15.03.2016 | 17:16
Ne znam konkretno kakva je situacija sa Synology-jem i podržanim kamerama, no ja sam imao potrebu za video nadzorom prednjeg i stražnjeg ulaza, te nekih prostorija u uredu jer smo imali par provala i krađa. Bilo mi je bitno samo da mogu 24/7 snimati ono što kamera nadzira za slučaj nedajbože.
Našao sam za 40-ak $ WiFi IP kameru koja podržava ONVIF protokol. Pošto sam imao neki prastari Toshiba laptop, na njega sam stavio
MileSight VMS Pro na kojem sam konfigurirao sve te kamere. Postavio sam i TeamViewer klijent, stavio ga u jedan kut i već sretno radi 7 mjeseci.
Mogu namještati na koji disk da snima, koje dane u tjednu, od koliko do koliko sati. Nakon koliko vremena tj. potrošenog prostora na disku da briše prethodne snimke (ja ih držim 14 dana) itd...
Fora je i app koji je napravljen za kamere sa ONVIF protokolom, samo slikam QR kod, kamera se automatski doda na popis i pratim live stream gdje god da se nalazim.
Ono što mi je veliki plus je opcija u samoj kameri (postoji i u programu koji sam linkao) da se označi dio područja koje se nadzire i odaberem opciju da mi se napravi snapshot koji kamera šalje na moji mail i sprema kopiju na FTP. Vrlo korisno kada očekujem neki vrijedniji paket pa mi onda dolazi serija slika kako poštar petlja oko sandučića
Primjer Motion Alarm triggera
Aplikacija za remote view