app za izdavanje reversa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

app za izdavanje reversa

20.07.2016 | 20:45
treba mi app koji radi sljedece:
unosim za jednu stavku 3 ili 4 polja, taj unos dobiva svoj redni broj (n+1...), datum kada je unos napravljen, sprema sve u bazu (koja se kasnije moze pregledavati), i opcija print sa nekakvim zeljenim parametrima (datum, neke od unesenih stavki, redni broj).
jos kada bi se print mogao prilagoditi, pa da printa na A6 npr, jedan primjerak koji ide stranci, jedan koji ostaje meni.

imam program koji koji super radi, ali komplicirano mi ga je povlaciti za sobom kako mijenjam opremu jer je pisan 1994. u DOS-u. imam na njemu 35k unosa nikada greske, ali eto razmisljao sam da ga posaljemo u zasluzenu mirovinu.

mac, win, svejedno.
mozda da probam sam sloziti nesto? savjeti?
20.07.2016 | 22:39
Zvuči kao nešto što se u Filemakeru složi za sat vremena. Samo, za tako jednostavnu aplikaciju možda ti je malo puno platiti 350 EUR za licencu FileMakera...
20.07.2016 | 23:29
kinsif kaže:
mozda da probam sam sloziti nesto? savjeti?

Prijedlog spartanskog, ali besplatnog (i brzog) rješenja: Google Sheets.

Dvije tablice, u prvu spremaš ulazne podatke po nekom ključu (npr. redni broj kojeg spominješ), kao što bi spremao u bazu, a drugu koristiš za formatiranje A6 stranice na način da utpikaš u neko njeno polje redni broj, a ona povuče ostatak podataka iz prve tablice.

Možeš prenijeti i svih 35K unosa koje imaš od ranije, ne ovisi o platformi (Mac/Win pa čak i mobilno), dostupno je u cloudu, a na raspolaganju ti je i kompletan API pa ako sve to želiš nadograditi s nečim kompleksnijim (počevši od formi, ako te unos izravno u spreadsheet ne zadovoljava), možeš i to.
21.07.2016 | 08:45
Nešto slično je i meni palo na pamet, ali sam pomislio da je previše rudimentarno. No - ako bi i išao na to, zašto Google Sheets, a ne OpenOffice/LibreOffice? Tako da mu dokumenti budu nedostupni ako slučajno nema internetsku vezu?
21.07.2016 | 09:13
to mi je malo "pjesadija"
radje bi nesto automatizirano, di imam formu u kojoj ubacujem podatke, i nakon toga mi odmah ponudi print npr, ovako upisi sirovo u tablicu, zapamti broj, odi na drugi list,upisi broj pa print. ok brze je to izvest nego napisat, ali sada imam elegantno rjesenje, cilj mi je da bude mrvu bolje kad vec idem na nesto novo.
ima neka jeftinija varijanta filemakera?

a i ne znam kakve su licence tih google docsa. nema dva mjeseca da su su opalili dosta kazni po rijeci jer su ljudi na poslu imali ne licencirani winrar! :/
21.07.2016 | 10:00
smayoo kaže:
No - ako bi i išao na to, zašto Google Sheets, a ne OpenOffice/LibreOffice? Tako da mu dokumenti budu nedostupni ako slučajno nema internetsku vezu?

Google Docsi (pa tako i Sheets) rade i off-line (u Chromeu). Prednost nad raznim Office rješenjima je prvenstveno u API-ju s kojim se mogu čuda raditi, a da je i dalje maksimalno dostupno (cloud + različite platforme) i za nula kuna.

kinsif kaže:
to mi je malo "pjesadija"
radje bi nesto automatizirano, di imam formu u kojoj ubacujem podatke, i nakon toga mi odmah ponudi print npr, ovako upisi sirovo u tablicu, zapamti broj, odi na drugi list,upisi broj pa print.

Možeš dodati gumb za print u svaki redak prve tablice, a možeš dodati i samo jedan, da printa redak u kojem se nalazi "kursor". U tom slučaju bi skripta koja se pokrene mogla proslijediti podatke u tablicu 2 (služi samo kao izlazna forma) i od tamo na printer.

ima neka jeftinija varijanta filemakera?

Ako znaš točno što treba raditi app (a čini se da znaš) i nemaš volje/vremena (što u konačnici i košta) učiti FileMaker da bi napravio to što ti treba, vjerojatno je jednostavnije/jeftinije kupiti taj program od nekoga tko će ga napraviti u FileMakeru ili čemu god. Time (vjerojatno) gubiš mogućnost potencijalne (besplatne) dorade, ali ako 20+ godina nisi imao problem s DOS verzijom i potrebu dorađivati je, čini se smisleno.

a i ne znam kakve su licence tih google docsa.

Zadnje kad sam provjeravao licencu bila je free i za tvrtke dok god uslugu koristi do 10 zaposlenika.
21.07.2016 | 13:58
Bilo što od googlea je "besplatno" u smislu da ne traže novac, ali ti "naplate" štošta više. Samim tim što si instaliraš Chrome, platio si poprilično skupo.
Kinsif, to je najniža cijena licenca za Filemaker. Ima samo skuplje. Ovo što Đipi piše, ne kužim kako je zamislio, jer FileMaker nema neki posebni runtime kojeg korisnik aplikacije ne bi morao platiti. Ako koristiš aplikaciju složenu u Filemakeru, moraš imati Filemaker licencu, bez obzira na to što ti je netko drugi posložio aplikaciju.
Sličan, ali neusporedivo lošiji alat je OpenOffice Base. On je besplatan, ali toliko je loš, bugovit i nestabilan da apsolutno ne dolazi u obzir čak ni za neozbiljno korištenje, a kamoli za ozbiljno.
Ovakva jednostavna aplikacija se, naravno, da napisati u bilo kojem temeljnom programskom jeziku, "od nule". Na primjer u Objective-C unutar Xcode, ili u Free Pascal Compileru unutar Lazarus okoline. Samo, čini mi se da nećeš lako naći nekog da ti to napravi za manje od spomenutih 350€.
21.07.2016 | 15:27
smayoo kaže:
Ovo što Đipi piše, ne kužim kako je zamislio, jer FileMaker nema neki posebni runtime kojeg korisnik aplikacije ne bi morao platiti. Ako koristiš aplikaciju složenu u Filemakeru, moraš imati Filemaker licencu, bez obzira na to što ti je netko drugi posložio aplikaciju.

Zapravo ne moraš - FileMaker Pro Advanced može producirati standalone verziju aplikacije.

Ovakva jednostavna aplikacija se, naravno, da napisati u bilo kojem temeljnom programskom jeziku, "od nule". Na primjer u Objective-C unutar Xcode, ili u Free Pascal Compileru unutar Lazarus okoline. Samo, čini mi se da nećeš lako naći nekog da ti to napravi za manje od spomenutih 350€.

Opisana aplikacija (barem u dijelu koji smo do sada dotakli) je bazični CRUD koji se može složiti i kao web aplikacija (HTML+PHP+MySQL, lokalno ili na webu). Potencijalno najkompleksniji dio joj je printanje odnosno formatiranje dokumenta tako da se uredno isprinta. Prednost predloženog Google Sheets rješenja je u tome što korisnik može sam skrojiti i provjeriti layout koji će na printeru ispasti kako je zamislio te ga mijenjati (kao i samu "aplikaciju") kako mu se mijenjaju potrebe, printeri ili štogod.

Naravno, gotovo rješenje i plaćano održavanje istog (kad/ako se za tim pojavi potreba) je uvijek komotnija opcija. Zato i košta.
21.07.2016 | 22:07
Djipi kaže:
FileMaker Pro Advanced može producirati standalone verziju aplikacije

A. Hvala na ispravku. To nisam znao. Ali moram reći - nije baš da su se potrudili to naglasiti...
22.07.2016 | 12:00
Da možda uzmeš moj Bouquet koji ima i reverse između ostalog? Postoje reversi i povrati kad se nešto uzima na revers i kad se izdaje na revers pa onda gledaš stanje.

Unutra onda možeš sve na nekoliko načina gledati, svaki dokument i (skoro) svaka lista se može direktno u clipboard pa u excel ili nešto treće.

U programu postoje razne tabele, brzi pregledi neke vrste događaja u kojima odmah lociraš stvari koje te zanimaju. Npr u nekom pregledu za artikl, na dvoklik na riječ Otp, oznaku za otpremnice odmah eliminira redove koji nisu Otp, isto tak i dvoklik na bilo što drugo, recimo datum, ostavlja samo redove s tim datumom, ili na količinu pa vidiš same takve količine. Ak držiš tipku alt, onda radi suprotno, tj. zadržava redove koji ne sadrže ono na što si dvokliknuo.

U sve rubrike iznosa ili količine možeš upisati formule. Npr, 2+5/2 i onda se to izračuna. U sve rubrike iznosa možeš upisati cifru u valuti, npr. 100EUR pa kad stisneš Tab, on pretvori u valutu dokumenta, recimo u kune. Kasnije na desni klik na taj iznos vidiš tečajeve i protuvrijednosti u svim korištenim valutama u programu.

Ak ti paše, jedan dan se spojim TeamViewerom i sve ti pokažem pa ti probavaj tjedan-dva. Ak ti trebaju samo ti reversi, za njih ti pošaljem račun na 750 kuna + pdv, ak ti trebaju i fakture i plaćanja, roba i tak, bez materijala, sastavnica, proizvodnje i uvoza i knjigovodstvenih stvari u programu, za gore spomenutih 350 € godišnje dobiješ program, a onda jednog dana možeš imati i fiskalizaciju i e-račun za koje mislim da niko drugi nema na Macu unutar desktop aplikacije.

Plus, ak ti dojadi Mac, iduće godine možeš preć na Windowse i imaš identičan program i sve podatke u 15 minuta.

Iz moje perspektive, ne vidim zašto bi se iko mučio u nekom drugom programu.

Igor
22.07.2016 | 12:33
gledao sam ti aplikaciju na webu pa sam vidio 990€... trebaće i meni slično... ima neka pay monthly opcija?
22.07.2016 | 14:22
havdic kaže:
gledao sam ti aplikaciju na webu pa sam vidio 990€... trebaće i meni slično... ima neka pay monthly opcija?

990 je za ful verziju sa knjigovodstvom - knjiženjima i glavnom knjigom. To ti treba?

Inače, neka elementarna verzija za izdavanje računa, vođenje zalihe i evidencije plaćanja je 350€ godišnje. U toj cijeni je i prilagodba ispisa računa da gore imaš logo i rubrike po želji. To je razalog da mi je malo nezgodno ić nekom radit ispis računa za 200 kuna prve mjesečne rate i onda on nestane. Uzmi godinu, može i po pola, a onda iduće godine može i mjesečno.

igor
22.07.2016 | 18:02
Ok, vidim da je dogovorljivo! Hvala ti
22.07.2016 | 21:29
IgorD kaže:
Iz moje perspektive, ne vidim zašto bi se iko mučio u nekom drugom programu.

Igor

Slažem se. Žao mi je, ja bi te prvi spomenuo, ali mislio sam da je tvoj softver *SAMO* za računovodstvo.
24.07.2016 | 22:18
Da, nisam baš nešto ažuran sa web stranicom tak da je teško dokučiti što i kako. Jednog lijepog dana...
26.07.2016 | 13:02
@igor gledao sam vec ranije tvoju ponudu, ali kako mi bliski prijatelj ima firmu koja radi bas te stvari, duze koristim njihova riješenja za kasu, skladiste itd, tako da sam tu na miru. napravili bi mi i ovo za reverse (na kraju ce ispast da ce tako i biti ), ali imao sam neku ideju da to bude neki moj mali side project, jer em me motivira, em mogu kroz vrijeme modificirati stvar po zelji, kako vidim potrebu da se nesto novo doda, ili nesto staro oduzme.
nije neko skrtarenje, da znam da se mogu dobro nositi sa filemakerom, radje bi platio licencu nego gotov program.

hvala na ponudi u svakom slucaju.

za foru sam izveo nesto u numbersima, cak se moze i pristojno koristiti, nadogradjivati u hodu, ali izgledom mi je to tako grubo, ne mogu se pomiriti sa time.

hvala vam na prijedlozima, gledam malo tutoriale za fm da vidim koliko bi mi se dalo igrati sa time.
26.07.2016 | 18:29
FileMaker je vrlo pogodan baš za ljude s nultim predznanjem iz područja baza podataka. Krivulja učenja je jako povoljna (brza) za postizanje čak vrlo solidnih rezultata (osobito u vizualnom smislu). Imaš neki trial period, skini si ga, probaj...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, VanjusOS, Anonimci (529)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO