31.12.2021 | 04:36
drlovric kaže:
Nova pasta nije otklonila problem?
Teško da će ikoja nova pasta otkloniti problem starosti računala.
Aplikacija koju čovjek koristi ako je vjerovati proizvođaču traži isto što i Logic Pro - minimalno Mac OS 11 (Big Sur) i 4 GB radne memorije.
MacBook Pro iz 2012 je u najboljem slučaju (podaci sa everymac.com) sa i7 dvojezgrenim CPU-om, zalemljenih 8 GB memorije i službenom podrškom do Mojavea (10.15).
Zakucati dvojezgreni CPU na 100% nije neki kunst. "Pregrijati ga" u tom slučaju isto nije prevelik problem.
Službeno navodno nepodržan OS, jedva preko minimalnih zahtjeva za memorijom bez mogućnosti nadogradnje, bojim se da to nijedna pasta ne rješava.
Plus, da li su termalni senzori nakon toliko godina uopće ispravni s očitanjima? (Nije baš jako ni važno, 2-3 stupnja ili 10 ne igra ulogu na par min, no ako je suditi po zahtjevima aplikacije i hw, to ne može biti kratko opterećenje).
Arctic Cooling MX pasta je nešto što bi svakako bio i moj izbor (i koristio sam i MX2 i MX4 godinama u servisu), općenito njihova rješenja za hlađenje (aftermarket hladnjaci) su mi se uvijek pokazala korektnim.
Zamjena termalne paste i čišćenje od prašine, kao što je već ranije rečeno, svake 2-3 godine.