15.02.2016 | 22:41
Namjerno temu otvaram u ATV forumu jer, iako se radi o Macu, zanima me staviti ga u funkciju koja više nalikuje ATV-u, nego Macu.
Dakle, Mini 2007,
ovaj ovdje, samo s 2 GB RAM. OS 10.6.8 (ako je to bitno). Imam i originalni Apple Remote za njega (bijeli plastični infracrveni), a uz njega bi po potrebi koristio Logitechovu bluetooth tipkovnicu s touchpadom, ili nekakav iPhone remote, ili što već.
Želio bi ga staviti u dnevnu sobu i spojiti na kućni TV te ga koristiti (na prvom mjestu navodim očekivano najučestaliju svrhu):
1. za gledanje youtube i sličnih online servisa
2. za pristupanje HRTi (najviše za gledanje propuštenih emisija koje nas zanimaju)
3. za gledanje filmova iz vlastite kolekcije, rip-anih s vlastitih medija na kućni NAS (pristupanje NAS-u preko AFP ili FTP) - dakle, 75% se radi o filmovima ripanim s mojih DVD-ova (576p), a ostatak je vrlo davno digitaliziran sa starih VHSova na VCD pa se radi o 288i, 288p ili 576i materijalu. 720p i 1080p nemam niti nabavljam.
4. povremeno i rijetko pristupanje RTSP serverima preko interneta (web kamere, IP kamere i sl.) - nije bitno, ali može dobro doći
Torrenti, automatsko traženje titlova, covera i tako to me ne zanima i nije mi potrebno uopće.
Molim vaša iskustva, prijedloge i ideje. Da li mi je bolje imati gore obični 10.6.8 s VLC playerom YT playerom i firefoxom pa sve vrtiti preko toga ili ima neki bolje prilagođen namjenski softver koji bi se za to mogao iskoristiti? Što je točno ovaj Plex Home Theater for Mac? Je li to nešto što odgovara onom što me zanima? Ima li neki drugi softver?
Zanima me ima li neki SW paket koji bi se instalirao na Mac kao samostojni, umjesto OS-a, da hardver bude manje opterećen i više raspoloživ za mm reprodukciju? Plex, čini mi se, to nije jer piše na web stranici "Snow Leopard or later", što znači da traži standardni Mac OS za rad.
Svojevremeno sam na Raspberry Pi instalirao XBMC koji je za RPi išao kao standalone paket (instalirao se neki minimalni linux OS i onda na njega XBMC, sve u paketu). Koliko kužim XBMC je sada KODI, ali isto na Macu očekuje OS X ispod. Ili?