05.09.2021 | 21:54
Do zadnjeg čovjeka. Pa da vidimo kako se SHIT happens kada im dođu na "their shores".
Nekada mi zaista tako dignu tlak to nije normalno. I to je junačina prosječnom Amerikancu?
Čovjek koji je
služio domovini? Služio je .urcu, a ne domovini.
Da vidim koliko bi ih branilo tu istu domovinu kada bi ih napala nuklearna sila i kada bi bili svjesni da neće izaći živi iz toga rata.
Da znaju da će u najboljem slučaju biti ozračeni toliko da će imati par mjeseci života.
E onda bih ja fino prvom Ameru rekao isto: shit happens...
Kripli nepismeni.
U toj vojsci (ne govorim o West Pointu i višim činovima) ovi najniži i jesu rednecks, crnci čiji je život bio predbilježen za geto grada u kojem su rođeni, i ljudi sličnih životnih prilika.
Na izrugujem se nikome, samo kažem da tako privlače ljude da postanu "topovsko meso", odnosno da se na taj način privlače ovi najniži činovi.
Ovi siromasi čim vide da odjednom imaju pošteno socijalno (valjda prvi puta u životu), sve benefite koje nikada nisu imali, i još će besplatno putovati svijetom - potpisuju odmah.
Svi ti na najnižim pozocijama su jednog dana hodali kvartom, selom, čime god - moža sjedili doma i gledali TV, pa naletili na zaljepljenu ili TV reklamu sa Uncle Samom.
Samo su vidjeli da ih Sam onim koščatim prstom zove:
"
Come and see the world! Come young man! Join the US ARMY! What else are you going to do?"
Sjetite se onih slika iz Abu Graiba šta rade tim jadnim bićima kada im je dosadno.
Ako se sada EU ne dogovori i ne spriječi ulazak migranata u onakvim valovima kao prije par godina, onda se i EU zaslužuje raspasti.
Ovi seru, a mi da čistimo njihova govna.
Super logika.
Svaka im čast za to.
Naravno da treba pomoći ljudima.
Ali većinun ih treba usmjeriti u zemlju koja je uzrokovala to da uopće moraju seliti.
Koliko ima članica UN i NATO?
Da vidimo šta bi jedna US rekla kada bi svi glasali za to s jedne strane, a USA ostali sami sa druge.
Samo to je utopija.
Lobisti, pare, i evo ti glasa jedne zemlje, pa druge, pa treće i tako do većine.
Koliko su oni krivi, za kasnije stvari krivi smo si sami jer smo slabi i bojažljivi i glupi što ne vidimo da je snaga u brojevima.