Opticki prikljucak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Opticki prikljucak

10.10.2012 | 17:27
Misterija !!! Da li neko zna mozda da li se optika deli na neku jacinu ? Zasto to pitam ... Imam zvucnike Z5500 koji imaju opticki ulaz , Sony PS3 , Apple TV , kablovski receiver , iMac i preklopnik koji ima jedan izlaz a 3 ulaza za uredjaje . Kada pojedinacno prikljucujem uredjaje sve radi , kada prikljucim TV Receiver radi preko preklopnika na sva 3 polja preko bilo kog kabla a kada prikljucim Sony ili Apple TV preko preklopnika nema zvuka ni na jednom polju ?!?! Da li mozda neko zna sta se desava ??? I jos jedan podatak , kada prikljucim Sony PS3 preko preklopnika i pustim igricu , zvucnici reaguju tako sto traze DTS signal, ( Igrica ima DTS zvuk ) ali zvuka nema , samo reaguju na signal tako sto prebacuje lampicu na Stereo na DTS i obrnuto i cuje se pucketanje ! Hvala unapred !
10.10.2012 | 20:16
Pretpostavljam da kod priključivanja npr. Apple TV na zvučnike direktno (to radi, zar ne?) i kod priključivanja Apple TV preko preklopnika koristiš jedan te isti optički kabel od Apple TV? Isto i za PS?

Nemam iskustva sa SP-DIF, ne znam da li postoje neke podvrste i podvarijante, ali pretpostavljam da je moguće, s obzirom da se radi o digitalnom signalu, da ATV i PS imaju neki format tog signala kojeg preklopnik ne podržava.
10.10.2012 | 20:26
Očigledno je problem u tom "preklopniku". Koristim optiku, ali bez preklopnika i sve radi super. Ima li link na taj uređaj da vidimo o čemu se radi?
11.10.2012 | 00:21
Da da , sve posebno radi tj kada prikljucim direktno , ali ono sto je cudno receiver radi na preklopniku sa svim kablovima na svim poljima ali apple tv i sony jok ! Nemam ni sliku ni link jer sam ga uzeo kod tipa koji prodaje kablove , dzekove i sve moguce za elektroniku , "SILKEN" u Bgd-u . Jedino sto mi je palo na pamet je danisu mozda apple tv i sony osetljiviji , da imaju slabiji opticki izlaz , odakle znam .Totalna misterija ! Kada sam zvao tog tipa iz Silkena , on kaze da tu nema nikakve filozofile i da taj preklopnik ima samo neke prizmice (ogledala ) koja prebacuju svetlost od optike , tj , prosta je stvar !
11.10.2012 | 09:47
Da čudno u najmanju ruku,pa probaj pitati tog što ti je prodao,da ti da neki drugi razdjelnik na probu...nikad neznaš?
11.10.2012 | 21:11
Neće ti to ići. Moraš spojit direktno. Uostalom, ako već imaš receiver zašto ne spojiš sve na njega?
11.10.2012 | 21:32
danijelr15 kaže:
Neće ti to ići. Moraš spojit direktno. Uostalom, ako već imaš receiver zašto ne spojiš sve na njega?

Ne može jel ima kablovski receiver,znači ne onaj klasični AV reciver s hrpom ulaza.
12.10.2012 | 02:26
Tacno tako , imam kablovski receiver ! Danas sam bio kod tipa da zamenim i opet isto ! Uopste ne razumem zasto nece da radi a sa kablovskim receiverom radi u svim varijantama sa bilo kojim kablom i na bilo kom ulazu ?!?!
Da li neko zna da li postoji negde da se kupi neki "firmirani" preklopnik ili bilo sta drugo da mogu da spojim 3 opticka izlaza na jedan ulaz posto ovo kako stoje stvari nece proraditi a ne zna niko zasto ! Hvala u svakom slucaju na pomoci !
12.10.2012 | 09:37
Malo sam proučavao standard za TOSLINK i moja je pretpostavka da je problem na relaciji staklo-plastika. Naime, standard dozvoljava korištenje valne duljine za staklenu optičku nit, ili za plastičnu optičku nit. Ako je spojni kabel dovoljno kratak (što u ovim situacijama uvijek jest tako), onda će plastična nit uredno prenijeti i valnu duljinu namijenjenu staklenoj niti (jer su optički interconnectioni za SPDIF gotovo uvijek plastični).

Međutim, ako ubaciš neke prizme koje pokušavaju lomiti svjetlost i na taj način birati signal između više izvora, onda postaje bitno da li su te prizme staklene ili plastične. Pretpostavljam da je u tome problem. Ako je moja pretpostavka točna, nema jeftinog 3/1 optičkog preklopnika koji će ti raditi. Ono što bi te eventualno zadovoljilo bila bi neka svojevrsna (ako takvo što postoji) optička audio-mikseta. Dakle da primi sve ulazne signale, dekodira ih, eventualno izmiksa (ili ne), i onda ponovno enkodira u digitalni izlaz za poslati na aktivni zvučnik. Sumnjam da bi ti se to isplatilo...

Ali, možda griješim. Možda nije u tome problem.
18.10.2012 | 00:44
Da nije bilo malo pre pitanje coveka kako da spoji digitalni audio od macbook-a na receiver ja ne bih saznao da meni uopste ne treba preklopnik da bih povezao 3 digitalna zvuka na jedne zvucnike ! Odgovor je TELEVIZOR !!!
Ja uopste nisam znao da ce HDMI preneti digitalni zvuk u TV a da ce on onda sa optikom pustiti u zvucnike ! U svakom slucaju HVALA svim dobrim ljudima koji su pokusali da mi pomognu ! Predpostavljam da su svi trazili resenje za moj preklopnik zato sto nisam bas naj bolje objasnio sta mi treba a to je da nije akcenat na preklopniku nego kako da povezem sva tri uredjaja da zvuk radi ! Hvala jos jednom !
18.10.2012 | 09:33
ko me je vukao za jezik...
18.10.2012 | 12:53
Definitivno ti imas najvecu zahvalnost ali ja ne volim da izdvajam ljude u ovoj maloj zajednici
Pozdrav !
18.10.2012 | 15:09
ma salim se.....ja sam bas tako resio moje uredjaje,pa mi je jos sveze.....
Uzivaj
18.10.2012 | 16:16
A mora se ulici "crvenih lampiona" za ovo kresnuti jedna karma
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 54 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO