19.04.2020 | 22:19
@Bertone
Slobodno se ti priključi diskusiji, ja ovo ne vidim kao dijalog (ili ne dao Bog, monolog) nego kao raspravu svih koji mogu konstruktivno pridonijeti istoj.
Što se zaštitne opreme tiče, ima raznih vrsta i stupnjeva zaštite (pretpostavljam ovisno o tome koliko je netko, u svom radu, blizu Covid-19 bolesnicima), a ona oprema koja praktično pruža punu zaštitu je vrlo neudobna za nošenje, i potrebno je barem pola sata, ako ne i više, da je osoba uopće obuče, i to uz asistenciju kolege. Također, ta oprema (da li zbog lošeg dizajna, krivog namještanja, same prirode zaštite, ili nečeg trećeg) ostavlja tragove i žuljeve, posebno na području lica, pa je možda i to jedan od razloga što se ista izbjegava nositi.
A propos toga, nedavno je bio članak na jednom portalu, sa slikom lica na kojemu su vidljivi crveni tragovi maske, a prvi od "bisera" u dijelu komentara je ispali nešto u stilu:"Kaj se ti buniš i ja nosim masku cijeli dan", vjerojatno misleći da se radi o "kirurškoj masci".
I za kraj, dok sam, početkom travnja, boravio na KBC Rebro, prilikom jedne pretrage slušao sam komentare dviju sestara koje su pričale o freško dobivenim uputama za pravilno korištenje zaštitnih sredstava, i čudile se tko će to sve obući, i od kuda im ta oprema, jer je tada nisu imale.