03.02.2011 | 14:36
Ja imam 10.5.8 ... a ti (predpostavljam) 10.6.nešto?
Da, zaboravio sam napomenuti da je u pitanju Snow Leopard feature. Tnx.
Jer ja kad potegnem thumb stranice (višestraničnog PDF-a) iz previewa na desktop, dobijem (očekivano) "Picture Clipping.pictClipping".
Ako ga potegnem u ikonu neke druge applikacije (Ph ili TextEdit) ne dobijem ništa.
Mislim da je tu problem, nije li?
Da, u 10.6 to radi onako kako sam gore opisao.
Ali ovo što sam ja gore stavio nije sasvim druga stvar jer je efektivno dosta slično (neznam što je eventualno u pozadini drugačije ali kao korisnik te funkcije) jer file koji gledam u jednom progamu mogu bez odlaska u finder lako poslat drag dropom u drugi program ... i to je više manje funkcija i ovog tvog pronalaska.
Nije.
Poanta hinta nije poslati CIJELI fajl u neki drugi program već samo dio (odabranu stranicu ili više njih). Photoshop i njegov PDF import je (barem meni) najkorisniji primjer. Kad u Photoshop učitavaš PDF, Photoshop pokaže thumbnailove, ali su minijaturni i kao takvi često ne služe ničemu. Preview se u opisanom slučaju ponaša kao "browser" u kojem pregledavaš sadržaj kompletnog PDF dokumenta, onoliko "veliko" koliko ga rastegneš na ekranu. Kad nađeš stranicu koju želiš obraditi u Photoshopu, odvučeš thumbnail samo te stranice iz Previewa u Photoshop (na njegovu ikonu) i eto stranice u Photoshopu, bez borbe s Photoshopovim import dialogom.