20.03.2025 | 20:19
U svojoj muskoj pecini sklepao sam kutak sa starim high(er)-end projektorom i platnom na koji je spojen FPGA emulator Komodorca i media player. Sve radi super osim sto sam u zanosu potpuno smetnuo s uma da nemam rijeseno pitanje zvuka.
Odmah da pojasnim da nisam nikakav audiofil pa nemojte s nekim svemirskim idajama, ne trosi mi se preko 100-150 eura na sve zajedno.
Dakle prvi problem je sto su uredjaji s jedna strane prostorije a slika s druge.
Jedna od ideja je nabaviti neke male aktivne monitore ali onda mi je sinulo da postoje i kojekakvi soundbarovi sa bluetooth podrskom. Izvori svuka ne podrzavaju izravno bluetooth audio ali imaju S/PDIF izlaze i klasicne koaksijalne. Pretpostavljam da postoje bluetooth odasiljaci koji primaju jedan ili vise S/PDIF ulaza preko kojih bih se onda mogao spajati na zvucnik?
Ono sto me brine je moguci lag ako je to uopce problem?
Nekakvo trece rjesenje? Nije problem ni razvuci zicu ako su te bezicne opcije pune svraba....bilo bi idealno ako postoji nekakav preklopnik koji automatski bira ulaz ovisno o tome ima lli na njemu signala ili ne da ne moram rucno to prebacivati.