Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

28.10.2024 | 13:22
Ovdje se malo opustis i izraste ti mahovina iza usiju.

bafkreiaca3mc623n57ivcut22tsmbf2srhftavufi6bjpbkgz5oaskygxq.jpg

P_20240817_200539.jpg

P_20240817_200548.jpg
28.10.2024 | 14:48
Ako ovo nije green eco friendly vozilo, ja ne znam sta jeste

Riba ostavlja cist zrak gdje god da prodje autom...
07.11.2024 | 10:12
Koga zanima ili ima samo višak vremena, video od 13 minuta kako se slaže i20 za rally

09.11.2024 | 18:28
Prije malo manje od mjesec dana sam razmišljao ovako:

Bertone kaže:
Odlučio sam napokon probati cjelogodišnje gume pa sam izbor sveo na tri modela, ima li tko osobnih iskustava sa njima? ... testove sam proučio sam no to su testovi ili svaki cigo svoga konja hvali

Continental AllSeasonContact 2
Goodyear Vector 4Seasons G3
Michelin Crossclimate 2

... par dana kasnije sam promijenio mišljenje i odlučio se ipak za set dodtnih felgi i zimskih guma

Bertone kaže:
Odustao od cjelogodišnjih i danas kupio felge pa ću u idućih dva tjedna nabaviti TPMS ventile/senzore i odabrati zimske gume,... i slobodno recite da sam lud ali sve više me kopka isprobati Savu Eskimo SUV2, jako davno sam imao Eskimo S3 na Ibizi i bile su odlične po snijegu, na mokrom baš i ne ali su valjda za 10-15 godina malo napredovali

... i onda nakon što sam vidio Save u živo i popipao ih, naručio na slijepo (nisam našao još neke objektivne testove jer je guma novi model) prije desetak dana Bridgestone Blizzak 6, stigle kod vulkanizera u utorak no tek sam jutros stigao otići po njih pa sad čekam hladnije vrijeme, kišu, snijeg i bljuzgu

bridgestoneblizzak6-1.jpg

Znam, nisu mi felge baš čiste, ali nisu ni ulice baš oprane
bridgestoneblizzak6-2.jpg

DOT 32/24
bridgestoneblizzak6-3.jpg

Sad se još moram naviknuti na drugačiji izgled felgi
bridgestoneblizzak6-4.jpg
09.11.2024 | 23:27
Još jedan novi BMW, još jedan dizajnerski promašaj

10.11.2024 | 09:53
Bridgestone Blizzak sam vozio jednu zimu prije desetak godina i te zime je bilo baš dosta snijega u Gorskom kotaru. Uzevši u obzir da je to bio Ford Galaxy (cigla na kotačima, visoko težište, prednji pogon) bio sam jako zadovoljan. Ipak, od svih koje sam koristio, ništa nije nadmašilo Dunlop zimske gume s kojima smo kupili (rabljenu) Toyotu Corollu Verso 2008. godine.
10.11.2024 | 10:52
kupus kaže:
Još jedan novi BMW, još jedan dizajnerski promašaj

42K za ovo

Pa za te pare kupis godinu, dvije staru peticu. Dizel (2.0 ili 3.0) sa istim mild hybrid sustavom. Veca, okretnija, udobnija, brza, tisa, manje trosi, veci prtljaznik, pravii obiteljski auto, itd itd itd.

Stvarno nisu normalni sa ovim cijenama. Vidio BMW da Mercedesu prolazi pa i oni malo pumpaju svoje
10.11.2024 | 19:44
Bertone kaže:
par dana kasnije sam promijenio mišljenje i odlučio se ipak za set dodtnih felgi i zimskih guma

Znam da u današnje vrijeme kad u ZG vidimo snijeg samo par dana zimi, možda nema smisla; no i ja sam pobornik odvojenih felgi s gumama. Dođe mi kao da sam cipele promijenio... Doduše, ne čistim ih kao ti i Davor

sad čekam hladnije vrijeme, kišu, snijeg i bljuzgu

Čekamo, čekamo, za sada sam dočekao samo mokre ulice od pranja; naravno da sam naletio na to odmah poslije izlaska iz autopraonice

Evo mojih, ljetne su zmazane, zimske su čiste. Navodno će idući vikend biti grdo, a kako je produženi, budem do Krka pa ćemo vidjeti kak se ponašaju.

IMG_2808.jpeg

IMG_2810.jpeg
10.11.2024 | 21:56
Evo da javim da je moj mali mobilni zen vrt dobio prvog stanovnika i niknuo je prvi izdanak!

P_20241104_082250.jpg

P_20241110_092955.jpg

P_20241110_093004.jpg
10.11.2024 | 22:05
To je pravi green car!
10.11.2024 | 22:05
Za Alfiste, Spider/GTV serije 916 slave 30 godina...

www.jutarnji.hr/autoklub/vremeplov/alfa-...jnu-zamjenu-15521065
11.11.2024 | 10:22
Riba kaže:
Evo da javim da je moj mali mobilni zen vrt dobio prvog stanovnika i niknuo je prvi izdanak!

P_20241104_082250.jpg

A što si napravio s paukom? Nema ga na slici
11.11.2024 | 12:01
Nasao je valjda neku rupu za zavuci se.
13.11.2024 | 12:38
Bertone kaže:
A što si napravio s paukom? Nema ga na slici

Kad smo kod pauka, meni su tvornički isporučili nekog iz Francuske
Isprike što mi je auto prljav pa se ne kuži isprva...

IMG_2979.jpeg

IMG_2980.jpeg

IMG_2981.jpeg
13.11.2024 | 21:03
Opako izgleda ovo crno dupe od Peugeota!

Prošao bi i za nešto daleko skuplje da ga malo ne odaju generic felge.
14.11.2024 | 00:26
Vanjuška kaže:
Kad smo kod pauka, meni su tvornički isporučili nekog iz Francuske

Daj me nemoj da ti je isporučen auto sa kukcem unutar kućišta zadnjih svjetala
Si to reklamirao? ... mislim ak se negdje mogao provući kukac, provući će se i voda pa ćeš prije ili kasnije imati light show.
14.11.2024 | 09:50
dpasaric kaže:
Opako izgleda ovo crno dupe od Peugeota!
Prošao bi i za nešto daleko skuplje da ga malo ne odaju generic felge.

Gledao sam ja i OZ i MAK i još neke, ali nisu imali bogzna što u dimenzijama koje sam htio, a ove originalne su mi baš sjele.
A, dupe, kako iz kojeg kuta, nekad sam oduševljen njime, a nekad meh, više mi je auto od sprijeda i s boka wow. Baš sam zadovoljan

Bertone kaže:
Daj me nemoj da ti je isporučen auto sa kukcem unutar kućišta zadnjih svjetala
Si to reklamirao? ... mislim ak se negdje mogao provući kukac, provući će se i voda pa ćeš prije ili kasnije imati light show.

Provukao se garant prije ugradnje lampe u auto rekao bih, sakrio se u neki ćošak i onda kad je bio hermetički zatvoren, izdahnuo na tom mjestu, pokoj mu duši. Nekak mi je poseban zbog toga, neću to dirati... Spiderman vibe, jel.
14.11.2024 | 16:32
Vanjuška kaže:
Provukao se garant prije ugradnje lampe u auto rekao bih, sakrio se u neki ćošak i onda kad je bio hermetički zatvoren, izdahnuo na tom mjestu, pokoj mu duši. Nekak mi je poseban zbog toga, neću to dirati... Spiderman vibe, jel.

Pogledao jutros zadnja svjetla kod susjeda i kod njega nema pauka, al dobro, oni ima bijeloga, nije Spiderman Edition
14.11.2024 | 17:44
Ja sam imao jednoga na Avensisu. Isto tvornička ugradnja! Nisam inzistirao na vađenju. Proputovali smo HR uzduž i poprijeko. Bilo nam je top! Ako ništa, vidio je svijeta. Od GB do HR
Nisam imao srca baciti ga u smeće, bila mu je sudbina da je na 4 kotača
14.11.2024 | 17:47
Sve je dobro dok nemate akvarij s ribicama u faru
14.11.2024 | 17:49
To sam imao na škodi. Bilo je vodice, a ribice se ipak nisu razvile!
16.11.2024 | 17:15
Bilo je govora o zimskim gumama, ovaj tip je odličan i radi vrlo detaljne testove:

16.11.2024 | 19:18
Dok čekamo robotaxie, evo nešt malo drugačije www.reddit.com/r/interestingasfuck/comme..._record_for_opentop/

16.11.2024 | 20:13
Nema do oktana.
23.11.2024 | 11:01
OK, kako komentirate rebranding Jaguara?

Mislim da je to sada R.I.P. Jaguar, kao da namjerno jure u bankrot, da su u Hrvatskoj pomislio bih da netko namjerno uništava tvrtku da je može kupiti za 1 euro.
23.11.2024 | 11:16
dpasaric kaže:
OK, kako komentirate rebranding Jaguara?

Čitam "jogurt"
23.11.2024 | 17:34
Bitno je da se o njima priča, pa makar i dobro. Čim su podigli ovoliko prašine, odradili su, u marketinškom i promotivnom smislu, dobar posao. Ja bih rekao, ako im je plan da rade aute koji su bitno drugačiji od ovih do sad, onda je ovo dobar pristup. Drugačiji auti, drugačija publika, drugačiji branding. Zar ne?
23.11.2024 | 22:26
Ma ako ideš na neku potpuno drugu publiku, onda je to sve skupa i stanje za potpuno novi brend, pa napraviš nešto kao što je "Smart" Mercedesu, a ne da uništiš jedan legendarni Jaguar. Ovaj novi "woke" Jaguar će proći jednako kao onaj fijasko s Bud Light...
24.11.2024 | 02:12
Koliko se tih legendarnih jaguara uopće još prodaje? Možda su odavno na koljenima i preživljavaju samo zato što su ih novi vlasnici odlučili pumpati novcem još koju godinu pa im onda nije uopće važno što uništavaju nešto legendarno kad je to već odavno upokojeno.
24.11.2024 | 02:30
To je moguć scenario, ali nisam toliko detaljno pratio što sve sada nude i kako im ide prodaja.

Po Rijeci se vozi par F-Pace modela, pa sam po tome zaključio da su još živi i da ima kupaca za njihove aute. Imaju i onaj solidno recenziran F-Type coupe, ali nisam ga vidio kod nas uživo.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 50 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, jmirakul, Riba, smayoo, Anonimci (1045)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO