24.06.2018 | 12:13
Inače, ja sam se u subotu uhvatio velike stvari koji nikada prije nisam radio sam - velikog servisa, zamjena distribucije, zatezača, vodene pumpe i svega usputnog. Male servise znam odraditi sam, ali veliki je potpuno druga priča. Dogovorio sam s mojim mehaničarom (i frendom) da pokušam veći dio posla odraditi sam, naravno u njegovoj radionici i uz njegov nadzor. O da vidite kakvo je to iskustvo!
Mislim da bi mehaničarske radionice trebale nuditi takvu mogućnost svojim klijentima (naravno po x2 većoj cijeni) da sami odrade servis uz njihov nadzor i pri tome nauče toliko finesa koje nisu očigledne. Na GTV je sve to još neka posebna priča jer se radi o kompliciranom motoru s 4 bregaste, a što je još važnije, sve je vrlo nedostupno jer je Busso toliko velik za GTV šasiju da "ne stane ni igla".
Alfa Romeo preporučuje vađenje cijelog motora za taj posao, ali prije svega zato jer je na rubu mogućeg izvaditi pumpu vode dok je motor unutra. Kako je Kristijan (
www.autokiki.hr ) stara iskusnjara i već je to radio na ovom autu, idemo putem da motor ostane unutra, samo se mrvu spusti kada se izmakne donji desni nosač motora. Ako se ne žuri, to je posao od puna dva dana da se lijepo uredno odradi, a i više ako netko ima OKP kao ja, pa ide još polirati usise, plenum itd...
Uglavnom, na početku motorni prostor izgleda ovako:
A kada rastaviš sve potrebno da možeš pristupti potrebnom ovako:
Čekamo sada još neke dijelove, pa nastavak slijedi prvi radni dan...
Poželite mi sreće, trebat će mi!