14.07.2022 | 11:43
smayoo kaže:
Naravno da američkom establishmentu nije cilj da ovaj (ili ikoji drugi) rat završi. U tome i jest suština zla.
Ovaj tvoj post kvotam, samo da se nadovežem, koji je btw. istinit. Do sada su USA i Rusija u bilo kom obliku, uvjek bili saveznici i u prvom i u drugom svjetskom ratu. U drugom svjetskom, da nisu imali pomoć USA u logistici, nikad ne bi došli do Berlina. To su cifre od kojih boli glava, koliko su pomoći dobili od USA. Nakon WW II, oni nisu nikad ratovali direktno, nego su logistički pomagali drugu stranu, Korejski,Vijetnamski,Avganistanski..Sirijski rat.
Sad je u tijeku rat u Ukrajini, nad kojim se postavljaju mnoga pitanja ! Prvo je zašto si je apsolutni vladar Putin pucao u nogu ? Znamo svi da je u USA Biden obična lutka, dok Putin ima apsolutnu moć ! Sad ako to znamo, kako je moguće da si taj čovjek puca u nogu ? Po meni je jedino opravdanje za njega, ako je mislio da može vjerovati svojim službama sigurnosti i da će to biti gotovo za par dana. Sjetimo se zarobljenih dokumenata Ruskih specijalaca, na onom aerodromu pored Kijeva, tamo je u njihovim uputama za akciju, pisalo da je treći dan svečano postrojavanje u Kijevu.
Taj Putin mi sve više sliči na Miloševića, ima puno dodirnih točaka, a znamo kako je Sloba završio. Nitko nije bolje ujedinio Hrvate osim Slobe, kad nam je bila ugrožena biološka opstojnost, nije se pričalo o ustašama i partizanima, niti se je gledalo jel netko dolazi iz JNA ili emigracije...u to vrijeme je UDBA bila kohezivni faktor našeg društva, zar ne ?
Sad kad gledamo sve to, Ukrajinska nacija će uvjek postojati, neovisno o teritoriju koji će posjedovati. To je sad zacementirano, za vijeke vijekova. Tak da priče o "denacifikaciji" Ukrajine i o malim Rusima, idu u povijest, jer Putin ih nije mogao bolje ujediniti i od njih samih.
Meni je simtomatično da sam čuo na ovom forumu, da je "zapad spreman ratovati u Ukrajini, do posljednjeg Ukrajinca". Ja sam tu poruku od vrhovnog vođe Putina, čuo tek prije tjedan dana ? Da li to znači, da su spavači promočudniji od samog Cara !!!
Mnoge stvari isplivaju na površinu, tek nakon ovakvih događaja. Sad se sjetim našeg rata i izjava nekih mojih kolega, koji su govorili...jesmo li mi ludi, da idemo na treću armiju na svijetu ! U nastvaljenoj komunikaciji, ti isti mi danas govore " da Rusi sve ravnaju" i da je to sila od koje nema odbrane ? Svi znamo da nema nuklearnog oružja, da bi priča u Ukrajini bila rješena u par tjedana, toliko o toj sili.
Sad kako sam na bolovanju, imam vremena pratiti Srbsku scenu na yt i dosta sam dobro upućen. Ruska agresija na Ukrajini, ima veće podršku u Srbiji, nego u samoj Rusiji. U Srbiji, čak 82% ljudi podržavaju tu agresiju i tek je 40% ljudi koji su za ulazak u EU. U samoj Rusiji, te iste ankete nemaju nikakvu vjerodostojnost, jer su zapriječene s kaznom od 15 godina zatvora, ako to netko naziva pravim imenom, od specijalne vojne operacije.
Kad malo dublje promislim, o zadnjim našim predsjedničikim izborima, dobijem puno odgovora na koje tada nisam imao pojma. Uzmimo zadnju debatu na HTV, gdje si je Škoro pucao sam u nogu i gdje je izgubio izbore ( po meni namjerno, jer je bio ucijenjen ), pa onda drugi krug i ona retorika, pa dobijemo "slučajnog" s pričama o velikom medvjedom, kojeg Finci hoće gađati s kemijskom olovkom u oko, a u domovinskom pokretu je glavni PPD.
Ruska agentura je podržavala i trošila novce na koje političke projekte ? Pa na sve desničare od Le Pen, do ostalih. Kad se zbroje kockice 2+2 budu 4, a ne 3,99