Thunderbolt na HDMI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Thunderbolt na HDMI

11.06.2012 | 22:14
Zdravo ekipa...

Na Mac miniju je spojen standardni monitor preko HDMI utora. Zanima me može li se preko Thunderbolt utora spojiti kasični LCD TV da preko toga idu i slika i zvuk? Ili da nekako spojim preko Thunderbolta standardni monitor, a preko HDMI kabla LCD TV sa zvukom...???

Pomoć molim
11.06.2012 | 23:20
HDMI na TV, slika i zvuk. Thunderbolt + adapter MDP na što ti već treba (VGa, DVI, DP, HDMI) - na monitor.
12.03.2013 | 22:10
Kupio sam danas Profigold Thunderbolt u HDMI adapter u Filex-u ali naravno ne radi isprve kako sam mislio da će raditi nego problemi. 2 tjedna sam friški swicher pa još ne kužim sve i nadam se da će Jabučnjak pomoći.
Dobio sam sliku ali mi je zvuk i dalje na macu. Kako to dobiti da zvuk bude na TV-u? Konkretno želim upogoniti XBMC na TV preko HDMI kabela.
I dali postoji mogućnost da kad slika bude na TV-u na macu da se zgasi?
13.03.2013 | 07:41
Koji Mac? Koje godiste? Provjeri je li Thunderbolt ili Mini displayport na Mac-u?
13.03.2013 | 23:07
Macbook air novi 2012.
Dobio sam i zvuk ali još mi je nepoznanica kako napraviti da je sve na TV-u a lcd na laptopu da se ugasi?
  • mileni
  • Posjetitelj
13.03.2013 | 23:15
Nikako. Osim ukoliko ne zelis poklopiti MBP pa da slika bude samo na externom monitoru ili TV-u. Prije Liona bilo je jedno kvazi rjesenje tipa da zatvoris mbp, pa onda bilo sta USB utaknes u isti. MBP se probudi, ali ne i ekran, pa si ga mogao komotno otvoriti i slika bi bila samo na externom monitoru.

Od Liona to po defaultu nije moguce. No moze se omoguciti preko terminala. Ukucaj ovo:
sudo nvram boot-args="iog=0x0"

Na taj nacin mozes sa tim kvazi rjesenjem postici ono sto zelis. Ukoliko ikad pozelis vratiti stvari na staro, tj. ponistiti tu komandu, ponovno upali terminal i ukucaj ovo:
sudo nvram -d boot-args

Glupo i retardirano, no nema druge. Jednostavno OSX dolazi sa jako losom podrskom za multipledispleje i tu nema neke pomoci. Pokusao sam naci bilo kakve 3rd party aplikacije, no na zalost nisam nista nasao. Osim rjesenja poput ovog kojeg sam ovdje napisao
14.03.2013 | 13:36
Vlc player ima opciju da zamrači druge ekrane kad ide film na full screen
15.03.2013 | 00:49
Hm, u terminalu ukucam tu naredbu lupim enter i onda me traži password...nako passworda se niš ne desi...šta bi se u biti trebalo desiti?
Restartao sam ga i probao zaklopiti lcd pa uštekati usb i onda otvoriti ali i dalje sliku pokazuje na lapu.
Ne kužim gdje griješim?
15.03.2013 | 12:13
Nakon te komande se ne desi ništa vidljivo, ali bi trebao ostati ugrađeni display isključen kad ga probudiš dok je zaklopljen i spojen na vanjski display.

Ali ponavljam - jednostavnije ti je da za to što ti treba uzmeš VLC player, jer na njemu imaš opciju za zamračiti ostale ekrane kad na jednom ide film u full screenu.
15.03.2013 | 16:05
Poslušaj Smayoo-u, VLC player ti ima opciju da zamrači ekran na Macu dok na LCD-u gledaš video u fullscreen-u. Što se tiče zvuka to možeš podešavati u system preferences/sound tako da pod output odabereš LCD. Govorim ti iz prve ruke jer mi je na taj način Mac već godinama spojen na TV upravo radi gledanja filmova.
16.03.2013 | 15:38
Da ali ja gledam preko XBMC-a...u tome je fora. Budem se malo poigrao. Za sada hvala svima.
16.03.2013 | 16:42
Nisam isprobao, a ako netko može bilo bi super;

...da probate složiti jedan od "Hot cornera" da bude put display to sleep, i onda nako što slika bude na obadva ekrana, pomaknuti miš u taj hot corner da ekran ode u sleep.

Nisam isprobao, pa ne znam da li u tome slučaju obadva idu u sleep. (ako netko može, neka isproba)... ...samo ideja...

...naravno, bez mirroring!
16.03.2013 | 20:12
Zdravac kaže:
Nisam isprobao, a ako netko može bilo bi super;

...da probate složiti jedan od "Hot cornera" da bude put display to sleep, i onda nako što slika bude na obadva ekrana, pomaknuti miš u taj hot corner da ekran ode u sleep.

Nisam isprobao, pa ne znam da li u tome slučaju obadva idu u sleep. (ako netko može, neka isproba)... ...samo ideja...

...naravno, bez mirroring!

Mislim da to nema veze s monitorom (mena on toliko pameti nego kad nema signala ode u sleep), već s grfičkom karticom.
16.03.2013 | 20:44
Hot corner display to sleep gasi oba ekrana.
16.03.2013 | 21:22
smayoo kaže:
Hot corner display to sleep gasi oba ekrana.

a hebiga

...zašto bi bilo jednostavno, kad može i komplicirano...
16.03.2013 | 21:27
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 14 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, grgaa, imenso, jura22, ping, pontmax1, Anonimci (440)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO