19.06.2022 | 07:15
dpasaric kaže:
Ma znam sve to i vjerujem da se auto i najbolje ponaša na stock setupu ako nisu rađene i druge prerade, ja samo volim da auto ima "dobre šlapice", pogotovo ako je to posljedica većih kočnica i ostalih modifikacija.
Nešto ovako mi se ne čini pretjerano, a pogotovo ako je od neke zaista lake legure:
Jer npr. moje originalne 17" su jednako teške kao sadašnje OZ u 19", dakle stvar težine je isto relativna.
Da, ne izgleda loše. Ali, ili je vlasnik izvlačio rubove blatobrana, ili ima kameni ovjes da mu guma ne uhvati rub blatpbrana u zavoju kad se auto nagne. Osim mase imaš još jedan bitan detalj: inerciju rotacijskog gibanja. Masa je ista, ali je rastegnuta dalje od središta rotacije i onda je jače izražen efekt žiroskopa (teže je promijeniti smjer što za svakodnevicu i nije neki problem, jer ionako nitko ne vozi na samom limitu svega kao u kvalifikacijama F1), ali se može osjetiti slabije ubrzanje (jer treba to zavrtiti). I opet, ako ne cijediš auto do kraja ni to nije (pre)veliki problem, ali će ti podići potrošnju, a to, uz ove cijene, jest problem. Posebno nakon što si uložio dodatne novce u felge i gume. U svakom slučaju, da, ovo lijepo izgleda, ali ja sam iskreno vrlo zadovoljan time kako izgledaju moje felge s gumama 195/50R15 na stock ovjesu.
dpasaric kaže:
Ovakva, ne znam točno koja je to generacija:
Takvu vozi Riba, samo njegova nije Type R. To mi je Honda koju bih s guštom i ja vozio!
Da, to je osma generacija, UFO. Type R ima K20Z4 motor sa 200 KS. Izvrstan motor, ali je na manjoj cijeni od prethodne iteracije K20A2. Razlika među njima: K20A2 ima gas na sajlu (sedma generacija civica, tzv. kišobrandžija zbog karakteristične ručice mjenjača koja podsjeća na dršku kišobrana i smještena je na središnju konzolu dosta visoko ima analognu električnu mrežu) pa ga je vrlo lako ugraditi u bilo što. Samo prespojiš žice kako treba, dovod goriva preradiš i voila!
K20Z4 ima elektronsku zaklopku gasa jer je predviđen za auto s CANBUS-om pa je to malo veća komplikacija kad se izvadi iz tvorničkog okruženja (iako ne i nerješiva ako znaš).
Na UFO generaciji civica meni se ne sviđa ona instrument ploča sa 3-4 zasebna displeja i pokazivačima i prekidačima na sve strane. Da, znam, imitirali su izgled kokpita lovačkog aviona, ali ja sam konzerva i draži mi je klasični izgled. Recimo, ovako nešto, integra Type R. Da, na slici je RHD verzija, ali sam tražio tvorničku izvedbu, bez drugih volana i koječega što ekipa radi...
Varijacija na temu klasičnog alfinog dalekozora: dva velika analogna pokazivača, uz njih još dva manja i to je to. Drugo ne treba, ovo je čisto i pregledno i IMHO najbolje izgleda. No, svakom njegovo...