14.05.2020 | 23:17
Koristim VMware Fusion od 2011 ili 2012 kad sam kupio MacBook Air i od tada ga raširio na više drugih strojeva.
Prilično sam zadovoljan. Prvi Fusion sam kupio sa 70% popusta kad je bio dio nekog bundla. Nakon toga sam tri puta radio upgrade, mislim da ide oko 40% popusta za update, zadnji na Fusion 11. Vrtim sve unutra, Windowse XP i 10, imao sam i Vistu ali je skončala na nekom backup disku. Imam i pet-šest verzija OSX, od 10.6 pa do High Sierre u virtualkama na kojima u prvom redu koristim različite verzije programa Xcode. Ne znam postoji li limit, ali svoju licencu koristim na 6 Macova.
Probao sam koristiti VirtualBox i Parallels, ali nije išlo iz raznih razloga. U prvom redu zbog kompatibilnosti davno kreiranih virtualki. Najnoviji VMWare bez problema otvara virtualke koje sam stvorio prije skoro 10 godina, ovi ostali stalno nađu razlog zašto je nešto korumpirano i samim time neupotrebljivo.
Što se Windows licence tiče, ja sam to na firmu, htio sam da bude legalno.
Prošle godine sam saznao da postoje i neke tzv. digitalne licence koje su prilično jeftine. Prvo su mi bile sumnjive ali vidim da ih kod nas svi živi prodaju, čak ih i firme kupuju.