05.03.2014 | 23:12
Dakle, trebam hw+sw za online real-time škrabanje. Ja nešto crtam i pišem, a osoba s druge strane vidi to isto što ja crtam i pišem u realnom ili kvazi-realnom vremenu. Idealno bi bilo da osoba s druge strane to vidi kao neku sliku, npr. umjesto screen-sharinga.
Pretpostavljam da bi najbrutalnija improvizacija bila da, bilo preko TeamViewera, bilo preko Skype screensharinga, ili nečeg sličnog, osoba s druge strane gleda prozor neke crtaće aplikacije (Inkscape ili što ja znam) po kojoj ja škrabam.
Ali zanima me da li ima neki namjenski softver za tu svrhu.
I, također, koji bi mi grafički tablet (ili nešto drugo?) predložili za tu svrhu. Znači jednostavno pisanje (bez HWR) i crtanje (prostoručno, bez uljepšavanja, skiciranje) pretežno jednom bojom po bijeloj pozadini (eventualno nekoliko boja). Ne trebam preciznost, osjetljivost na pritisak nije bitna, itd.
Format cca kao A5 list papira bi bio OK.
Da li bi mi Samsung Note 8" tablet mogao nekako poslužiti za to? Ima olovčicu. Ima li možda za njega kakva aplikacija za to? Ili bi to možda ispalo "direktno" upotrebljivo sa skype screen sharing?
Sve konstruktivne ideje su dobrodošle, a osobito one koje meni uopće nisu pale na pamet.