16.03.2019 | 20:25
Korisnik Apple Watch series 3 ovdje, 3-4 mjeseca
Mislim da nema ogromne razlike između series 3 i series 4 (osim dizajna, ekg-a i procesora) pa mislim da će sve isto vrijediti i za tvoj sat kao i za moj.
Također kao i ti, nabavio sam si apple watch 3 jer nisam htio prve generacije dirati, pa sam mislio da je prozivod napokon zreo. I prvi dan sa satom, toliko sam vremena proveo na njemu, da mi je jedva baterija izdržala, de može ovo, a gle ovo itd... I onda se razočaraš kad vidiš da nekih stvari nema, ali ajde...
Nakon tjedan dana došao sam u fazu da mi uopće nije bilo jasno što će mi na ruci apple watch, za te pare mogu i neki fini klasični sat kupit. Ali ostavim ga ja na ruci, neka ga, koliko sam smanjio korištenje sata, može se vidjeti na tome da mi baterija potraje čak 3 dana. Nisam iskreno nikako mogao opravdati cijenu sata, mislio sam da je debelo precijenjen i tko me je god pitao isplati li se kupit, ja sam rekao da nije.
Nakon mjesec dana korištenja, probudim se rano ujutro, neće me kući biti čitav dan, malo i kasnim, i vidim da sam zaboravio stavit sat na punjenje. Nema veze, ići ću bez njega. To je dan kad sam stvarno shvatio da neke male stvari što sat radi, toliko fale i osjeti se neka praznina. Pa možda bude isto iskustvo
Neki razlozi zašto mi je sat odličan.
Dvoje prijatelja ga također ima. Tjedna natjecanja s njima, sa stock aplikacijom je odlično, iako nisam tip od vježbanja, odem ponekad prošetat sat vremena samo s namjerom da ih prestignem. I sat ima tako odlične odgovore kada netko zatvori sva tri kruga ili dostigne postignuće, tipa "Pobjegao autobus? ????" "Cimaš me radi toga?" "#NePobjeđujem" "Drago mi je da lagano sustižeš. ????" "Lijeva, desna, lijeva, desna…" "Ponestaje mi daha samo od gledanja.", ne znam tko piše ovo, ali nije jeftin prijevod, uvijek se odgovori mjenjaju. Možda se čini čudno, ali znam uvijek ako napravim neko dostignuće da ću dobiti neku smješnu poruku od prijatelja i fora je.
Kad smo kod toga, aktivnost je isto jako lijep dodatak satu, s vremenom baš hoćeš ***ene kolutove zatvorit jer te živciraju što nisu puni
(+ toliko više podataka u stock Zdravlje aplikaciji)
Prva 3-4 dana nisam htio spavat sa satom, mislio sam da je krhak pa ne znam hoću li slučajno se previše nasloniti na njega ili ne, ali sada ako dođem u situaciju da dođem kući na spavanje da mi je sat prazan, ostavit ću ga 10-15 minuta da se napuni i onda ići spavati sa satom. Alarm mi je odličan! Iako još nemam 100% hrabrosit se na njega osloniti (navijam tipa 20tak min poslije alarm na mob), moram priznat da sat jako fino probudi, nije napasno. Nadam se uskoro da će Apple predstaviti native aplikaciju za praćenje sna, probao sam par aplikacija, ali nijedna mi nije legla.
Isto jako bitna stavka za mene su obavijesti/notifikacije. to je dio koji sam najviše primjetio da mi fali kod sata. Koliko sam smanjio podizanje mobitela iz džepa ne treba mi nikakva brojka da to potvrdi, jer je na oči vidljivo. Shvatiš koliko zapravo nam dolazi ili bezveznih obavijesti, poruka, mail-ova, koji jednostavno mogu čekat, a sat meni koristi za filitriranje toga. Ako je važno, vadim mobitel, ako je dosta nešto kratko za reć, imaju custom odgovori ili diktat, ili ignore. Ja sa svega dobivam obavijesti, ali evo kako to funkcionira (barem kod mene). Najbolji je primjer Whatsapp i Viber. Viber ima svoju službenu aplikaciju za sat, Whatsapp nema. Dobijem poruku sa Vibera, mogu odlučiti hoću li odmah s obavijesti poslati poruku (već ponuđene odgovore) ili ću ući u nju. Ako uđem u obavijest, mogu pročitati prijašnje poruke, čak imaju i stickere za sat. E ako dobijem poruku s Whatsappa, mogu samo odgovoriti na poruku, ali ne i vidjeti prijašnje poruke s istom osobom (vidio sam da imaju third party app za whatsapp, ali ne volim se bahćat oko toga). Facebook Messenger također ima svoju službenu aplikaciju za sat. Koristim stock aplikaciju mail, ali mi služi samo za gledanje naslova obavijesti i tko je poslao, sve ostalim radim na mobitelu, ne da mi se čitav mail čitati na satu.
Jedna situacija gdje sam baš rekao "Wow, ovo mi je baš korisno bilo". Bio sam u gradu, već je kasno u noć, i ja moram otići provjeriti radi li jedan noćni klub. Da ne duljim priču, do njega ima vožnje 10tak minuta, a moram javiti ekipi hoće li i oni dolaziti. Dok sam išao provjeriti, ugasi mi se mobitel, nisam ni skužio. Klub radi. Odo im javiti, ali mi ugašen mobitel. Sada mi ja trebao nazad do njih reći im, ej radi klub, amo mi tamo i opet se vraćaj. I baš me zanimalo mogu li nešto sa satom uraditi. Spojim se na wi-fi, sve odlično, pošaljem imessage poruku preko diktata, javim im, još se čujem sa kolegom preko facetimea. Odlično. Mali tipovi kada mobitel ne radi. Što radi a što ne na wi-fiju? iMessage radi, facetime audio radi, Messenger radi, Viber neće otvoriti jer traži otvaranje aplikacije na mobitelu (ccc).
Što se tiče skidanja i korištenje aplikacija na satu, i koliko su korisne. Skoro sve što sam google-ao prva dva-tri dana koje su dobre aplikacije na satu, 99% sam ih obrisao. Aplikacije samostalno ja slabo koristim. Ali možda ih netko iskoristi do kraja ne znam. Evo koje ja koristim.
Shazam - Jedan tap (s watch facea) i odmah sluša i javlja koja je pjesma i sprema je u povijest, jako lijepa opcija!
SofaScore - Moja aplikacija za rezultate, dobra je skroz, ali ima jedan bug što me živcira. Sutra ima utakmica koju želim pratiti i stavim je u favorite da me obavještava o utakmici. Dođe sutradan, i aplikacija se neće ažurirati sama ako taj dan u nju nisam ušao, a nije da ulazim svaki dan na rezultate. Onda kada želim provjeriti rezultat, kaže mi da nema danas omiljenih utakmica, moram izvadit mobitel i ući u aplikaciju i onda sve radi.
Wallet - Da bar imamo Apple Pay
... Ako ništa, nikada mi neće dosaditi u Cinestaru plaćati sa satom, svaki put blagajnica šokirana
Glazba + Overcast (za podcastove) - Fora za upravljanje glazbe, a ima i jedna situacija, gdje mi je sat baš odlično došao. Išao sam autom i zaboravio sam ponijeti punjač od mobitela. Do odredišta možda još 2 sata vožnje. Slušao podcast/glazbu na bluetooth zvučniku. Mobitel mi se ugasi i šta ćeš mu, kontam radio ću upalit, idemo dalje. Nisam znao da sat sam sprema sebi glazbu, možda najslušaniju ili neku listu, nisam siguran. Veliki plus mi je to bio. I ako slušaš podcastove, razlike između overcast aplikacije i službene, na satu, je ta što overcast ima mogućnost skinuti podcast direktno na sat. Tako da znam nekada otići u kratku šetnju samo sa satom i airpodsima.
Kamera - Možda sam je sveukupno koristio 3 puta, ali fora je uslikati čitavu ekipu preko sata. Namjestiti negdje mobitel, i jedan tap i tjt. Opet kažem, max. 3 puta sam koristio, ali mislim da je korisno nekada...
I to je to što koristim od aplikacija na satu. "Aktivnost" se svakako podrazumjeva
Raspisao sam se da valja, nadam se da sam ti pomogao, ako te zanima bilo što, ili bilo koga, pucajte