Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

• Daddo
  • Posjetitelj
07.01.2022 | 18:11
siroti Tenžera se okreće u grobu koliko ga spominjemo... al eto nema više takvih ljudi... valjda od Gotovca... Vlade, ne Jakova.

Jakov je ipak izdržao (jedan od dvojice... onaj drugi je... fak )
07.01.2022 | 18:31
Air kaže:

Ponovit ću, ja ne prihvaćam isključivo mišljenje jedne osobe, nego više njih i to stručnjaka.
Ta mišljenja analiziram i prihvaćam ako imaju logike / ako svojim znanjem mogu razumjeti to što govore.

Problem sa korištenjem logike kao kriterija prihvaćanja neke tvrdnje, leži u činjenici da logika svakog pojedinca ovisi o njegovom znanju.

Na primjer, nekome tko je živio u 15. stoljeću, bilo bi posve nelogična tvrdnja da avion može letjeti, jer on iz iskustva zna da se mrcina od par tona ne može vinuti u zrak i letjeti istim.
S druge strane, svakoj prosječnoj osobi koja je u ovom našem dobu završila osnovnu školu, su (ili bi barem trebali biti) jasni principi na kojima avion može letjeti, a čak i oni kojima to nije jasno, mogu vidjeti da avioni stvarno lete.

Obojica su se koristili svojom logikom, i došli do dva dijametralno suprotna zaključka, jer ne raspolažu istim (pred)znanjem.

A drugi problem je to što će, vodeći se ovim principom, osoba sa oskudnijim znanjem, lakše prihvatiti i netočno objašnjenje, ukoliko mu ono zvuči "logično", nego ispravno objašnjenje, koje mu zvuči "nelogično" (zbog njegovog nedostatka znanja).
07.01.2022 | 19:00
Suština logike jest da ona ne ovisi o poznavanju činjenica, nego samo o sebi samoj i - početnim premisama (o kojima ne moraš nužno rasuđivati, nego se samo sa sugovornikom složiti da ih kao takve prihvatiš).
Razlog zašto se (inače, ne samo u ovom slučaju) ne uspijevaju složiti, iako obje strane primjenjuju razum i logiku je uvijek u tome da se nisi usuglasili oko premisa.
  • Daddo
  • Posjetitelj
07.01.2022 | 19:17
Ako osoba tvrdi da je 80% PCR testova lažno pozitivno i ja se složim s tim - tko ima krivu premisu kad ista osoba izvede zaključak iz 5 pozitivnih testova da nijedan nije lažno pozitivan iako bi po logici oko koje smo se složili od tih 5, čak 4 trebala biti lažno pozitivna?

No eto SVI su pozitivni.

Čemu onda početna premisa i teza o 80% lažno pozitivnih koja nije krenula od mene?

Nečija tuđa logika je da možeš biti zaražen ali to ne znači da si i bolestan, no ako si zaražen i prođeš izolaciju onda si prebolio.

Čemu onda uopće uvodimo pojam zaraze?

A to sve nisu slučajne logičke greške kojima se "Novax" ekipa koristi.

Tebi je 1 i 3 sumjerljivo i to razumijem i to mi je logično. Ono što mi nije logično da je baš 3 magična brojka pa ti znaš za 3 slučaja teških posljedica cijepljenja koje nisu evidentirane a trebale bi biti. No dopuštam da znaš ono što ja ne znam i to mi je logično. Ali mi je tom istom logikom ako ih je 3 na 300 000 jasno da na gotovo 5 milijuna doza bi ih trebalo biti 50. A nema ih. Na ukupan broj doza pričamo o milijunima ljudi koje je nemoguće "sakriti". A to tvrdi ekipa da se događa - sustavno. Pa još zbog nekakve love i profita.

Ono, nije problem u nelogičnosti, nego u vjerojatnosti da bi to na takvoj razini se moglo sakrit i u takvim brojkama.

Da su iščašene i frizirane, to mi je kao i svima, valjda jasno.
07.01.2022 | 21:15
Logicno je da je 80% PCR testova false positive, no nelogicno je da ih je u odredenom postotku false negative.

No, isto tako je logicno da kada govorimo o broju umrlih posredno ili neposredno uzrokovano covidom, broj umrlih je netocan i puno manji nego se to prikazuje u postocima, jer naime ima ogroman broj pozitivnih koji nisu detektirani. Postotak koji se iznosi se iznosi na broj detektiranih (PCR-om koji u 80 % slucajeva daje false positive rezultat)
07.01.2022 | 21:16
Cekaj malo. Kakva “logika”?
Mozes bti zarazen ali ne i bolestan, a ako si bolestan, onda s i izrazen.
SARS-CoV-2 je virus, a bolest koju izazuva je COVID-19 i isto je i sa ostalim virusima (HIV je virus, a AIDS je bolest).

Termini koji se koriste nisu vazni. Jer nemamo ekran na trbuhu koji bi kazao da imas virus i bolest. Imunitet steknes ako se samo zarazis i ako i prebolis, na kraju ti na isto dojde (osim ako je ishod smrt).

Ne razumijem sto si se uhvatio tih 3 na 300.000 ljudi? Ima ih sigurno vise ali ih ne pozna pa ne moze govoriti.

I na kraju, apsolutno je nelogicno da su necjepljeni krivi za ovakvo stanje danas jer je to velika i debela laz! Zemlje s vrlo visokom postotkom procjepljenosti (90% ili cak 100%) imaju vrlo visoki rast zarazenih sto dovodi do zakljucka da cjepivo NE stiti od zaraze. Isti tako u 2021. statisticki podatci DZS daje ukupnu (ne o korone) smrtnost koja po apsolutnom iznosu pokazuje da ljudi umiru znacajnije tek od 50 godina starosti. Do 50 ne umiru bitno ili vrlo malo od svega, a ne od korone (nisam nasao za RH separat umerlih po dobi od koromne).
Rasprava je bezpredmetna jer mladi NE umiru od korone i ne treba ih cijepiti.
Cijepiti treba 50+, a klince treba pustiti na miru.

Tko ne vjeruje, tu je izvor:
appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do...r_mwk_05&lang=en
07.01.2022 | 21:49
Kada imas 90% cijepljenih, onda je od njih 10 zarazenih 9 cijepljeno. Kada imas 100% cijepljenih onda je svaki novozarazeni cijepljen. Tu se slazemo, i to je logicno

Nitko ovdje nikada nije tvrdio (bar ja nisam procitao) da cijepivo stiti od zaraze. Cijepivo iskljucivo stiti od tezih oblika bolesti. Tu se svi slazemo, pa ne razumijem cemu to stalno ponavljas?

No da li je logicno da ako ne obolis od bolesti COVID-19, vec se samo zarazis visrusom SARS-Cov-2, nakon "ciscenja" od virusa proglasavas osobu kao preboljelu?

Ptanje je da li osoba koja se samo zarazi a ne oboli stekne prirodni imunitet... evo, ja ne znam odgovor. No znam da nosioci virusa HIV nemaju imunitet na AIDS.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
07.01.2022 | 21:54
jura22 kaže:
I na kraju, apsolutno je nelogicno da su necjepljeni krivi za ovakvo stanje danas jer je to velika i debela laz!

Pitanje je tko je kreirao i tko širi tu laž?

Možda časni mainstream zdravstvenika i političara?
  • Daddo
  • Posjetitelj
07.01.2022 | 22:03
Moonlike kaže:
Kada imas 90% cijepljenih, onda je od njih 10 zarazenih 9 cijepljeno. Kada imas 100% cijepljenih onda je svaki novozarazeni cijepljen. Tu se slazemo, i to je logicno

Nitko ovdje nikada nije tvrdio (bar ja nisam procitao) da cijepivo stiti od zaraze. Cijepivo iskljucivo stiti od tezih oblika bolesti. Tu se svi slazemo, pa ne razumijem cemu to stalno ponavljas?

No da li je logicno da ako ne obolis od bolesti COVID-19, vec se samo zarazis visrusom SARS-Cov-2, nakon "ciscenja" od virusa proglasavas osobu kao preboljelu?

Ptanje je da li osoba koja se samo zarazi a ne oboli stekne prirodni imunitet... evo, ja ne znam odgovor. No znam da nosioci virusa HIV nemaju imunitet na AIDS.

Podebljano, kako znaš da:

1. Si se zarazio virusom?
2. Da je virus kojim si se zarazio upravo SARS-COV-2 a ne neki drugi virus iz iste obitelji?
07.01.2022 | 22:11
Vjerodostojnost i objektivnost masovnih medija... pa onda možemo misliti koliko objektivno izvještavaju nakon što im Bill Gates tutne napojnicu.

07.01.2022 | 22:19
Osoba koja se zarazi stice imunitet. Veci ili manji. Imunitet nema veze s bolesti.
Zasto to zovu preboljenjem i nije toliko vazno, vazan je cilj.

HIV je los primjer jer taj virus unistava imuni sustav.

Dobar primjer je varicella–zoster virus od kojeg dobijes vodene kozice ali rijetko dva puta.

Laz je kreirao onaj kome je u cilju uvaliti sto vise doza cijepiva i to ne bilo kojih, vec tocno odredjenih.
07.01.2022 | 22:21
Daddo kaže:
Moonlike kaže:

Podebljano, kako znaš da:

1. Si se zarazio virusom?
2. Da je virus kojim si se zarazio upravo SARS-COV-2 a ne neki drugi virus iz iste obitelji?

Ovisi koja je tema...
07.01.2022 | 23:06
jura22 kaže:
Osoba koja se zarazi stice imunitet. Veci ili manji. Imunitet nema veze s bolesti.
Zasto to zovu preboljenjem i nije toliko vazno, vazan je cilj.

HIV je los primjer jer taj virus unistava imuni sustav.

Dobar primjer je varicella–zoster virus od kojeg dobijes vodene kozice ali rijetko dva puta.

Laz je kreirao onaj kome je u cilju uvaliti sto vise doza cijepiva i to ne bilo kojih, vec tocno odredjenih.

Zasto bi se tijelo borilo protiv virusa (stvaralo imunitet) ako taj isti visrus ne izaziva bolest?

To gore tvrdis jer.... ?
08.01.2022 | 06:25
A na koji nacin tijelo makne virus?
Zarazis se i onda sto se desava?
08.01.2022 | 07:59
jura22 kaže:
To je moderno. Prvo idu 4, 5, 6, a onda 1, 2, 3!

A... prvo Žabac pa Jura. Koda je to bitno kako su prozvali koji soj. Ili je i to zavjera.
08.01.2022 | 09:53
Naravno da nije bitno. Zato sigurno čuvaju ξ za onaj kojeg još nisu pustili iz laboratorija, koji će satrati sve koji se nisu cijepili triput, i to Sinovacom.
08.01.2022 | 10:01
jura22 kaže:
A na koji nacin tijelo makne virus?
Zarazis se i onda sto se desava?

Evo jura22, da razlucimo to. Konzultirao sam necakinju, koja je doktor medicine, specijalist klinicke mikrobiologije. Vjerojatno o virusima i njihovom ponasanju zna nesto vise od tebe i mene. Pa sam ja postavio laicki pitanja, na koja je ona pokusala dati meni "citljiv" odgovor.

Pitanje 1; Da li covjek moze biti nosioc visrusa SRS-Cov-2, odnosno biti istim zarazen, a da ne razvije bilest COVID-19?
Odgovor (copy/paste sa WhatsApp): Sklisko pitanje, ovisi u kojem kontekstu. Sam virus moze preživjeti iskljucivo ako se replicira u nasim stanicama. Ali s druge strane, moguce je Pcr-om detektirati genski materijal virusa, bez da postoji ikakva aktivna replikacija virusa. Nadam se da sam jasno objasnila. Ako se virus replicira, bolest ce se sigurno razviti.

Ptanje 2: Da li osoba zarazena (nosioc) visrusa, a ako ne razvije bolest, stijece prirodni imunitet?
Odgovor (copy/paste sa WhatsApp): Ako govoris o asimptomatskim ljudima, moguce je da steknu neki nivo imunosti, ali to je jako individualno i tesko za objektivno izmjeriti. Nacelno je kod virusne bolesti obrana tijela ta koja u konacnici radi simptome, a ne sam virus. Ali kakav je taj steceni imunitet, e to je pitanje. Evo znam i vise nego nekoliko ljudi koji su ponovno imali covid. Pitanje kolika je zastita, a tek koliko dugotrajna, ne zna se.

Sad ti nju mozes nazvati i vakserom i antivakserom, doktorom medicine u masini big pharmi i politike... ili ne znam niti ja kako. Ja znam da se cijepila, i to ono bas kad je morala... inace je bila protiv cijepljenja jako. Cijepila se ne zbog posla (radi u laboratoriju mikrobiologije, pa si moze dozvoliti testirati se svaka 2 dana), vec sto voli putovati puno. A ja joj vjerujem na rijec... ako necu svojoj necaci kojoj je to struka, kome cu? Eto, da razrijesimo dilemu

I porucila nam je svima da se pocnemo baviti nekim zanimljivijim temama
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.01.2022 | 10:12
@Moonlike - ajd ne bilo ti teško... pitaj ju kad mogu ja (ili Bertone) na godišnji? Čisto da si znam uplatit neki Vis ili špilju u kojoj se proizvode sirevi na nekakvih mjesec dana ili pronać pivovaru malu koja treba pomoćnog radnika... ili šta ja znam... javit se ovim riječkim dečkima pa obić Peek&Poke i na Učku...
  • Air
  • Korisnik
  • 72
08.01.2022 | 10:19
Moonlike kaže:
Doktorica medicine, specijalist klinicke mikrobiologije kaže: Ali s druge strane, moguce je Pcr-om detektirati genski materijal virusa, bez da postoji ikakva aktivna replikacija virusa.

Možeš li ju dodatno pitatiti da li bi ovo značilo, ono što mnogi stručnjaci govore o PCR-u, da je neprikladan za dijagnozu zaraženosti / zaraznosti Covidom?
08.01.2022 | 10:37
Air kaže:
Moonlike kaže:
Doktorica medicine, specijalist klinicke mikrobiologije kaže: Ali s druge strane, moguce je Pcr-om detektirati genski materijal virusa, bez da postoji ikakva aktivna replikacija virusa.

Možeš li ju dodatno pitatiti da li bi ovo značilo, ono što mnogi stručnjaci govore o PCR-u, da je neprikladan za dijagnozu zaraženosti / zaraznosti Covidom?

Da me se ne proziva, ovo je copy/paste poruka:

Ja: Evo jos jedno pitanje na kojemu se u nasoj raspravi lome koplja. Pita jedan kolega "Možeš li ju dodatno pitatiti da li bi ovo značilo, ono što mnogi stručnjaci govore o PCR-u, da je neprikladan za dijagnozu zaraženosti / zaraznosti Covidom?"

Odgovor: To je definitivno najosjetljiviji test za detektiranje prisutnosti virusa, nema dileme. Ali on detektira GENSKI MATERIJAL virusa. To znaci da test moze biti pozitivan iako mozda virus uopce nije inficirao same ljudske stanice. Nego si npr. udahnuo zrak zarazene osobe, tvoje se stanice uopce mozda pritom nisu zarazile, ali genski materijal je prisutan i test moze biti pozitivan. Ovisi o testu, puno je vrsta pcr-a. Kod nekih je moguce. Ali vecinom kod izvedenica testa, koje su brzo gotove i sl. Standardni pcr ipak rijetko grijesi.
08.01.2022 | 11:21
Daddo kaže:
@Moonlike - ajd ne bilo ti teško... pitaj ju kad mogu ja (ili Bertone) na godišnji? Čisto da si znam uplatit neki Vis ili špilju u kojoj se proizvode sirevi na nekakvih mjesec dana ili pronać pivovaru malu koja treba pomoćnog radnika... ili šta ja znam... javit se ovim riječkim dečkima pa obić Peek&Poke i na Učku...

Evo... pise uputnicu
08.01.2022 | 11:23
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.01.2022 | 11:47
Vijest danas sa index hr:

“DANAS imamo 8817 novih slučajeva zaraze koronavirusom, neslužbeno se doznaje. Testirano je 19.865 ljudi.”

Molim dežurne sinopt… ovaj statističare da izračunaju 80% od ovih 8817, pa da vidimo koliko je to stvarno pozitivnih.

A onda bih molio one sa manje od 2% da od tih 8817 izračunaju svoj postotak. Ili od koliko god misle da ima stvarno pozitivnih.

Pa da to usporedimo kroz recimo 30 dana s brojem zaista umrlih. Čisto da vidimo koliko su pretpostavke o 80 i manje od 2 posto točne.

@dpasaric: Dobraaaaa.
08.01.2022 | 12:37
@Moonlike možda bi joj netko razuman trebao objasniti da joj zdravlje treba biti ispred svega, pa i putovanja. Fakat se nadam da cjepivo nije primila zbog putovanja. Jer putovanja stvarno nisu egzistencijalna pitanja

Prije 7 dana sam dobio nekakve crvene otekline po tijelu. Trenutna dijagnoza je herpes. Ako ne prođe kroz 10 dana, idem na dodatne pretrage. Kaže doktorica da je od pada imuniteta i stresa. Pod stresom nisam, a o imunitetu bi se dalo razgovarat. Činjenica je ta da nisam bio prehlađen 5 godina, a sada nakon druge doze dobijem to govno koje u životu nisam nikada imao. Doktorica sliježe ramenima. Naravno da nitko neće nikada znati. Ja se nadam, ako je do cjepiva, da će stati samo na tim crvenilima.

@Daddo…Koliko je od pozitivnih bilo cijepljeno? Čemu ta sva silna testiranja? Pa mahom se svi zaraze! I cijepljeni i necijepljeni
Kada će ovdje određen broj ljudi prestati srat govanca i izigravati stručnjake do te mjere da već poprima oblike propagande.
Moram te pitati jesi li ti na bilo koji način, poslovno, direktno ili indirektno povezan sa distribucijom cjepiva?
Kada se vratimo u ne tako davnu povijest, o cjepivima se govorilo kao nečemu što će spriječiti njegovo širenje. Meni je tada to već bio veliki prosranac, ali naivci su to popušili. Kako je to s vremenom postalo jasno pa i onim žestokim vakserima da je to utopija, već neko duže vrijeme se priča da spriječava razvijanje teških bolesti pa čak i smrt. Ja pod zadnje vrijeme sve više čujem da se i kod onih rizičnih skupina koje su se cijepile razvijaju teški oblici bolesti, a za smrt još nisam….još
  • Air
  • Korisnik
  • 72
08.01.2022 | 13:30
JOHN kaže:
Prije 7 dana sam dobio nekakve crvene otekline po tijelu. Trenutna dijagnoza je herpes. Ako ne prođe kroz 10 dana, idem na dodatne pretrage. Kaže doktorica da je od pada imuniteta i stresa. Pod stresom nisam, a o imunitetu bi se dalo razgovarat. Činjenica je ta da nisam bio prehlađen 5 godina, a sada nakon druge doze dobijem to govno koje u životu nisam nikada imao.

Žao mi je za tvoje zdravstveno stanje.
Moja preporuka bi ti bila da obavezno pored lijekova koje si vjerojatno dobio uzimaš redovno veću dozu antivirusnih namirnica: češnjak, kurkuma, đumbir...
Redovno znači 3-4 puta dnevno.
Ne mogu ti štetiti a mogu značajno pomoći.
Ako ti je imunitet toliko oslabio da je izbio herpes (većina nas nosi taj virus u sebi) ja se ne bi zezao s tim stanjem.

Druga strana piriče bi bila da odeš prijaviti svoje stanje kao nuspojavu cjepiva.
Bilo bi zanimljivo vidjeti što će biti.
08.01.2022 | 13:47
Air kaže:
JOHN kaže:
Prije 7 dana sam dobio nekakve crvene otekline po tijelu. Trenutna dijagnoza je herpes. Ako ne prođe kroz 10 dana, idem na dodatne pretrage. Kaže doktorica da je od pada imuniteta i stresa. Pod stresom nisam, a o imunitetu bi se dalo razgovarat. Činjenica je ta da nisam bio prehlađen 5 godina, a sada nakon druge doze dobijem to govno koje u životu nisam nikada imao.

Žao mi je za tvoje zdravstveno stanje.
Moja preporuka bi ti bila da obavezno pored lijekova koje si vjerojatno dobio uzimaš redovno veću dozu antivirusnih namirnica: češnjak, kurkuma, đumbir...
Ako ti je imunitet toliko oslabio da je izbio herpes (većina nas nosi taj virus u sebi) ja se ne bi zezao s tim stanjem.

Druga strana piriče bi bila da odeš prijaviti svoje stanje kao nuspojavu cjepiva.
Bilo bi zanimljivo vidjeti što će biti.

Doktorica mi je rekla da ga svi nosimo cijelo vrijeme, ali pod izjavom da ga nisam imao….mislio sam na reakciju na taj virus koji cijelo vrijeme imam u sebi
08.01.2022 | 13:56
U Aldebodenu nema virusa, naročito omikrona iz 4-5-6 vala(pogubio sam se u valovima pa me ispričajte što neznam jel 5-ti u uzletu silaznog 4-tog vala ili neka druga kombinacija) zato jer su svi cijepljeni i zato jer omikron virus ne prelazi u Švicarsku i 1300mnv. Svi su sretni i mašu zastavicama.
Kad svi dođu doma prozvat će neodgovorni dio naroda koji nije cijepljen da su sjebali ove što leže negdje u krevetima…. a par dana ranije su mahali zastavicama
08.01.2022 | 14:55
dpasaric kaže:

Sa samom izjavom nemam problem, ali me muci da Davor Pasaric raspacava materijal koji je netko sklepao u Facebook-prijateljski format od izjave tipa koji prodaje homeopatske pripravke na Facebooku i slike sirotog profesora istog imena koji predaje umjetnost na univerzitetu u Newarku.

Dajmo minimum dostojanstva!
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.01.2022 | 15:35
@Riba - šteta što gospodinu sa slike ne piše Dr. ispred, onda bi moje “no shit Sherlock” bilo bolja fora… ovako je samo - KUDOS za trud.
08.01.2022 | 16:20
Air kaže:
JOHN kaže:

Moja salata koju konzumiram gotovo svaki dan……Regica, cherry rajčica, kristalka, sitno nasjeckani oveći češanj češnjaka, iste takve veličine sitno sjeckani đumbir, malo soli, papra, domaći jabučni ocat, domaće maslinovo ulje. Bomba samo takva.

7A14C4C3-DB93-4990-A251-CCE8F8DBFEE9.jpeg
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 16 minuta
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO