13.05.2016 | 17:39
Vanjuška kaže:
Corel je bio zlatni standard samo početnicima, amaterima i jebivjetrima:)
Moguće, no ja se držim one stare da najbolji program nije ovaj ili onaj, nije najnoviji ili najskuplji, najbolji program je onaj - u kojem znaš raditi... a ja sam imao priliku prvo naučiti za moje amaterske potrebe upravo CorelDraw, počeo sam sa njim tamo negdje i verziji 4, i družio se sa njim dugi niz godina intenzivno do verzije cca 10, zatim na X-seriju, na žalost nema ga više za Mac... vjerujem da su možda neki programi bili jači, bolji, kompletniji (i ono najvažnije i tiče se najveće mane Corela - bili su STABILNI!), no ja sam probao i Ilustratora i Freehand, i nisu mi legli, možda i zato jer me je Corel u mojim potrebama odlično pokrivao, a nisam imao volje učiti nove postavke, komande, rasporede i načine rada da bih dobio maltene ono što već imam u rukama...
Uglavnom, ne bih rekao da je bio smeće od programa, prije da je bio "najslabiji" od te ekipe, iako je onaj dio - u kojemu je ta razlika između Corela i ostatka bila vidljivija i potrebnija - bio potreban samo malom broju korisnika, onima koji su već došli do visoke profesionalne razine i potreba, a to je bila debela manjina korisnika...