08.01.2022 | 17:12
@JOHN: Imunitet možeš prirodno dići svime što ti je Air već naveo (a i ta salata me podsjeća na one koje doma konzumiramo). Ja sam prošao sa herpes zosterom svoju kalvariju. Pomoglo je sve ovo ranije navedeno + nar (onaj ogroman šipak) sa štanda s Kvatrića (vjerujem da ih ima i na tvojoj tržnici jednako takvih). Dodao sam tome bobičaste sokove i ubacio voća više nego inače u prehranu.
I da ti odgovorim na pitanje... ne, nemam nikakve koristi od distribucije cjepiva, ali da imam bio bih bogat čovjek (preko 4 milijuna doza samo u HR, da mi je samo 1lp po dozi.... ). Meni je svejedno tko se hoće ili neće cijepiti, ja bih samo na godišnji, a ne mogu. Bolovanje isto tako nije opcija.
Žao mi je da nakon druge doze (Pfizer?) imaš takve nuspojave i svakako bi ih trebao prijaviti halmedu. Ako ni zbog čeg drugog onda bar da se broj prijavljenih slučajeva nuspojava od onih 6722 poveća za 1.
Tko se do sad nije odlučio cijepiti (a nije za to imao nikakvog medicinskog razloga) vrlo vjerojatno se ni neće. Stoga inzistiranje na masovnom neselektivnom cijepljenju je bedastoća. Jer cijepljenje nije ni masovno ni neselektivno, pa čak ni u HR u kojoj se zaista za malo tog može reći da je organizirano.
Po onoj - sit gladnom ne vjeruje, ja mogu pisati slučajeve ljudi koje osobno poznajem i izmišljati razloge zašto su prošli tako kao što su prošli sa zarazom. Mogu i bezrezervno tvrditi da iako oko mene ima koronaša na tjednoj bazi 2 nova me je cjepivo zaštitilo. Ne pada mi na pamet ni jedno ni drugo. Samo podsjećam da sve te karantene i liječnici i medicinsko osoblje i lijekovi i aparati i preparati - koštaju. A netko će jednom to morati stvarno i platiti, a ne reći - pa ok, dobili smo sredstva od EU za obnovu nakon potresa, preusmjerili smo ih... ili dobili smo iz fonda za borbu protiv COVID-19... ili....
I da, mjere se ne poštuju. I to je osnovni i glavni razlog širenja zaraze. Ne poštuju se iz više razloga, no svakako je razlog nepoštivanja manje bitan od činjenice da za nepoštivanje mjera nema sankcija. A nema ih, jer nema nadzora niti je isti moguće organizirati.
I onda jbg... možeš ti pazit ko i Mujo s Fatom... to ti je ko u prometu... paziš ti, al ne paze drugi.
A ti drugi mogu i ne moraju bit cijepljeni. Nema te batine koja će neodgovornog naučit odgovornosti. Sretao sam dosad podjednak broj blesavih koji nisu nosili maske ni držali razmak, neki zato jer im je ta mjera bezveze, neki drugi zato jer su cijepljeni pa (misle) da ne moraju. A meni su i jedni i drugi jednako blesavi. Jer svakodnevno gledam one koji su u izolaciji i posredno brinem o njima. A to košta. Novaca. I vremena. I svačeg nečeg još.
"Točne" brojke koliko košta dan karantene možeš izguglati ako ti se da. Ja ću samo reći da košta toliko da si istu ne možemo baš priuštiti. A treba nam i trebat će nam, dok svi skupa ne postanemo odgovorniji. Prema sebi, a onda i prema drugima.
A karantene nisu bolnice. U bolnicama su teži slučajevi... i ne manje važno - skuplji.