Koji sat uzet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji sat uzet

03.02.2025 | 20:02
Ekipa molim pomoc. Uzimam si sat e sad tu je trilema. ponude su razne neznam ni sam sta uzet. Tj. znam ali mogucnosti i zelje su na dva kontinenta. Tak da je izbor pao na ove tri ponude. Nova Serija 10 -350€ i rabljene serija 9 230€ ili ultra1 300€ S time da su na ova dva zadnja zdravlje baterije negdje oko 89%
03.02.2025 | 21:33
Ja sam kupio Ultru cim je izasla, primarno radi baterije.....punim je svaki drugi dan. Baterija je i danas odlicna.

Prije toga sam imao Watch 5 gen mislim, jedva dan izdrzi... Stres.
03.02.2025 | 21:40
Ma neznam ni sam najrađe bi uzo ultru 2 ali mi preskupa. Za sad od ultri imam u ponudi jedinicu za 300 € s time da je zdravlje baterije na 88% neznam kolko to utjece na koristenje. Nisam neki frik ali dosta hodam jedina aktivnost.
03.02.2025 | 21:46
Garmin?
03.02.2025 | 21:50
Uh bas sam zapeo za apple neznam ni sam zasto. Trenutno imam xiaomi S1 i tome baterija drzi i deset plus dana. A oduvjek mi zelja bila kupit jabuku
03.02.2025 | 22:02
Meni se jedino Ultra sviđa, čisto vizualno, a i radi veličine baterije. Ta za 88% i nije loša za taj novac. Raspitaj se koliko dođe nova baterija u servisu, pa vozi dok ne padne na ispod dana, pa zamijeni bateriju tada.
03.02.2025 | 22:18
Malo je osteceno kuciste pa je zato takva cijena. Kolko vidim staklo nije osteceno. Osobno mi nesmetaju ta ostecenja. Znaci ultra je ipak bolja od klasike. Sa serijom 10 se baterija nije nista popravila?
03.02.2025 | 22:24
Ja svoju ne skidam. Ide samnom i u snijeg i u more, nikada joj nista. Ko tek su napravljene, najiskrenije. Doslovce niti jednu tockicu nemam na njoj, niti na staklu.

Ne znam sta je taj vlasnik radio, da ju je uspio ostetiti

Ne znam kakvo mi je stanje baterije niti gdje bih to pogledao...
04.02.2025 | 07:45
Bas gledam svoju ultru, stara je malo vise od godinu dana, baterija je na 97% i traje dan do dva, ovisno jesam li bio na nekoj aktivnosti i koristio gps.
Mozda da das koji euro vise i kupis noviji sat s boljom baterijom u startu.

Godinama sam koristio Garmin... koji je super sat za sve vrste treninga, ali nije bas "smart" i ultra izgleda vrhunski (bar meni).
04.02.2025 | 07:52
Ja sam nedavno kupio novi, seriju 10 i ful sam zadovoljan. Mogao sam birati, ali Ultra mi je bio preglomazan, pretežak i za moje potrebe potpuno neprikladan (nepotreban).
Kako sam i prije vježbao bez sata, skužio sam da mi samo odvraća pozornost, tako da sam tu praksu nastavio (dok sam bio mlađi kickboxing, sada orbitrek i plivanje). Tu i tamo provjerim puls, ali već sam sebe dovoljno poznam i zapravo, većinom "pogodim" puls u 5 otkucaja.
Najviše ga koristim za plaćanja, Home app, Hormann Homee (za kliznu ogradu...), Tune-in, Streamlets za radio, pozive i poruke... Dictation Hrv. radi čak i iznenađujuće dobro.
S obzirom da ga ne nosim stalno, ja ga punim ponekad čak i svaki treći dan, a kad malo više "čačkam" po njemu, svaki drugi (najčešći scenarij), rijetko da se dogodilo da ga svaki dan trebam puniti. (također, spavam bez sata na ruci)
No, doma imam stacionirani punjač od iPhone-a, kao i od MB Air-a, i uopće mi nije problem staviti na punjač, to jednostavno uđe u rutinu... Uvijek se nađe pola sata vremena; skineš - staviš, i pokupiš za pol sata!

Zanimljiva stvar je da na njemu, uz smart uređaje i switcheve, vidim i kamere koje su dodane u Homekit. Istina da je mali ekran, ali dosta korisno ponekad za nabrzinu provjeriti situaciju sa ogradom, vratima, ili ljubimcima doma. (možeš i komunicirati s kamerama)
04.02.2025 | 08:51
Samo bih napomenuo da su meni rekli da kad se mijenja baterija sat više nije vodootporan.

Zapravo, kad se otvara iz bilo kojeg razloga. Moj 4 je otvaran jer sam ga uspio "namočiti" kad sam se javio i razgovarao u bazenu. Kao, nije problem, vodootporan je, ali čini se samo ako se pliva a ne i razgovara u mokrome jer je prije toga bio u moru nekoliko puta i niš mu nije bilo.

Taj dan u bazenu je zazvonio, ja sam odvrtio ono izbacivanje vode i javio se i pričao koju minutu-dvije. istu večer je sat pošašavio, nije reagirao na dodire ili je reagirao na nepostojeće dodire. Nakon restarta je zaglavio.

Na servisu su mi prvo rekli da ne radi ni nakon 2-3 otvaranja i čišćenja. Tako sam kupio sedmicu da bi me nakon dva tjedna zvali sa servisa da je proradio i sad imam dva sata. Ni jednog više ne približavam vodi.
04.02.2025 | 08:54
Prije bih posumnjao na natrijev hipoklorit (tzv. "varikinu") kojom se sanitizira bazenska voda, nego na samu vodu.
04.02.2025 | 11:56
Moguće.

Bio je mjesecima u tom bazenu do tog kobnog dana. Isto tako ne znam što zapravo znači "čišćenje" koje su obavili u servisu nekoliko puta, što su sve radili dok nije magično proradio jedan dan i sad već par godina radi, svaki dan ga nosim nekoliko sati dok se noviji puni pošto s novim i spavam.
04.02.2025 | 14:03
drlovric kaže:
Ja svoju ne skidam. Ide samnom i u snijeg i u more, nikada joj nista. Ko tek su napravljene, najiskrenije. Doslovce niti jednu tockicu nemam na njoj, niti na staklu.

Ne znam sta je taj vlasnik radio, da ju je uspio ostetiti

Ne znam kakvo mi je stanje baterije niti gdje bih to pogledao...

Na samom satu, stisni Crown, otvori Settings, skrolaj do Battery (zelena ikona), otvori, malo skrolaj dolje i tu imaš Battery Health, dotakni i skrolaj na dno. Tu ti piše procijenjeno stanje baterije u postocima.
04.02.2025 | 14:53
Yonkis kaže:

Na samom satu, stisni Crown, otvori Settings, skrolaj do Battery (zelena ikona), otvori, malo skrolaj dolje i tu imaš Battery Health, dotakni i skrolaj na dno. Tu ti piše procijenjeno stanje baterije u postocima.

Hvala

Nasao sam. Zdravlje baterije mi je na 88% i ugaseno je ovo optimizirano punjenje.

Radi se o prvoj Ultri, ne znam koliko je tocno stara ali kupio sam cim je izasla.

Ne skidam ga sa ruke skoro nikad. Spavam sa satom.
04.02.2025 | 16:49
Imam Garmin, odustao sam od Apple Watcha baš zbog baterije, punim sat svakih 7-10 dana, ovisno o aktivnostima. Ne želim si ni zamisliti da ga svaki dan moram puniti.
05.02.2025 | 13:01
zoranowsky kaže:
Imam Garmin, odustao sam od Apple Watcha baš zbog baterije, punim sat svakih 7-10 dana, ovisno o aktivnostima. Ne želim si ni zamisliti da ga svaki dan moram puniti.

Meni punjenje nije problem, običan AWatch sam punio pola sata ujutro dok bih se ustao (Spavam s njime) i istuširao, i eventualno pola sata navečer prije spavanja (dok se spremam za krevet). Nevezano za stanje baterije, samo bih ga metnuo na punjač na ormariću.

Ultru sad imam i to punim samo kad mi kaže da je pri kraju, provjerim tu i tamo da se ne desi da bude 10% pred spavanje

Garmin i slični koji drže danima, iskreno me zanima koje opcije uopće imaju uključene, jer ovaj moj AWatch bi držao 4 dana minimalno da ugasim sve notifikacije, sav periodični health check, gps, tracking općenito i ekran. Kad isključim nebitne notifikacije, a sve drugo ostavim 2 dana minimalno traje i to mi je sasvim ok.
05.02.2025 | 13:43
Same here.. isključio ono paljenje na svako podizanje, shvatio sam da mi je to najveći battery drain. Always On Display također. I to je to, traje 2 dana. AW serija 9. A napuni se za 30 min sasvim dovoljno, za cijeli dan svakako. Ali da bi mogli napraviti tj optimizirati da duže traje baterija, to bi se sigurno moglo.
11.02.2025 | 22:14
Vanjuška kaže:
zoranowsky kaže:

Meni punjenje nije problem, običan AWatch sam punio pola sata ujutro dok bih se ustao (Spavam s njime) i istuširao, i eventualno pola sata navečer prije spavanja (dok se spremam za krevet). Nevezano za stanje baterije, samo bih ga metnuo na punjač na ormariću.

Ultru sad imam i to punim samo kad mi kaže da je pri kraju, provjerim tu i tamo da se ne desi da bude 10% pred spavanje

Garmin i slični koji drže danima, iskreno me zanima koje opcije uopće imaju uključene, jer ovaj moj AWatch bi držao 4 dana minimalno da ugasim sve notifikacije, sav periodični health check, gps, tracking općenito i ekran. Kad isključim nebitne notifikacije, a sve drugo ostavim 2 dana minimalno traje i to mi je sasvim ok.

Evo kod mene Garmin Enduro 2, a imao sam i Fenix 5 sapphire, baterija evo sad mi piše još 76% i 18 dana sve opcije upaljene, i pbavijesti i paljenje pri podizanju ruke, iako mi je sat uvijek prikazan na njemu ali manje osvijetljen..
12.02.2025 | 08:20
Jes, jes, jes.. Garmin duže traje ali grgaa je pitao za Apple Watch
12.02.2025 | 09:54
Kod mene je pala odluka na Garmin. Odnosno tako mi je supruga odlučila. Jednostavno ne želim punit smartwatch svako drugi dan, kad se na tržištu nudi nešto bolje po pitanju toga. Za sada oduševljen. Mala zamjerka na malo lošiju reakciju ekrana prilikom prvog swipe. Od jutra prtljam po njemu. Ima tu svega i svačega

IMG_5891.jpeg
12.02.2025 | 10:55
gladhr2 kaže:
Evo kod mene Garmin Enduro 2, a imao sam i Fenix 5 sapphire, baterija evo sad mi piše još 76% i 18 dana sve opcije upaljene, i pbavijesti i paljenje pri podizanju ruke, iako mi je sat uvijek prikazan na njemu ali manje osvijetljen..

Odlična baterija, no mene zanimaju te opcije? Health, koje su? GPS konstantan naravno? Jednostavno mi je nejasno kako Garmin drži 18 dana ako ima sve iste opcije i feature kao AWatch. Logički mi je nemoguće i mora biti neka caka koju propuštam.
12.02.2025 | 12:29
  • Smartwatch Mode: Up to 18 days
  • GPS Mode: Up to 57 hours
  • Max Battery GPS Mode: Up to 139 hours
  • Expedition GPS Mode: Up to 40 days

Nema sve iste opcije kao AW. Nema mogućnost primanja i odgovaranja na pozive npr.
Nisu ti satovi u istoj niši. Bolje je uspoređivati Suunto - Garmin nego sa AWatchom.
12.02.2025 | 22:42
Kome treba polu pametni sat koji izdrži dugo na bateriji, moje iskustvo sa GARMIN Instinct 2X SOLAR Tactical Edition nakon cca godinu dana korištenja kaže oko 30-35 dana sad po zimi kad nisam toliko po vani i rukav uglavnom pokriva sat, dok sam prošlo ljeto sat napunio početkom lipnja i ponovno ga stavio na punjač sredinom rujna, odnosno ako uspijete provesti barem 3-4 sata dnevno vani tj. na suncu bez problema skupite 50k lux sati što je dovoljno za jedan dan rada na bateriji više.
Naravno, ako koristite GPS sa dva sustava praćenja satelita istovremeno (tu i tamo koja greška od pola metra u lokaciji), ode baterija relativno brzo ali kome treba stalno uključen GPS?
16.02.2025 | 08:53
Evo samo da zakljucim. Uzo sam ultru 1 sa 98% zdravlja baterije i za sad sam prezadovoljan. Kak ce se ponasat u buducnosti budemo videli kazu sljepci. Hvala svima na savjetima i pomoci
17.02.2025 | 09:01
Jos trebam malo pomoci. Da li je ko narucivao ove zamjenske remene sa alija. Jel to cemu i da li se isplati kupit. I da li su dosta dugacki jel vidim da se nemoze birat duzina samo sirina. A imam fala Bogu malo povecu ruku
17.02.2025 | 09:06
grgaa kaže:
Jos trebam malo pomoci. Da li je ko narucivao ove zamjenske remene sa alija. Jel to cemu i da li se isplati kupit. I da li su dosta dugacki jel vidim da se nemoze birat duzina samo sirina. A imam fala Bogu malo povecu ruku

Apsolutno da! Prodaju se u desetinu cijene i jednake su kvalitete kao originali.
17.02.2025 | 09:09
A duzina, jel me brine ova sad sta je na satu je na prvoj rupi zakopcana
17.02.2025 | 10:54
E sad imam i jedan mali problem. Sad kad dobim imesage ili whatsapp poruku vise mi ne zvoni mobitel nego dobim samo obavjest na sat. Jesam sta ukljucio ili iskljucio ili je to tako
17.02.2025 | 11:40
Najbolji su ti oni na čičak, zategneš koliko ti paše, ne moraš birati rupice. Plus ovi crni, klasični remeni što dolaze sa satom sadrže PFAS, ako si eko i zdravstveno osvješten: " 22 watch bands from numerous brands and price points and found that some of these bands contained elevated levels of PFAS (polyfluoroalkyl substances), namely perfluorohexanoic acid (PFHxA). These chemicals are colloquially known as "forever chemicals" because they have an almost unbreakable chemical structure which means they don't degrade or break down over time."
p.s. imaš duži i kraći band, barem sam ja dobio tako sa satom tj remene.
Sport Band (or other selected band, usually with two sizes: S/M and M/L) - ti valjda dobio S/M veličinu. Ja sam dobio obje.

Pogledaj da li ti je notifikacija za sat jednaka kao i na iPhoneu "mirror my iPhone", pogledaj u Watch aplikaciji na iPhoneu pa Notifikacije i onda na dnu imaš WhatsApp, da li ti je uključeno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 17 minuta
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, tino1, VanjusOS, Anonimci (1042)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO