21.01.2024 | 13:56
Pozdrav dragi Jabučari,
Znači, ovdje otvaram temu da ne uništavam odličan Emilov review o novom MacBook Pro M3 Pro (koji i sam posjedujem). Naime, debilitetu ili .....neznam kako to drukčije nazvati, poglavito kada si kupite računalo od 2,5 K €, pa nadalje, laptop koji ima skoro sve TOP EDGE djelove najmodernije tehnologije, uključujući andoizirano kučište, Sistem na chipu, šleper CPU-a i GPU-a, itd, itd...
i TAJ ISTI LAPTOP NEMOŽETE UGASITI/SKLJUČITI (da, dobro ste pročitali)..
Unatoč činjenici da naredba u finderu postoji "Shut Down", nakon što je pritisnete, poklopite svoj laptop, nakon što ga otklopite, laptop se sam pali!!!!!!!!...
Naravno, rješenja niti na vidiku. Postoje neka rješenja, ali samo za računala s T2 chipom (čitaj: za intele) i rješenje je tu:
www.ifixit.com/Guide/How+to+Disable+Auto+Boot/110034
Naravno...uz TOP EDGE MRAQUE I SVE ULTRA TOP tehnologije, također ne radi niti opcija/fičr....neznam kako da to nazovem: Target disk mode na tim novim laptopima. Emil je pokušao dat neko rješenje/workaroud koje bi možda radilo, a fora je bila samo u editiranju sintaxe, ja sam se žrtvovao za znanost, ali završilo je tako da sam si flash-ao firmware i u jednom trenutku samo imao 11 jezgrenu i M3 Pro CIGLU...tako da NEMOJTE to koristiti. Računalo će ostat neupotrebljivo.
Uglavnom, ako itko zna ili bilo što, kako (pazi sad ovu glupost) uspješno isključiti Apple prijenosnik, molio bi da podijeli
P.S. Kad vidite kako mi izgleda display, bit će vam jasno koliko sam LOOOOOD što nemogu to očistiti. A ekran na novom M3 izgleda ko da je prošao Mauripolj... Ccccc...Apple...