17.12.2011 | 04:48
iTunes radi upravo ono što mu korisnik zada da napravi, a ako korisnik ne zna što radi onda mora doći do problema. To pravilo naravno vrijedi i za sve druge programe.
I ja kao dpasaric već par godina koristim iTunes i nikad problema, ali sam naravno proučio pomoć da znam kako baratati sa nekim postavkama.
Tako iTunesi daju mogućnost dodavanja stavki u svoju biblioteku, a da ostanu na mediju sa kojeg se dodaju ili pak da ih kopira na disk na kojem se nalazi biblioteka.
Ukoliko se odlučite da ne želite raditi kopije glazbe ili videoisječaka sa vanjskih medija kod dodavanja u biblioteku, onda morate znati da svaki put kad želite slušati ili gledati taj materijal, morate na računalo spojiti vanjski medij na kojem se fizički nalaze, u protivnom će vam iTunes javiti da nisu dostupni.
Preporuka je da svakako dobro proučite postavke iTunesa i u pomoći potražite za svaku što ona doista znači pa tada više neće biti neugodnih iznenađenja kod korištenja.
Premda iTunes po osnovnoj postavci smješta svoju biblioteku i sve datoteke u users/imekorisnika/Music/iTunes mapu na sistemskom disku, moguće je tu mapu i preseliti bilo gdje drugdje pa i na vanjski tvrdi disk, koji onda naravno mora biti prikopčan na računalo prije podizanja iTunesa. U tom slučaju sama baza sa podacima o biblioteci i dalje ostaje na radnom disku, pa ju je potrebno spasiti prije zamjene računala i iskopirati ju na novo kako ne bi došlo do toga da vam iTunesi žele obrisati sadržaj sa iUređaja jer su i sami prazni.
Kad god čujem ili pročitam od korisnika iTunesa da su bezveze i da je to loš program, odmah znam da si taj korisnik nije dao truda da bolje upozna iTunes i nije razmislio kako želi graditi iTunes biblioteku svoje multimedije prije nego ju je počeo stvarati.
iTunesi su zaista vrhunski proizvod, koji doduše kao i svaki drugi software ima bugova, ali generalno zaista kvalitetno odrađuje svoj posao. naročito kad je korisnik dobro upoznat sa njima. Ja iTunes koristim na 4 računala (3 Mac i 1 PC) i bez problema kopiram i prebacujem biblioteku među njima, a s njima sinkroniziram dva iPhonea i nekoliko iPada i sve radi ko podmazano.
I da samo još jedan podatak, ukoliko imate pozamašnu biblioteku muzike, ali vam iTunesi ne mogu skinuti Album Art, onda je tu odlična pomoć
Tagalicius.
Vjerojatno postoji i kakvo rješenje za video, ali može se jednostavno tako da se otvori prozor "Get Info" za neki film npr. i klikne na Album Art list te se u okvir povuče slika omota ili plakata.
Nakon toga sinkronizacija sa iUređajem i onda je Cover Flow zaista pravo zadovoljstvo