Sleep funkcija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sleep funkcija

13.11.2023 | 15:29
Dame i gospodo,

koristi li itko ovu funkciju na svom satu? Prepoznaje li budenje kojeg nismo svjesni?

Uzeo bih ga iskljucivo za tu funkciju, ako je relativno precizna. Ako je tko bio u centru za spavanje, zna o cem pricam.
13.11.2023 | 17:29
Koristio, izgledalo mi precizno, no često bih zaboravio isključiti monitoring kod buđenja pa bi se neugodno iznenadio u pol dana kad bi mi sat javio da rikava baterija. Zato sam prestao koristiti manualno, pustim da on to sam automatsko, ali onda nije toliko precizan.
13.11.2023 | 18:48
Evo moj primjer za Apple Watch 8.
U aplikaciji "Zdravlje" podešeno za radne dane odlazak na spavanje u 23:15 i buđenje u 5:45.
Uključeno je i automatsko uključivanje fokusa "Spavanje" gdje pozivi nisu dozvoljeni niti od jedne osobe. Niti notifikacije aplikacija. Zatišje je podešeno na 30 minuta (od 22:45) tako da fokus "Spavanje" traje od 22:45 do 5:45.

Budilica je haptic/vibracija. Meni skoro pa najbolji fičr.
Ako se probudiš nešto ranije, i ostaneš budan, sat te pita da li želiš isključiti fokus mod "Spavanje". Ako isključiš, pita da li želiš isključiti i budilicu.

Ako se probudiš tokom noći, sat sve bilježi ali te ne maltretira nikakvim pitanjima. U svakom trenu možeš na satu isključiti fokus mod "Spavanje" što zaustavlja i praćenje sna.

Dobra stvar serije 8 je ta da je ekran sata isključen u fokus modu "Spavanje" pa svjetlo (i always-on) ne smeta.

E sad dolazim na ono što te (pretpostavljam) najviše zanima.
Kad legneš u krevet spavati (bilo da kasniš po planu koji si podesio) bilo ranije, sat nekako zna kada početi pratiti i bilježiti spavanje. Pretpostavljam po otkucajima srca i brzini disanja.
Ako se "lagano" probudiš tokom noći, dovoljno da registriraš da si budan i ponovo utoneš u san, primijetio sam da to sat neće svaki puta registrirati. Sada, da li mu vjerovati da su njegova registrirana buđenja kojih nisi bio svjestan točna ili pogrešna ne znam kako provjeriti. Srećom pa me to ne opterećuje.

Meni je najvrijednije automatsko prebacivanje u fokus mod "Spavanje" sinkronizirano na svim uređajima (sat, mac, iPhone). Više me ne bude "ah pogrešan broj" pozivi. I imam okvirni pregled kvalitete sna i dužine njegovog trajanja, otkucaje srca i udisaje prilikom spavanja, tjedni i mjesečni pregled, trendove i sl.

U nastavku par grafikona za primjer (s aplikacije "Zdravlje" na iPhonu).
Normalno spavanje:
IMG_6797.jpg

Buđenje tokom sna:
IMG_6798.jpg

Kad se trzne iz sna to što ti je Smayoo obrisao post (šala, ne bi Smayoo nikad):
IMG_6799.jpg

Baterija sata navečer je na oko 50-70% ovisno koliko sam tokom dana bio aktivan.
Satu ujutro stavljam na punjenje ne odmah, već oko 6:15. Tada je u pravilu baterija na oko 30-60% i do 7:00 je na 100% (najkasnije 7:15). Nisam primijetio da sat nešto više troši baterija ako prati spavanje. U pravilu popije 5% tokom noći.

Imaš više za pročitati na Apple Support stranicama.
13.11.2023 | 19:40
Ja si pratim spavanje i sa mobom (Sleep Cycle app koji me sluša sa noćnog ormarića) jer Apple Watch nemam, ali i sa Xiaomi Mi Band 8.
Rezultati maletne isti.
Preko Fitness appa sve prebaci na health u iPhone i rezultati su super.
Sve kako je na slikama, plus koliko si se puta dizao (tipa na WC).
Ma iako bih jako rado imao sat, ovaj strap je ipak za spavanje nezamjetniji, lakši itd...
Također isključuje sam ekran kada skuži da spavaš.
Na svim recenzijama hvale ga do besvijesti - da ulazi u kategoriju smart watcha a zapravo je fitness band.
Cijena mu je u HR 45 €.
Super mi je fora da ti svaki ponedjeljak kada preda detaljnu tjednu analizu kako si spavao.
Moja je 74 posto, najbolje spavaju Norvežani ili Islanđani sa prosječnih 79 posto, a najslabije Južno Korejci, sa kvalitetom ispod 60 posto.
Mjeri i količinu kisika u krvi, stres, podsjeća te da šetaš, ustaneš - jako puno stvari kao pametni sat.
Danas sam bio na plućnom odjelu, mjerili mi kisik u krvi, rezultati su zaista tu negdje.
A sada rade pametni prsten.
Ne mislim na OURA-u, mislim na Apple.
Predali su patente.
Sve kako bi stvar bila što lakša i manje smetala osobi koja je nosi.
Jedan proizvođač je napravio strap, koju ne skidaš i puniš je kada ju nosiš.
Whoop 4.0.

PS:
Da se razumijemo, koliko god da mi je Xiaomi super, Apple Watch Ultra mi je san snova.
Mmmm.
Bebeto samo takav.
15.11.2023 | 16:21
Hvala vam, pogotovo tebi Borisone na opširnom opisu.

Kako prepoznati nesvjesno buđenje po noći? Probudiš se umoran, iako si "količinski" dovoljno spavao.
15.11.2023 | 18:13
Zapravo, čitao sam o tome dosta... Imaš čak onih nekih "pametnih" sprava (a sada i aplikacija mislim) koje te probude u neko doba, recimo da se moraš ustati u 7:00, toj spravi naložiš da te probudi između 6 i 7, ali nikako poslije 7. U čemu je caka? REM faza - ono kad ti tijekom noći mozak ulazi u REM (duboki san) nekoliko puta, pa se spušta u lagani mod i opet, e... ako ti alarm zazvoni kad si u REM fazi, nema boga koliko si dugo spavao, biti ćeš ošamućen i prebijen. I sad te sprave (appovi) prate tvoj san i ako vide da ćeš ući u REM u vrijeme predviđenog vremena za buđenje, probuditi će te ranije. I ti se probudiš svjež i odmoran i još s viškom vremena. Čudo

Čak mislim da je Apple kupio jednu od tih firmi kojoj je jedna od sprava bila da se podloži ispod posteljine na madrac pa temeljitije prati tvoj san, kretnje tijela, temperaturu i šta ja znam, ali nisu još ništa iz toga izvukli. Nešto jako slično ovome Withings Sleep.
15.11.2023 | 23:51
Nešto si pobrkao.
REM faza sna (eng. rapid eye movement) je faza kad je mozak aktivan, kad se sanja. Prirodno buđenje se događa upravo u REM fazi ili neposredno nakon nje (tj. na kraju REM faze), a problem teškog buđenja se događa upravo kad ti zvoni sat (ili te netko pokušava probuditi) dok NISI u REM fazi, a najteže u N3 fazi, tzv. "dubokog sna".
en.wikipedia.org/wiki/Sleep
16.11.2023 | 03:08
Imaš pravo, hvala kaj si me ispravio.

Pobrkao sam lončiće, zapamtio u glavi da je REM onaj duboki mrtav san (makar sama kratica kaže Rapid Eye Movement, odnosno sanjanje). Kako bilo, ima tih appova koje prate spavanje i onda probude ranije po potrebi, odnosno u idealno vrijeme i to jako puno znači ako se budiš premoren svako jutro, a znaš da si dovoljno odspavao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 55 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO