20.02.2018 | 12:11
kiki1 kaže:
Dečki, kad svi tak dobro poznajete Saleta, što ga ne pitate?
Eh, ne može se do Saleta samo tako lako doći. Treba se naručiti i čekati. Mislim da sam trenutno treći na redu...
Gjuroo, raspitujem se za digitalni tisak nakon što sam već probala sa sitotiskom u tiskari ZMT u Rakovom Potoku. Naime, riječ je o složenim višebojnim ilustracijama koje bi se trebale postojano (perivo u perilici) aplicirati na tanjure i šalice.
Problem sa sitotiskom u ovoj tiskari je što već dvaput radimo probni otisak i svaki puta su boje prilično smrdane (ne očekujem da su iste kao na ekanu, ali barem približno). Žena mi je rekla da,primjerice magentu, uopće ne može dobit.
Ovo mi stvaro nije jasno... Što uopće ima dobivati magentu? To se ni u offsetu ne
dobija već je osnovna boja.
U sitotisku se jedino treba paziti da se napravi dobra i pametna separacija. S obzirom da su u pitanju "šarene" ilustracije, samo pitanje koliko kanala imaš na raspolaganju.
Ne znam, doduše, koja je tehnologija izrade tih naljepnica/preslikača, ali opet... Magenta, alo!
Bio sam na stranicama ZMT tiskare i prije bih rekao da se to njima ne da (ne isplati) raditi nego da ne mogu.
Al reklamni filmić na njihovim stranicama ubija.
Problem je i što između svakog otiska prođe desetak dana jer ona ima i drugog posla, a ovo joj nije neka megakoličina pa može čekati.
Digitalni tisak sigurno će biti skuplji, ali ako uspijem dobiti kvalitetu i brzinu za neke pristojne novce, bilo bi to najbolje rješenje.
Na žalost, još uvijek nisam dobila nikakav savjet oko tiskare koja radi digitalni print na porculan, keramiku i čaše
Nisam do sada imao iskustva s tiskom na porculan i sl. iako u se doglednoj budućnosti namjeravam i time malo pozabaviti.
Doduše, ja sam čvrstog stava da to namjeravam raditi u sitotisku. Našao sam si sitotiskaru po mjeri i nekog malog ludog lika koji radi separaciju. Sad još samo trebam sakupiti pare da sve pokrenem. Možda ćemo u nekoj skoroj budućnosti moći i razmijeniti iskustva u vezi ove teme