22.04.2024 | 20:52
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
1. kabel za punjenje baterije od Logitech MX Master 3 je USB-A na USB-C
Kužim, navika ti je puniti preko tipkovnice, meni to doduše nikad ne bi palo na pamet (napon i to), ali svakome njegovo veselje.
Kakav napon? USB napon je standardiziran na 5V, svugdje je isti. Mislio si snaga? Normalno da ga punim preko tipkovnice jer ga tako mogu normalno koristiti kao da je žičani miš. To što bi se na nekom drugom USB portu ili na USB punjaču veće snage možda napunio brže - nebitno mi je ako ga mogu koristiti dok se puni. Na taj mi je način minimalan nered po stolu (ne razvlačim kabele preko papira i sl.).
EDIT:
Aha, zapravo nisam objasnio kako bih radije imao MX Master 3 miša koji je čisti žičani, da takav postoji. Ali ne postoji. Jbg.
2. USB headset (slušalice + mikrofon) ima cijelu elektroniku spakiranu u USB-A konektor koji već i ovako strši dosta van. Još da dodam adapter (da, znam za adapter, imam ga u torbi, ponekad mi zatreba kad sam na terenu) stršalo bi više od 10 cm i još visilo prema dolje
Žičane slušalice? OK, kad se već nećeš osuvremeniti
Osuvremenjenje ima smisla kad - donosi bolje rješenje. Bežične slušalice imaju sljedeće, meni značajne - mane:
1. baterija krepa usred sastanka
2. kad više od dvije osobe u prostoriji koriste bežične slušalice, počnu problemi s interferencijom i nepouzdanim radom
3. iz 3000 nepoznatih glupih razloga slušalice se neće spojiti upravo kad treba početi sastanak
Za telefoniranje dok sam za stolom u uredu, a mobitel na stalku, koristim Sennheiser bluetooth headset jer ne postoji žičani headset (samo ove obične slušalice koje su mi nepraktične za često skidati i stavljati na glavu). Ali za online sastanke preko Maca, žičano rješenje je puno čišće, pouzdanije i, ako slušalice ne moram uštekavati preko stola i papira - jednostavnije.
(doduše, možda i nema smisla ako su pouzdane i dobro rade); ne kužim zašto je tako bitno da bude zapilnuto baš u tipkovnicu, a ne drito u laptop, komp, monitor? I opet zbog struje koju taj utor u tipkovnici daje...
Evo, objasnio sam ti. Zbog reda na stolu. Struja koju daje USB port na tipkovnici sasvim je dovoljna da periferija uredno radi (da se miš puni, da se headset može koristiti), dakle problema nema.
Moj post nije išao s ciljem da se pravim pametan ili nešto, iskreno sam ti htio pomoći; ak si se sad uvrijedio...
Nisam se uvrijedio.
Samo sam već navikao da "Apple desničari"
uvijek ulažu silan napor kako bi nekog uvjerili da se nešto jednostavno *TREBA* koristiti tako-i-tako.
Naprotiv, USB-A je relikt prošlosti i nemrem dočekati da ga svi prestanu stavljati na uređaje i koristiti. Već predugo ga održavaju na životu.
Previše tih uređaja je u uporabi i opticaju. Ne ide to tako sjekirom. Mini-USB i Micro-USB svakako jesu relikt prošlosti koji se može ukinuti (i koji jest ukinut) jer nikad nisu radili kako treba i uvijek je bilo problema s njima. Ali USB-A je pouzdan i dobro smišljen konektor za svoje vrijeme i nije čudo da se i dalje masovno koristi.