Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

08.01.2022 | 17:07
JOHN kaže:
Kaže doktorica da je od pada imuniteta i stresa. Pod stresom nisam...

Ne znam kako uopće imaš obraza davati ovakve izjave u ovim povijesnim trenucima. Treba te kamenovati kao anomaliju

Zaobiljski... Ne možeš tvrditi da nisi pod stresom. Možda umno i fizički normalno funkcioniraš, ali to ne znači da se negdje duboko u tebi ne odvijaju borbe sa stresom. Nesvjesno, ali su tu.
Ja sam još nekoć davno ustvrdio da sve te neke dermatološke pojave imaju veze sa podsvjesnim stresovima / konfliktima i da je pojava na koži ustvari manifestacija podsvjesnih događanja.
Dakako, nisam ni dermatolog ni psihijatar i moja zapažanja se svakako trebaju uzeti sa dozom rezerve To je samo moje mišljenje, razmišljanje, obzervacija...
No, svejedno ne možeš reći da nisi pod stresom jer i samo razmišljanje o cijepljenju / necijepljenju, pa onda čak i odluka su sigurno prouzrokovala barem neki oblik stresa. Na kraju si nevoljko prihvatio cjepivo, a i to još uvijek stvara konflikt u tebi.

Znajući tvoju kliničku sliku, koju sam stručno stvorio znanstvenim radom ovdje na Jabučnjaku i u svojoj glavi, rekao bih da mi nije čudna ta pojava herpesa i da ne mora nužno imati direktne veze sa samim cjepivom.
I nadam se da nema veze sa cjepivom i da će brzo proći.
Za slučaj da to zbilja neme veze sa cjepivom, najbolje ti je što prije priznati da jesi pod stresom. Koliko se sjećam, u jednom od obraćanja si izrazio veliku brigu i za sebe i svoju obitelj. To je štres, brate mili. I još se puno štresa nakupilo u zadnje dvije godine. Nemreš mi reć da nisi pod štresom
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.01.2022 | 17:12
@JOHN: Imunitet možeš prirodno dići svime što ti je Air već naveo (a i ta salata me podsjeća na one koje doma konzumiramo). Ja sam prošao sa herpes zosterom svoju kalvariju. Pomoglo je sve ovo ranije navedeno + nar (onaj ogroman šipak) sa štanda s Kvatrića (vjerujem da ih ima i na tvojoj tržnici jednako takvih). Dodao sam tome bobičaste sokove i ubacio voća više nego inače u prehranu.

I da ti odgovorim na pitanje... ne, nemam nikakve koristi od distribucije cjepiva, ali da imam bio bih bogat čovjek (preko 4 milijuna doza samo u HR, da mi je samo 1lp po dozi.... ). Meni je svejedno tko se hoće ili neće cijepiti, ja bih samo na godišnji, a ne mogu. Bolovanje isto tako nije opcija.

Žao mi je da nakon druge doze (Pfizer?) imaš takve nuspojave i svakako bi ih trebao prijaviti halmedu. Ako ni zbog čeg drugog onda bar da se broj prijavljenih slučajeva nuspojava od onih 6722 poveća za 1.

Tko se do sad nije odlučio cijepiti (a nije za to imao nikakvog medicinskog razloga) vrlo vjerojatno se ni neće. Stoga inzistiranje na masovnom neselektivnom cijepljenju je bedastoća. Jer cijepljenje nije ni masovno ni neselektivno, pa čak ni u HR u kojoj se zaista za malo tog može reći da je organizirano.

Po onoj - sit gladnom ne vjeruje, ja mogu pisati slučajeve ljudi koje osobno poznajem i izmišljati razloge zašto su prošli tako kao što su prošli sa zarazom. Mogu i bezrezervno tvrditi da iako oko mene ima koronaša na tjednoj bazi 2 nova me je cjepivo zaštitilo. Ne pada mi na pamet ni jedno ni drugo. Samo podsjećam da sve te karantene i liječnici i medicinsko osoblje i lijekovi i aparati i preparati - koštaju. A netko će jednom to morati stvarno i platiti, a ne reći - pa ok, dobili smo sredstva od EU za obnovu nakon potresa, preusmjerili smo ih... ili dobili smo iz fonda za borbu protiv COVID-19... ili....

I da, mjere se ne poštuju. I to je osnovni i glavni razlog širenja zaraze. Ne poštuju se iz više razloga, no svakako je razlog nepoštivanja manje bitan od činjenice da za nepoštivanje mjera nema sankcija. A nema ih, jer nema nadzora niti je isti moguće organizirati.

I onda jbg... možeš ti pazit ko i Mujo s Fatom... to ti je ko u prometu... paziš ti, al ne paze drugi.

A ti drugi mogu i ne moraju bit cijepljeni. Nema te batine koja će neodgovornog naučit odgovornosti. Sretao sam dosad podjednak broj blesavih koji nisu nosili maske ni držali razmak, neki zato jer im je ta mjera bezveze, neki drugi zato jer su cijepljeni pa (misle) da ne moraju. A meni su i jedni i drugi jednako blesavi. Jer svakodnevno gledam one koji su u izolaciji i posredno brinem o njima. A to košta. Novaca. I vremena. I svačeg nečeg još.

"Točne" brojke koliko košta dan karantene možeš izguglati ako ti se da. Ja ću samo reći da košta toliko da si istu ne možemo baš priuštiti. A treba nam i trebat će nam, dok svi skupa ne postanemo odgovorniji. Prema sebi, a onda i prema drugima.

A karantene nisu bolnice. U bolnicama su teži slučajevi... i ne manje važno - skuplji.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
08.01.2022 | 17:13
Nakon 147 str. Coronavirus / COVID-19 "terapije", ako netko pripada jednoj od sukobljenih skupina ne može nebit pod stresom.
08.01.2022 | 19:08
JOHN kaže:
Moja salata koju konzumiram gotovo svaki dan……Regica,(...)

Što je "regica"? Gledam u tu sliku, ali ne razabirem ništa, a da nisu oni drugi nabrojani sastojci.
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.01.2022 | 19:16
Vrsta salate zelene. Slična rukoli ili radiču. Zdrava skroz.

www.farmeraj.hr/salate-01/17/?&p=2&s=12
08.01.2022 | 19:42
Riba kaže:
dpasaric kaže:

Sa samom izjavom nemam problem, ali me muci da Davor Pasaric raspacava materijal koji je netko sklepao u Facebook-prijateljski format od izjave tipa koji prodaje homeopatske pripravke na Facebooku i slike sirotog profesora istog imena koji predaje umjetnost na univerzitetu u Newarku.

Dajmo minimum dostojanstva!

Haha, mene ti uopće nije zanimalo tko je to i nisam provjeravao, pročitao sam izjavu, svidjelo mi se rečeno jer mi ima smisla i pustio sam dalje jer mi je zabavno koliko reakcija u svijetu ima i koliko su različite i zanimljive. Ja na neki način uživam u ovom sociološkom fenomenu i zabavlja me kreativnost jedne i druge strane oko ovoga!

Vjerojatno izjava uopće i nije od tog tipa nego nekog pametnijeg, a on se na to nakačio da bi prodao neke svoj pripravke! Tako da nemojmo sve to uzimati previše ozbiljno!

Ali da stoji što je napisano - stoji!

Koliko daleko ide ova masovna psihoza govori i ova majka koja je dijete stavila u bunker auta da se ne zarazi!

www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prosvjetn...itili-su-je-15143175
08.01.2022 | 19:55
Daddo kaže:

Meni to izgleda isto kao kristalka...
  • Daddo
  • Posjetitelj
08.01.2022 | 20:07
Tekstura nije ista. A ni okus. Ali nema veze, off smo.
08.01.2022 | 20:10
Kao da je to nešto neobično ovdje. U ovoj temi ionako svi samo iznova mlate mrtvog konja.
08.01.2022 | 20:34
smayoo kaže:
Daddo kaže:

Meni to izgleda isto kao kristalka...

Kad odeš na plac, a zna ju se samo ponekad naći u Lidlu, traži regicu(neki je znaju na placu zvati regava salata), ili ju u dućanu strpaju pod endivija. Uglavnom u dućanu gotovo da je nečeš naći.
To je pod narodno salata za “sirotinju” jer se mogla saditi cijelu godinu i mogli su je si priuštiti oni siromašniji, a jela se također kada ne bi bilo kristalke ili puterice. Danas se nabavi svakakva salata u svako doba godine, tako da je ovo za sirotinju ostalo samo sjećanje na stara vremena kada se nije mogla nabavljati salata kada god se htjelo.
Ta salata za sirotinju danas košta 30kn/kg. Dakle jedna od skupljih salata. Ja volim gorkaste tvrde salate. Dosta je ljudi ne mogu smisliti.
Meni je fenomenalna uz jabučni ocat, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar.
Za promjenu ponekad ubacim malo đumbira mada on doda malo slada alii ljutine koju uglavnom prevlada češnjak. Za početak pribaj bez đumbira.Ja je fakat svrstavam u top salate, a uz dodatak tunjevine, šečerca, crvenog luka i jogurt preljeva mi redovito bude ručak. Iduća na ljestvici mi je, po istim receptima, radič maslačka

3C59B170-EC27-4080-BCC2-8C37DFAB3A37.jpeg
08.01.2022 | 20:44
Gjuroo kaže:
JOHN kaže:
Kaže doktorica da je od pada imuniteta i stresa. Pod stresom nisam...

Ne znam kako uopće imaš obraza davati ovakve izjave u ovim povijesnim trenucima. Treba te kamenovati kao anomaliju

Zaobiljski... Ne možeš tvrditi da nisi pod stresom. Možda umno i fizički normalno funkcioniraš, ali to ne znači da se negdje duboko u tebi ne odvijaju borbe sa stresom. Nesvjesno, ali su tu.
Ja sam još nekoć davno ustvrdio da sve te neke dermatološke pojave imaju veze sa podsvjesnim stresovima / konfliktima i da je pojava na koži ustvari manifestacija podsvjesnih događanja.
Dakako, nisam ni dermatolog ni psihijatar i moja zapažanja se svakako trebaju uzeti sa dozom rezerve To je samo moje mišljenje, razmišljanje, obzervacija...
No, svejedno ne možeš reći da nisi pod stresom jer i samo razmišljanje o cijepljenju / necijepljenju, pa onda čak i odluka su sigurno prouzrokovala barem neki oblik stresa. Na kraju si nevoljko prihvatio cjepivo, a i to još uvijek stvara konflikt u tebi.

Znajući tvoju kliničku sliku, koju sam stručno stvorio znanstvenim radom ovdje na Jabučnjaku i u svojoj glavi, rekao bih da mi nije čudna ta pojava herpesa i da ne mora nužno imati direktne veze sa samim cjepivom.
I nadam se da nema veze sa cjepivom i da će brzo proći.
Za slučaj da to zbilja neme veze sa cjepivom, najbolje ti je što prije priznati da jesi pod stresom. Koliko se sjećam, u jednom od obraćanja si izrazio veliku brigu i za sebe i svoju obitelj. To je štres, brate mili. I još se puno štresa nakupilo u zadnje dvije godine. Nemreš mi reć da nisi pod štresom

Štres mi ne može ništa, sa lakoćom ga režem u korijenu! Rekao sam mu NE!
08.01.2022 | 20:56
@ JOHN, i kod mene je skoro svakodnevna , iz vrta. To je kovrčava vrsta Endivije, za razliku od endivije ravnih listova. Uz ostalo ja uglavnom koristim bučino ulje.
08.01.2022 | 21:00
Znam, samo kad ju ljudi vide da piše endivija…..onda misle da nekaj ne valja sa tom salatom jer su navikli da endivija izgleda drugačije. Regica, po okusu i žilavosti, nema veze sa ostalim sortama endivije. Bar meni. Ona je njihova majka. Odnosno, regica je majka svih salata.
08.01.2022 | 21:50
Garantirano je ovdje u Rijeci nitko ne zna pod tim imenima (regica i regava salata). Ali viđao sam je na tržnici, a i u dućanima. Mislim da je nismo nikad kupovali, ali bi je donijeli od punice, iz vrta. I jedemo je, relativno često. Moja supruga ju je rezolutno nazvala "endivija". Eto.
08.01.2022 | 21:56
JOHN kaže:
Odnosno, regica je majka svih salata.

Možda... poslije rikule (rikola, rucola, lat. Eruca sativa).
08.01.2022 | 22:01
Kod nas se kaže - riga.
08.01.2022 | 23:01
Daddo kaže:

Kaj off? Pa ovih par postova u temi su među najboljim postovima svih 147 postova

Kad smo kod salate, ja volim i "hrastov list", ali po nju moram na Dolac kaj mi baš i nije usput (ako netko zna gdje još naći u ZG slobodno neka javi)
08.01.2022 | 23:11
Neil Oliver, vrlo suvisao komentar na zadnje istupe političara, vrlo zabrinjavajuće!

Trudeao kaže da su necijepljeni "primitivni, rasisti i mrze žene".
Marcon kaže da necijepljeni "nisu građani".
Blair kaže da su necijepljeni "idoti".

Što je to nego javni poziv na linč?

08.01.2022 | 23:23
Komentar o ušutkavanju znanstvenika, odličan komentar na cenzuru različitog mišljenja!

09.01.2022 | 00:02
m@xym kaže:
JOHN kaže:
Odnosno, regica je majka svih salata.

Možda... poslije rikule (rikola, rucola, lat. Eruca sativa).

Rikula mi je treća.
09.01.2022 | 00:05
Bertone kaže:
Daddo kaže:

Kaj off? Pa ovih par postova u temi su među najboljim postovima svih 147 postova

Kad smo kod salate, ja volim i "hrastov list", ali po nju moram na Dolac kaj mi baš i nije usput (ako netko zna gdje još naći u ZG slobodno neka javi)

Hm viđao sam ju po centrima, ali sada kada bolje promislim……nisam jako dugo.
Aj baš ću bacit oko u petak na trešnjevačkom.
09.01.2022 | 10:34
Oni koji prate dionice nogu vidjeti kuda idu firme kao BioNTech i Moderna. Dionice im padaju.
09.01.2022 | 10:51
www.koronavirus.hr/tjedna-izvjesca-hrvat...-javno-zdravstvo/854

Ovdje su tjedna izvješća HZJZ iz kojih se vidi dobna i spolna raspodjela umrlih od korone.
Mladi do 50 ne umiru, pa niti ne trebaju cjepivo.

Ne treba nikakva "šira" rasprava. Dovoljan je graf.
09.01.2022 | 11:12
Čudim se da nisi komentirao onih 4 muška i 10 žena od 100+ godina kaj su umrli od kovida (ili sa kovidom, to baš nije jasno) no po grafu se ni ti od 100+ ne trebaju cijepiti jer ni oni ne umiru u nekom značajnom postotku.
09.01.2022 | 11:20
09.01.2022 | 11:56
jura22
Mladi do 50 ne umiru, pa niti ne trebaju cjepivo.

Gdje si to procitao da NE UMIRU?

Screenshot2022-01-09at13.55.17.png
09.01.2022 | 14:17
Na umiru bitno od korone. Ako nisi u stanju tumaciti podatke onda ti ih ja nemam namjeru. I periodu od 20 mjeseci umrlo ie koliko u % svih do 50 i u postotoku svih oznad 50. Ovih prvih je mali broj.
09.01.2022 | 14:35
jura22 kaže:
Na umiru bitno od korone. Ako nisi u stanju tumaciti podatke onda ti ih ja nemam namjeru. I periodu od 20 mjeseci umrlo ie koliko u % svih do 50 i u postotoku svih oznad 50. Ovih prvih je mali broj.

"Ne umiru" i "umiru u malom postotku" nije ista izjava... ako nisi u stanju iznijeti podatke na ispravan nacin, nemoj ih niti iznositi
09.01.2022 | 14:53
Opet eristika. Ako ti je stalo konstruktivno diskutirati, onda ne potkopavaj diskusiju pizdekanjem po jezičnom stilu. Prvenstveno zato što time srozavaš svoj vlastiti kredibilitet u diskusiji.
09.01.2022 | 15:09
smayoo kaže:
Opet eristika. Ako ti je stalo konstruktivno diskutirati, onda ne potkopavaj diskusiju pizdekanjem po jezičnom stilu. Prvenstveno zato što time srozavaš svoj vlastiti kredibilitet u diskusiji.

Daj Smayoo, nije to pitanje stila nego kondicioniranja. Ne umiru= 0, a nije nula. Samo toliko.

U digitalnom svijetu je velika razlika između 1 i 0. U ovom slučaju "O" znači pocjenjivanje ugroze (koja može biti i nije toliko velika) ali postoji.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 41 minuta
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Miro Spiro, Riba, Anonimci (358)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO