Kako povezati okvire za tekst u Indesignu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako povezati okvire za tekst u Indesignu?

27.11.2015 | 17:45
Kada nacrtam prvi okvir za unos teksta u Indesignu, mogu li na neki način imati ucrtane okvire u svim ostalim stranicama, kako ne bih svaki put pritiskao kvadratić dole desno alatkom Selection ili Direct Selection i povezivao ih? Ovo se odnosi ako unosim pjesmu po pjesmu.

Kada unosim dugačak tekst, on se rasprostre po stranama dok ga ima (pritisnem kvadratić i na sledećoj strani gore desno uz držanje tipke Shift, pa se tekst razlije po svim stranama).

Nervira me potreba da stalno povezujem stranice ili crtam novi okvir za tekst.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
28.11.2015 | 21:14
Kod kreiranja dokumenta čekiraš Primary Text Frame i mislim da bi trebalo biti to da kada se popuni Text Frame Indesig će stvoriti novu stranicu i napraviti Text Flow. Nikad nisam imao takav zahtjev pa nisam provjeravao.
29.11.2015 | 08:31
Da li mislite na Master Text Frame kod okvira New Document? Ne, nije to.

Air kaže:
Kod kreiranja dokumenta čekiraš Primary Text Frame i mislim da bi trebalo biti to da kada se popuni Text Frame Indesig će stvoriti novu stranicu i napraviti Text Flow. Nikad nisam imao takav zahtjev pa nisam provjeravao.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
29.11.2015 | 10:19
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio. Da, mislim da bi to trebao biti Master Text Frame, samo su mu promijenili ime (uobičajena marketinška maltretiranja korisnika )
Koju verziju ti imaš? Možda mogu probati pa ti javiti.
29.11.2015 | 10:31
Nažalost, kod mene to ne radi. Kada otvorim novi dokument sa određenim brojem strana, pa nacrtam prvi okvir na prvoj strani, kliknem alatkom Selection (ili Direct Selection), pa to prenesem na sledeću stranu klikom lijevo gore, čak ni tada ne povežem stranice kako bih odmah imao okvir na njoj. Tek kada postupak ponovim, iz drugog pokušaja, dobijam novi okvir na sledećoj strani. Ne znam gdje griješim, šta se dešava, ali mi to oduzima vrijeme i nervira.

Air kaže:
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio. Da, mislim da bi to trebao biti Master Text Frame, samo su mu promijenili ime (uobičajena marketinška maltretiranja korisnika )
Koju verziju ti imaš? Možda mogu probati pa ti javiti.
  • Air
  • Korisnik
  • 78
29.11.2015 | 17:27
Ako uključiš Master Text Frame tada je Text Frame automatski kreiran na svakoj novoj stranici sa A-Masterom. To znači da ne moraš razvlačiti novi Text Frame, odnosno, time što razvlačiš novi Text Frame ne radiš u Master Text Fremeu i ne funkcionira ti automatika. Probaj koristiti Master Text frame pa javi.
30.11.2015 | 16:50
Nažalost, to ne radi tako. Kada nacrtam prvi okvir, na prvoj početnoj strani, pa kliknem dole na kvadratić alatkom Selection, prenesem na iduću stranu na način da pritisnem gornji dio okvira, čak ni tada ne dobijem novi okvir, a kamo li da ga imam na svim ostalim stranama. A meni bi bio cilj, ako je to moguće, da nakon prvog nacrtanog okvira imam na svim ostalim stranama pripremljne okvire za unos teksta.

Lako je kod unosa proznog teksta gdje se tekst prelijeva po svim stranama dok ga ima. Kada unosim poeziju, pjesmu po pjesmu, to ne ide tako.

Air kaže:
Ako uključiš Master Text Frame tada je Text Frame automatski kreiran na svakoj novoj stranici sa A-Masterom. To znači da ne moraš razvlačiti novi Text Frame, odnosno, time što razvlačiš novi Text Frame ne radiš u Master Text Fremeu i ne funkcionira ti automatika. Probaj koristiti Master Text frame pa javi.
30.11.2015 | 18:09
Koju verziju InDesigna imaš?
30.11.2015 | 18:21
Air kaže:
Evo probao sam kod sebe na cc 2014 i radi kako sam pretpostavio.

Od CS6 na dalje to funkcionira kako si rekao, na prethodnim verzijama je malo traljavo napravljeno. Pretpostavljam da Laki ima nižu verziju CS5 ili CS4.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO