB RAMa, 20+80 GB hard i čak sam razmišljao da ga dignem na 500 jer je to taj model kojeg su ljudi bez problema overklokoali al nisam, neki treći hardver nemam spojen, printer i fw disk palim rijetko samo po potrebi i nije bio upaljen tijeom tih smrzotina. No da je sve čisto nije, jer sam ga ja zeznuo, a radio je skroz ok od kad sam ga kupio 2000, a priča ide ovako.

Sređivao sam mamin PC laptop s Win XP i onda sam ga htio spojit u mrežu s mekom da vidim dal to zbilja radi tako jednostavno da se uključi Windows File Sharing, no ja stisnem start on krene malo radi i na tren se prikaže stop, a onda se vrati na start, ili kad kliknem na check box da ga uključim, on se odma isljući. (mislim na win file share) Kopao sam i po PCju i po Meku al ih nisam uspio umrežit, kak nisam imao pametnjeg posla imao sam 10.2.6 instaliran, htio sam instalirat 10.2.5 al mi nije dao, pa sam instalirao opet na 10.2.6. isti taj 10.2.6 e i onda je sve to krenulao sa tim smrzavanjima kako sam ih opisao gore, svaki dan po bar 2-5 komada. Sad sam napravio pravi sys downgrade i evo već 2 dana je sve ok.

A što se samog procesa downgradea tiče, zbilja ne znam možda je sve ovo gore bilo uzrok problemima, imao sam dojam da on miješa aplikacije iz novog i starog sistema DiskCopy, Installer nisu radili javljali su neke errore, a nisu radile ni naredbe Restar, Shut down. Ali kad sam obrisao stari sistem i intslirao 10.2.5 sve je radilo kak spada
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 29 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO