26.09.2003 | 17:35
Stroj je desktop g4 na 400 "Gigabit Ethernet" 704 MB RAMa, 20+80 GB hard i čak sam razmišljao da ga dignem na 500 jer je to taj model kojeg su ljudi bez problema overklokoali al nisam, neki treći hardver nemam spojen, printer i fw disk palim rijetko samo po potrebi i nije bio upaljen tijeom tih smrzotina. No da je sve čisto nije, jer sam ga ja zeznuo, a radio je skroz ok od kad sam ga kupio 2000, a priča ide ovako.
Sređivao sam mamin PC laptop s Win XP i onda sam ga htio spojit u mrežu s mekom da vidim dal to zbilja radi tako jednostavno da se uključi Windows File Sharing, no ja stisnem start on krene malo radi i na tren se prikaže stop, a onda se vrati na start, ili kad kliknem na check box da ga uključim, on se odma isljući. (mislim na win file share) Kopao sam i po PCju i po Meku al ih nisam uspio umrežit, kak nisam imao pametnjeg posla imao sam 10.2.6 instaliran, htio sam instalirat 10.2.5 al mi nije dao, pa sam instalirao opet na 10.2.6. isti taj 10.2.6 e i onda je sve to krenulao sa tim smrzavanjima kako sam ih opisao gore, svaki dan po bar 2-5 komada. Sad sam napravio pravi sys downgrade i evo već 2 dana je sve ok.
A što se samog procesa downgradea tiče, zbilja ne znam možda je sve ovo gore bilo uzrok problemima, imao sam dojam da on miješa aplikacije iz novog i starog sistema DiskCopy, Installer nisu radili javljali su neke errore, a nisu radile ni naredbe Restar, Shut down. Ali kad sam obrisao stari sistem i intslirao 10.2.5 sve je radilo kak spada