03.09.2021 | 16:02
@kloba,
Ako malo pažljivije pogledaš video kontroliranog rušenja zgrada eksplozivom, i urušavanja Blizanaca, uočiti ćeš bitnu razliku.
Kod kontroliranog rušenja, jasno se vidi dim (u nekim slučajevima i bljesak) od aktiviranog eksploziva, na različitim dijelovima zgrade, kod urušavanja blizanaca toga nema.
Također, kod rušenja zgrade eksplozivom, jasno se vidi da različiti katovi padaju u isto vrijeme, dok kod Blizanca, katovi padaju odozgo prema dole, jedan za drugim.
Inače, ne znam da li se sjećaš, ali Blizanci nisu pali odmah nakon udara aviona, nego u razmaku od 1:13 odnosno 1:42 sata, tako da priča o sinkroniziranom aktiviranju eksploziva, sa udarima aviona, ne drži vodu.
I prvi je pao neboder koji je pogođen 20 minuta kasnije, ali je udar bio na 3/4 visine zgrade (dok je prvi neboder udaren desetak katova ispod vrha).
Prema službenom objašnjenju, zgrade su se urušile jer je oslabila čelična konstrukcija (uslijed eksplozije velike količine kerozina, koja je nakon toga izazvala dugotrajni požar), pa su se gornji dijelovi zgrada, urušili na ostatak zgrade ispod.
I sam znaš da može bez problema nositi na leđima nekoga tko ima pola tvoje težine, ali ako ista osoba padne na tebe sa metar visine, sigurno nećeš ostati na nogama.
Inače, sve što pada, pada slobodnim padom, tj. manje-više istom brzinom, bez obzira na koji način je srušeno.
Dvije zgrade iste visine, srušiti će se u isto vrijeme, bez obzira da li si jednu srušio aktiviranjem eksploziva u dnu zgrade, a drugu ispuštanjem velike težine na sam vrh zgrade.