Novi browser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi browser

06.04.2016 | 15:51
vivaldi.com/?lang=en

Da li je netko imas priliku da ga testrita?
06.04.2016 | 17:40
Koristim ga ja već neko vrijeme od rane beta verzije. Radi se o proizvodu bivšeg "šefa" Opere i u osnovi se radi o svojevrsnom remakeu Opera brwosera vezije 12 (nakon čega su na opće negodovanje napravili rez, promijenili engine i većinu featureova zbog kojeg su ga ljudi koristili).
Dakle zanimljiv će biti bivšim korisnicima Opera browsera koji pate za opcijama na koje su navikli, a ostali...ne znam baš. U međuvremenu ni u Operi nisu sjedili prekriženih ruku i trenutno sam jako zadovoljan njihovom trenutnom verzijom.

Koristi Chrome/Blink engine.

Spremam jedan pregled tekućih Mac browsera koji su trenutno na "tržištu" pa će i to razjasniti neke stvari.
06.04.2016 | 18:31
Chrome/Blink engine, da li to ima nekakve veze sa googlom ili je to neki nezavisni engine?

Btw, kada budes radio pregled browsera za Mac bilo bi korisno da navedes koji engine koristi.
06.04.2016 | 19:36
dobar je Vivaldi,u zadnje vreme ide i cesto Update...
ja u zadnjih par meseci najvise koristim 'Yandex Browser(64-bit)'ubedljivo mi najbrze radi,i najbolje blokira sve napasti....to je moje licno zapazanje...
browser.yandex.com
07.04.2016 | 05:32
Drow kaže:
Chrome/Blink engine, da li to ima nekakve veze sa googlom ili je to neki nezavisni engine?

Btw, kada budes radio pregled browsera za Mac bilo bi korisno da navedes koji engine koristi.

Hocu, iako je meni osobno to potpuno sporedna informacija.

Blink je engine koji je razvio open source Chromium projekt, isti engine koristi Chrome i jos nekoliko browsera. Fork je to WebKita kojeg koristi Safari. Dakle nezavisan je jer je open source i svatko moze sudjelovati u razvoju iako je Google najveci doprinositelj.
07.04.2016 | 09:57
Očekivao sam ko u Operi 12, desni klik na bilo koju ikonu u UI i remove from panel, al ne vidim tu opciju.

Ne trpim nepotrebne ikone, UI mora biti savršeno minimalan, a Vivaldi to baš i nije.
07.04.2016 | 15:43
mozda probas 'Lynx for Mac OS X'..nema de kolko nema nista:)
habilis.net/lynxlet/
@naravno salim se malo...
08.04.2016 | 12:14
Lynx ko defaultni browser, a mutt email klijent.

Šalu na stranu, možda sam ja malo zahtjevan kaj se tog tiče. Moj desktop nema docka, nema ikona, obična plain color zelena podloga i nikakve ikone u menu baru. Samo fokus na bitno.

Vivaldi mi s te strane izgleda ko slikovnica, kad ga uključiš po defaultu. Već je to dovoljno da me otjera, iako se to sve vjerojatno (nadam se) može promijeniti u postavkama.
Bijelo, sivo, crveno, hrpa ikona.
www.extremetech.com/wp-content/uploads/2...27-at-4.04.48-PM.png
08.04.2016 | 14:39
Oh, svašta se tu da podesiti, je li ti ovo dovoljno minimalistički?

vivaldiminimum.png
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO