24.04.2023 | 16:52
Ajde ostavimo Marijinu Farmu, jer je pokojna, a kak se veli o pokojnima sve najbolje. Živa je još uvjek udruga Marijini obroci, gdje ima prste natorna Željka Markić, ta udruga na pojedinim mjestima se skrbi da svako djete dobije topli obrok, ako ide u školu. Po meni na taj način čini dvostruku dobit za te siromase, em im pomaže, em ih stimulira da znanjem izađu iz bijede.
Osnovala se je udruga bivših "posvojitelja" iz DR Konga, ali izgleda da je to bio pokušaj u osnivanju. To je bilo aktualno, kad je ovaj slučaj zaživio kod nas i kad su mnogi ( među inim i visoki političari ) počeli srcedrapajuću priču u stilu, jesu li i tebe kupili, te su jadna "usvojena" djeca imali traumu da idu u školu !!!
Izgleda da je i ta udruga svjesna svojih prijašnjih djelovanja, koja nisu zakonita, nestala i više se ne oglašava.
Na žalost mi danas znamo da su sva djeca koja su došla u Hrvatsku, nakon zabrane posvajanja
kupljena. Tu kupnju mi možemo prikazati kao plemenitu, ali onda moramo mjenjati i zakone...na one koje važe za sve i na one plemenite koji su iznad običnih zakona.
Zašto ovo tvrdim, pa tvrdim na temelju zakona koje je donila država DR Kongo, a oni su izričiti u par navedenih slučaja.
-Djete iz DR Konga može
izaći samo uz izlaznu vizu DR Konga.
-
Djete iz DR Konga može izaći jedino zračnim putem s aerodroma Kinsaše
-Najveći broj djece koje može netko usvojiti je
tri djeteta.
- Ako je netko samac djete suprotnog spola može isključivo usvojiti dotična osoba uz suglasnost
predsjenika DR Konga
Sad kad znamo pravila te zemlje nakon zabrane posvajanja od 2018 godine, postavljam pitanje toj udruzi koja se još nije osnovala, da li tko od vas ikad bio u DR Kongu ?
Nema nikoga da pita Stankovića za onu gospođu koja mu je gostovala u emisiji ( odvjetnica iz Zadra ) i koja je usvojila petero dijece, kako je to moguće ? Koliko sam upratio, njen je suprug preminuo ili se je ona rastavila, a nakon toga je posvojila muško djete, a bila je bez muža. Da li je dobila odobrenje predsjednika DR Konga, da može posvojiti to djete ?
Nema nikoga od novinara koji su bili tamo, možda neki još jesu, da posjeti to sirotište koje je vodio nedostupni Kabango ( ne bi se čudio da je u Hr )...Mahmutović nađe majku, koja tvrdi da je dala dijete na posvajanje, a ne ode koji km dalje da istraži priču do kraja. Novinari su ti koji moraju biti otvorenog uma i istražiti sve aspekte neke priče iz raznih uglova. Izgleda da je ovaj ugao okrugli, pa se on i deferaj nemreju snaći
Mnogi igraju na priču da u toj trgovini ljudima, oni nisu imali zle namjere nego su samo htjeli biti roditelji. To je s pravne strane potpuno nebitno i mnogi ne razaznaju priču što je to trgovina ljudima u svrhu eksplotacije.
Vi možete pozvati npr. Ukrajinske prostitutke i s njima sklopiti posao. Ako im vi ne uzmete putovnice, ne drogirate ih ili ih ne prisiljavate na posao, vi nemate kvalifikaciju trgovinom ljudima.
Međutim, ovo gore vrijedi samo kad se radi o trgovini odraslim osobama. Kod djece (i kod odraslih s mentalnim teškoćama) to ne pali. Svaki odnos odrasla osoba-dijete je prisilan, i svaki odnos je iskorištavanje, jer Djeca nemaju poslovnu ni pravnu sposobnost, pa je bilo kakvo protupravno stjecanje skrbništva nad djetetom već samo po sebi iskorištavanje tog djeteta za neke vlastite potrebe, npr. da se bude "roditelj"
Bojim se da je našima prostor jako skučen i da bi bilo bolje za njih da sve priznaju i da se rješe patnje dugogodišnje zatvorske kazne, nego da se i dalje izjašnjavaju nevinima.
A problemi za našu državu počinju ako se budu razmatrala sva ta naša posvajanja od zabrane. Mogli bi postati "crna Hrvatska "
Evo nadam se da ovaj moj post, nakon novih pilula nije nikoga uvrijedio