Prebacivanje ploče u aiff
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje ploče u aiff

10.04.2009 | 18:28
Poštovana gospodo,

Nabavila se ploča preko eBaya: Paul Hardcastle: Papa's got a brand new pig bag:laugh:
No, sad se pojavio problem. Kako tu pločuprebaciti na komp? Spojim gramofon preko receivera na audio ulaz od maca i onda s Audacityem sredim? Koliku kvalitetu zvuka mogu očekivati (pri čemu primarno mislim na ulaz u iMacu?)

Hvala unaprijed,
10.04.2009 | 18:43
Ovisi o ploči !
Prebacivao sam sebi neke staaare ploče, te se čuje krckanje.
Ako se bolje kužiš u software od mene, u što sam siguran , možeš se igrati i šumove smanjit ili anulirati.
Ja sam bio zadovoljan, za početnika.
10.04.2009 | 19:45
postoji i softver (doduse za PC, ne znam da li ima za mac... valjda ima) koji nekim algoritmima skida ta krckanja.
10.04.2009 | 21:43
Lako za krckanje, to me ne brine. Pucketanje mi je nekak nostalgično, OK. Više me ubija brum i šum na nekim lošim cedejima...
Ali zato dinamika ploče, to je nenad....vo! Vinil rulz;)
11.04.2009 | 13:23
Imam i ja dosta ploča doma pa sam svojevremeno nasurfao i skinuo neki FinalVinyl koji je, navodno, baš tome namijenjen. Nikad nisam dospio probati. Naime - generalni zaključak je da ploče i dalje najviše volim slušati s gramofona. To mi je neka nostalgična veza s vremenom kad je vrijeme bilo nježno i blago. I bilo ga je napretek...

Inače, pucketanje ni meni ne smeta. Također, koristim i cijevno Sansui pojačalo koje ima skoro 30 godina tako da drugih problema osim toga nema. Mislim da je to zapravo najvažnije - imati kvalitetno audio pojačalo.
11.04.2009 | 13:35
možda je čak važnije imati vremena na pretek.
11.04.2009 | 17:59
Sad kad smo već krenuli u vinilskom smjeru, pitanje još jedno. Postoji Numark TTUSB gramofon s USB izlazom. Kod nas Numark naovodno dila firma PRO AUDIO VIDEO iz Zagreba, ali na telefon mi se javlja samo fax već tri dana. Ima li tko ideju o njima, zna li kako doći do njih, osim autom? BTW, taj gramoon se u SAD-u da nabaviti za 110-ak baksa....
11.04.2009 | 19:57
Djuro, ne znam znaš li za ovo? Meni su to preporučili kad sam pitao kako ću prebacit svoje audio kazete u digitalni format. Nažalost, nisam još uspio naći vremena za tako nešto.

www.griffintechnology.com/products/imic
11.04.2009 | 20:20
Nemoj lijepo ništa prebacivati, staviš ploču i uživaš, sve se opet ionako vrača na vinyl, cd-i se dijele uz ploče, nebi htio skretat mnogo s teme, al cd je 100 goidina iza ploče, puno toplije, energičnije, a pogotovo šum ima genijalnu ulogu, ko i ako usporedimo na crno bijeloj fotografiji, ona bez šuma nije to!
11.04.2009 | 21:38
Dr. Faust, APSOLUTNO se slažem sa svim što si rekao. ALI, s pločom nemrem joggat, i ploču nemrem slušat u autu...

Vuzem, znam za to, ali samo za jedan 12" maxi singl i to jednu stranu, mi je malo tu mač:S To mi je zadnje, ako ne uspijem ništa drugo ili ovi pokušaji na kojima sad radim ne budu dali očekivani rezultat
11.04.2009 | 23:00
Ako ti se radi samo o jednoj jedinoj ploči, prebacim ti je ja u digitalni format, javi mi se na E-mail pa ćemo se dogovoriti detalje. U HR sam ponovno od 20.04. i u tom tjednu sam barem jedan dan u ZG.
12.04.2009 | 00:07
@Djuro DA, zaboravio sam!
Ploće sam snimio na kazetofon, a potom sa Audacityem presnimil na komp a sa njega na CD.
Ak je išlo meni ko autsajderu ti bi mogao to ko keks.Doduše sam još bio na Picekima, ali i sad bi to išlo možda još i bolje na OSXu.
Možeš probat jer je program besplatan, a kablove valjda imaš.
13.04.2009 | 10:27
Ma nije problem kako to izvesti, nego još važem jel mogu nekak iskemijati nekaj da komp baš nemoram nosit u drugu sobu. A ova opcija ploča->kazeta->komp mi nije prihvatljiva. Tu su gubici na kaziću koje nisam više spreman trpjeti. Mislim, kad bijah mlad, onda se snimalo na kazete, jer si REVOX B77 nisam mogel priuštit (BTW, mislim da ga još uvijek proizvode )... Ali danas, sa svom dostupnom tehnikom nisam pripravan na šum, dramatičan gubitak dinamike i stereo slike koju kaztea donosi sa sobom. Pa onda, gdje bi čovjek uopće mogel kupiti metalku danas? Pa dolby C HXPRO, podešavanje biasa da visoke smiriš ili pojačaš...
Sve OK, dečki, hvala na pomoći. Mislim, stvar se zakomplicirala kad sam skužil da lampa NEMA audio in ulaz, već samo dva izlaza, za sluške i zvučnjake.. Pa sad moram uzeti powerbook G4 pa s njim. BTW, što mislite, jel kvalitetnija elektronika u njemu ili bijelom iMacu C2D? Tj, koji od ta dva kompa bu bolje odšljakal AD pretvorbu i pritom ju 'oplemenil' s manje šuma?
13.04.2009 | 15:44
Stvar obavljena, ali ima puno bruma. Sad sam skužil da je komp uzemljen ko i gramofon i da je to vjerojatni uzrok. Znači, ipak bum moral dofurat powerbook i onda snimit s baterijskim pogonom? Ili netko ima bolju ideju? Da možda uzmem neki jednostavni produžni kabel samo dvožilni, bez onog uzemljenja? Bi li to riješilo problem?
13.04.2009 | 17:20
Sad mi zapravo palo na pamet: ako iglu ne uzmeljim preko pojačala, onda ne bi smjelo biti problema? Ono, nesmiju biti uzmeljeni i gramofon i komp, nego samo jedan, ne?
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.04.2009 | 22:46
Monolog

ne kužim se u uzemljenja, ali ja Thorensa spojim na mixeticu pa preko zvučne u komp.. i nema bruma..
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
15.04.2009 | 14:12
Ima odličan program AudioHijack, ima čak i besplatna verzija. Hvata sve audiosignale po sistemu i pretvara praktično u bilo koji audiozapis.

U Toast Titaniumu ima također priložen neki program za skidanje glazbe s ploča. Navodno čak skida pucketanje. Ne znam koliko je kvalitetan algoritam za skidanje pucketanja, tj. da li robot napravi više auditivne štete od koristi.
15.04.2009 | 14:51
Mene pucketanje uopće ne smeta.. Dašak duše u reprodukciji glazbe i nemjreljivo manje iritantan od šuma i bruma....
15.04.2009 | 15:01
Ako te muci brum uzmi zicu od mase gramofona i spoji sa masom
cincha ili 3,5 banane( ako ulazis direktno u maca), sta ti je lakse.
Mozes i odzemljiti gramofon tako da omotas utikac
izolirkom( ako je utikac siroki sa ona dva klizna kontakta sa strane, za zemlju).

Gramofon mora biti uzemljen na pojacalo, glava je uzemljena preko cincheva
a motori i elektronika ako je ima se uzemljuju posebnom zicom.
Zavisno od gramofona neki su imali saraf za prisarafit zicu od mase a
neki su izmedju dva cincha imali jos jednu zicu, masu koja se na
pojacalu zasarafi na saraf uzemljenja pored phono ulaza.
Taj saraf i vanjski omotac cinch konektora su najcesce ista masa.
15.04.2009 | 22:11
Sve je riješeno. Powerbook je riješil stvar. Radil je na bateriju pa nije bil uzemljen:laugh: Nema do G4 procesora, sve je ostalo kuruza, bojim se;)
U svakom slučaju, Paul Hardcastle Papa's got a brand new pig bag, The silent underdog 12" mix) je prebačen pomoću audacitya i onda u Final Vinyl dorađen. Svira OK, ali je flah u odnosu na ploču,a li to smo već znali i prije, nema do vinila...
Hvala svima na pomoći, pametniji sam za još jedno iskustvo
26.04.2009 | 09:38
Mali update. Kupil sma u Chipoteci novi kabel, bitno bolji, s pozlaćenim kontaktima i boljom žicom. Visoki su sad puno bolji, a i dinamika je nemjerljivo bolja. Sad sam konačno na pragu zadovoljnog stadija odrađenim poslom i mogu istvrditi da ugrađena elektronika u powerbook titanium (onaj iz drugog posta kojem se smiješi novi hard) uopće nije loša:laugh:
Dakle, staro pravilo Hi-Fija se potvrdilo i ovdje. Dobar kabel život znači
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 6 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO