08.11.2014 | 17:33
Pozdrav,
Molim vas za savjet po pitanju odabira slušalica koje bih koristio isključivo za FaceTime preko iMac-a 27" middle 2011, OSX Yosemite. Trenutno imam USB slušalice od Microsofta, model: LifeChat LX-3000 koje su mi služile samo za slušanje muzike, online radio i sl. i zadovoljan sam kako rade.
Međutim, od kada sam skinuo OSX Yosemite, i iOS 8 na iP5, zgodna je stvar da se na telefonske pozive javljam preko iMac-a, na FaceTime-a, i sve radi, dobar je zvuk, ali mikrofon je toliko loš da je neupotrebljiv, Druga strana mi tvrdi da me čuje kao iz "bunara"
Pokušao sam u postavkama naštimati, vidi se da iMac prepoznaje jačinu zvuka, i da nekako radi, ali opet neupotrebljivo.
Da stvar bude bolja, FaceTime razgovore sam probao i sa najobičnijim slušalicama od iP4 i druga strana me čuje fenomenalno. Dakle, problem je u slušalicama. Odnio sam ih na servis, ali kažu da kod njih rade sve oke.
Probao sam slati zvučne poruke preko iMessage-a i tada je zvuk sasvim oke.
Čitao sam po forumu teme u kojima se spominju slušalice, i jednom prilikom je dPasarić spomenuo
www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/imac-27q-moe-li-tanje.html da Mac podržava mikrofone sa pretpojačalom, ( ali u servisu-trgovini su me samo blijedo gledali kada sam ih pitao ako imaju slušalice sa takvim mikrofonom u ponudi
)
Unaprijed zahvaljujem na prijedlozima za nove slušalice