Affinity Photo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Affinity Photo

10.02.2015 | 16:25

Ovo bi moglo biti zanimljivo

affinity.serif.com/en-gb/photo/
10.02.2015 | 17:09
Izgleda interesantno... Baš skidam betu da malo isprobam.
11.02.2015 | 03:22
Igrao sam se sa betom jucer sat dva. Jako jako dobar app.

Ima tu nekih greskica i nedorecenosti, ali zato beta i postoji

Sa zanimanjem pratim daljnji razvoj... Preporuka.
12.02.2015 | 10:48
Ja sam jučer isto isprobavao betu i oduševljen sam. Ne samo ovim photo appom, već i Affinity designerom i čekam da bude opet neka akcija pa da ga kupim. Oba programa su napravljena da budu zamjena za Photoshop/Illustrator, ali još uvijek fali hrpa stvari (spot boje, overprinti, multiple artboards,...), međutim, ekipa sve ima u roadmapu i to bi trebali dobiti kroz skori update. Također, pripremaju i Publisher aplikaciju i onda imamo komplet aplikacija koji može zamijeniti Adobe Creative studio koji godinama nema pravu konkurenciju. Baš pravo osvježenje
09.07.2015 | 15:19
Izaslo iz bete

affinity.serif.com/en-us/photo/

Iduca dva tjedna 29,99 na AppStoreu
09.07.2015 | 16:26
Kupio sam Designer, planiram uzeti i Photo. Samo me buni da mi je cijena 49,99 baksa?!?
Jel to zato što mi je Country/region postavka u App store-u - Hrvatistan?
09.07.2015 | 18:07
Pratim ga vec od rane bete i odlican je.

Nece znacajnije ugroziti Photoshop (kako pobijediti Photoshop CC + LR za 10$), ali Pixelmator hoce garant.

Treba mu u svakom slucaju dati postenu sansu, i moguce da svaki fotograf uz Affinity Photo i Lightroom ne treba nista dodatno
09.07.2015 | 21:45
zoranowsky kaže:
Kupio sam Designer, planiram uzeti i Photo. Samo me buni da mi je cijena 49,99 baksa?!?
Jel to zato što mi je Country/region postavka u App store-u - Hrvatistan?

Da, to i mene zanima, ali mislim isto kao i ti, upravo sam im poslao upit pa ćemo vidjeti što će odgovoriti, ali mislim da nam se odgovor neće svidjeti
09.07.2015 | 22:16
Živo me zanima što će ti odgovoriti
10.07.2015 | 09:46
Da, onako kako smo i pretpostavili, naime oni davaju kao limit od 49,99$ koji onda Apple određuje dalje u pojedinim zemljama kolika će biti cijena. Ta se cijena formira po prodajnom porezu (PDV) koji je u nas tri puta veći nego u Californiji (po njihovom dopisu) i na temelju toga Apple postavlja veću cijenu gdje je veći i porez. Blago nama

Nažalost, situacija je takva i u mnogim stvarima smo mi u nepovoljnijoj situaciji u odnosu na druge zemlje, dovoljno je samo reći ADOBE.
10.07.2015 | 10:21
Što drugo reći osim VIVA!
Idem sad to pazarit po 49,99...
Hvala sto si javio!
Bez obzira na cijenu, veselim se što se konačno pojavio komad dobrog softvera, u inat spomenutom Adobeu koristit ću ga s guštom, bez obzira na nedostatke. Ako nešto zatreba, imam stari CS2 za napraviti zahtjevniju pripremu. Bar dok ne naprave sve što fali za ozbiljnu upotrebu. Prije svega, ovo što sam napisao odnosi se najviše na Designer.
10.07.2015 | 11:07
Evo gledam u AppStore. Kod mene je cijena $39.99 (aktivan je neki popust od 20%).
10.07.2015 | 11:18
drlovric kaže:
Evo gledam u AppStore. Kod mene je cijena $39.99 (aktivan je neki popust od 20%).

Vjerojatno ti koristiš US store ili neki drugi, ne vjerujem da su različite cijene za istu zemlju, ali nikad ne reci nikad

zoranowsky kaže:
Što drugo reći osim VIVA!
Idem sad to pazarit po 49,99...
Hvala sto si javio!
Bez obzira na cijenu, veselim se što se konačno pojavio komad dobrog softvera, u inat spomenutom Adobeu koristit ću ga s guštom, bez obzira na nedostatke. Ako nešto zatreba, imam stari CS2 za napraviti zahtjevniju pripremu. Bar dok ne naprave sve što fali za ozbiljnu upotrebu. Prije svega, ovo što sam napisao odnosi se najviše na Designer.

Da, slažem se, konkurencija je u svakom slučaju i više nego dobrodošla iako ne vjerujem da će netko tako uskoro zbaciti Adobe s trona, barem ovog profesionalnog dijela. Affinity ima nekih mana, ali pratim ih od početka i vidim da se ljudi trude kako bi se neki bugovi popravili. Sad čekamo još Publisher da vidimo što tu imaju za ponuditi. Ipak za uzimanje nekog znatnijeg dijela korisnika morat će ponudit i Win verziju za koju kažu da će doći na red tek kad se sve sredi za Mac (nije da mene to dira, ali ipak)
  • num
  • Korisnik
  • 3
11.07.2015 | 19:18
49,99 = 39,99 + 25% PDV.
US App Store ima cijene prikazane bez poreza (Sales Tax - iznos ovisi o državi unutar SAD), za razliku od HR App Store gdje je zbrojen PDV.
11.07.2015 | 20:21
Sorry. Do mene je. Potpuno sam zaboravio da sam na US account.

Nisam nikada niti koristio hrvatski...
12.07.2015 | 05:47
Nije samo u accountu stvar. Već u tome da ga prati od bete i da mu je zato ponuđen popust. Dobio je mail od njih, isto kao i ja i svi ovdje koji su skinuli betu da kupe app za 39.99 $...
12.07.2015 | 17:34
Što je tu je, kupio ga za 49.99...
25.07.2015 | 15:29
Nista ne pisete, kakvi su vam dojmovi o Affinity Photo?

Po meni RAW editor (develop) treba jos optimiziranja (bolje mi to ispadne u LR), dok mi u pixel based editingu nista posebno ne nedostaje.

Frequency Separation u filterima je bas nice touch Smijem se kladiti da ce to i PS dobiti jako skoro...

Interface je jako inspiriran Adobeom, cak i vecina shorcuts je ista, tako da je vrijeme prilagodbe bas kratko. Naravno, pod uvjetom da znate Photoshop.

Sve u svemu, odlican alat. Nije mi se do sada niti jedanput srusio, a nije da ga nisam zlostavljao

Ocjena od mene je solidna cetvorka, pogotovo imajuci u vidu da pricamo o verziji 1 nekog alata...

Mene ne bi zacudilo niti da ih Apple kupi
31.07.2015 | 09:21
Na godisnjem sam pa nisam puno prčkao po Photu, ali ono malo što sam ga koristio mi je bilo dovoljno da mi se svidi i da ga kupim. Skinuo sam s neta nekoliko raw fileova s novog Canona 5DS (50 megapixela) pa sam na njima isprobavao Photo. Sve je radilo stabilno i bez problema. Imam 27 iMac s i3 procesorom i 12 Gb ram-a.
Isprobao sam frequency separation i to je cool.
Uglavnom, program ima više-manje sve što treba za rad, ostaje samo navikavanje na novi interface. Kad ulovim vremena probat cu napraviti neki posao Photu pa cu napisati ovdje dojmove.
10.12.2015 | 16:44
Ekipa,
stigao update

upravo ga skidam, dosta stvari koje su nedostajale su sredili - pantone boje, višestruki artboardi, razne djidja-baje
11.12.2015 | 11:13
Zanimljiva info, iako ja nikako odvojiti vremena za taj app :/ Stoji mi bez veze.

Jednostavno sve rjedje idem i u Photoshop. Lightroom u kombinaciji sa par pluginova jako cesto zavrsiti zadacu brzo i konkretno.
15.12.2015 | 13:11
Bogme dobro ovaj app izgleda, pogotovo za umjetničke duše koje imaju inspiracije svašta napraviti. Super da ima ovak dobre konkurencije Photoshopu.

Meni ipak treba alat tipa Lightroom i slični.
18.12.2015 | 11:00
Nadam se da je Adobe zadovoljio svoju monopolističku žeđ i da će Affinity nastaviti sa samostalnim radom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 11 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO