24.01.2018 | 18:05
> OK, ali OEM licencu ne možeš kupiti za koristiti na bilo čemu u virtualki, zar ne? OEM licenca je za prodaju uz novo računalo.
Ja sam dao cijenu kak se to radi, prices starting at XX.99 a mnogi često zaključe da moraju ipak platit malo više. PDF sa računom još nisam dobio tak da zapravo i ne znam koja je točno cijena.
> ... a ako tako nastaviš, bit će i ozbiljnija sankcija.
Ma skoro da zaslužujem. Jučer su mi tak digli tlak da sam skoro razbio tipkovnicu. Pita me koji jezik koristim, izaberem Croatian (Croatia) pa koji keyboard koristim, izaberem Croatian i nakon toga koji keyboard layout želim? WTF!? Ni Croatian ni Hrvatski nisu bili ponuđeni. Što bih ja trebao tu reč? Izabrao sam UK. Tako sam kroz pola instalacije imao QWERTZ a onda QWERTY. A svako malo te pita da uneseš neki password. Koji debil to smišlja?
Ovo s passwordima sam riješio tak da sam sve postiskao back/back/back pa iskopčao internet virtualki da me windowsi više ne pitaju tko sam i što sam, ali ovo sa keyboard layoutom i dalje ne razumijem, zašto me dva put pita koju tipkovnicu imam i zašto drugi put nema hrvatske tko bi znao. Ono, iskreno, hrvatska windows tipkovnica mi ne paše jer kao da su ovi iz lutrije izvlačenjem kuglica određivali gdje će bit one specijalne tipke tak da ja imam negdje svoj layout tipkovnice koji sam napravio za Windowse tak da bude ko na Macu, tj. QWERTY a tipke []{} su ispod ŠĐ u kombinaciji sa AltGr, @ je ispod tipke 2 itd.