Koji DAC za Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji DAC za Mac

19.06.2017 | 19:16
Pitanje za kolege koje vjerojatno znaju puno više o tome od mene. Trenutno imam KRK Rokit 6 G3 za slušanje an radnom stolu i Dynaudio Emit M20 uparene sa Marantz MM7025 pojačalom. Imam i nešto kvalitetnijih slušalica na kojima volim poslušati glazbu kao što su Sennheiser hd-25 i V-Moda Crossfade M-100. Čitao sam da su DAC-ovi u Macu sasvim solidni, no mene zanima može li se izvući nešto više od toga. Imam pretplate na Tidalu i Spotifyju, nešto flacova i ripanih CD-a tako da nema problema sa kvalitetom fajlova. Gledao sam AudioEngine D1, Steinberg UR12, ali posebno su mi za oko zapeli Focusrite modeli Scarlett Solo i iTrack koji ima opciju povezivanja na iUređaje. Najviše mi se sviđa iTrack jer mi paše po boji, a kolko sam skužio svi hvale taj Scarlett Solo na čijim temeljima je nastao i iTrack. Ne znam više ni sam što da mislim o svemu tome. Pola ekipe na hifi forumima govori da nema potrebe, drugi govore da se razlika osjeti pa ti sad znaj kakvo je stvarno stanje
19.06.2017 | 20:38
Prije svega, zavisi sto slusas.
Ako je jako i nabrijano, nece biti razlike od komp izlaza, a ako je nesto laganije sa vise dinamike, onda eventualno mozemo pricati o finesama.
Ali to su glupe finese…neki ih cuju a neke zaboli jedna stvar, sto apsolutno podrzavam!
Nisam siguran, nakon 25-tak godina u zvuku ja doma mjuzu slusam sa kompa na hifi ultrasonkama i na yamaha starom reciveru na koje su spojeni 20 godina stari b&w i nemam nikakvih primjedbi.
Ako hocu analizirati snimku, nosim je u studio pa na instrumente
Razlike ima na dosta skupljim outboardima koje mi koristimo za posao dok kod ovih spomenutih kartica neces nista dobiti do nekog ranga 700 + eura gdje uredjaji pocinju bolje raditi…ali iskreno, mislim da to za slusanje muzike doma, bez referentnih zvucnika i prirode posla, zaiste ne treba.
Btw, Focusrite ne valja…nikako to nemoj uzimati.
Ako bas hoces nekaj bolje, pogledaj si SPL ponudu…nesto skuplji al zaista odlicni u zvuku i durabilni do bola.
19.06.2017 | 20:45
Pa nije bas tako jednostavno - imam desktop pc i harman kardon soundsticks zvucnike.
Kad su ustekani na onboard realtek i kad ih ustekam na sb x-fi, razlika u zvuku je poprilicna. A niti jedno niti drugo rjesenje nisu nesto, niti sam ja audiofil.
Za novi komp cu gledati nekakvu usb zvucnu - jel se to zove dac?
19.06.2017 | 20:55
Je, kuzim ali onboard pc kartice su uglavnom losije od macovih. Znaju pokupiti svakakvog smeca i pustiti ga van. Moj macbook pro iz 2011 ima puno bolji zvuk od lenova iz 2016?!
USB varijante ispod neke ozbiljnije love, nazalost, ne znace puno.
Da, to je varijanta dac-a.
19.06.2017 | 21:33
"Najviše mi se sviđa iTrack jer mi paše po boji" Ako ti je to referenca, onda ostani na tom i ne traži više. Kao prvo mi nije jasan tvoj set-up ? Imaš u njemu aktivne i pasivne zvučnike, kako to slušaš? Ziher ne istovremeno, jer je to nemoguće. Vjerovatno one aktivne na kompu a one druge preko Maratza. Reci nam koji ti je zvuk bolji, predpostavljam onaj preko Maratza i Dyaudio...ako je tako onda bi se dao napraviti up-grade tog sistema, samo bi trebao imati muziku u drugom formatu. Znači treba ti dsd audio zapis i dac koji to može reproducirati. Te mjuze imaš na stranicama o kojim se ne priča, a i solidan dac bi se našao do 3 k kn. Samo onda moraš zaboraviti na Tidal i Spotify, jer je na njima nedovoljna kvaliteta audio zapisa.

Znači sve ovisi o tebi koliko te zanima pomak u kvalitetu zvuka, ako ti je to usput bolje je da to područje ne istražuješ, jer je to rupa bez dna pa bi onda morao dati za pojedini kabel više love nego što si dao za npr. zvučnike. Primjera radi; pomak za 10-20 % u boljoj reprodukciji se plaća sa 100 % cijene postojećih komponenti koje trenutno posjeduješ.

Da nebi mislio da previše filozifiram, reću ču ti koji sistem ja imam i sa kojim sam završio svoje audio putovanje.
Pojačalo Marantz pm-11-s2, Maratz sacd-8003 ( koji je apgrejdan još na cijevni izlaz ) dac Teac 503-nt i Sonus Faber Concerto Domus...btw. moji kabeli vrijede više od tvog sistema Ovo zadnje nije napisano provokativno, nego više za tvoj putokaz ako se na njega odlučiš
19.06.2017 | 21:33
Ako moram birati od Focusritea onda bi uzeo iTrack, to sma mislio

Kada slušam hiphop, house i ostalo bolji mi je KRK definitivno, Dyn je za sve ostalo. Mislio sam DAC koristit i za KRK i za Dyn preko input selectora ili jednostavno prespojiti kablove kada god mi se sprdne.
Zanima me što sada konkretno sa ne prevelikim budžetom mogu napraviti po pitanju DAC-a i isplatili se uopće ulagati u DAC ili je ovaj u Macu adekvatan za nekakvo amatersko slušanje. To je glavno pitanje.
Ne želim razbijati glavu sa pitanjima koje kablove, jel mi treba pretpojačalo, ekvalazjeri bla i sra, ako nešto mogu na trenutnom sistemu poboljšati onda bi to i htio napraviti, ako ne opet super. Ovi svi DACovi osim AudioEnginea bi mi poslužili jer mogu nakačiti i kondenzatorski mic kad tuitamo nešto snimam.
19.06.2017 | 21:56
Ako misliš slušati glazbu koju trenutno posjeduješ, onda ti je dac u mac_u sasvim dovoljan, a ako te baš svrbi onda si uzmi taj iTrack
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 53 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO