31.01.2024 | 21:56
Doći će, sasvim sigurno i tih 200 € nije vrijedno tog škrtarenja i mislim da je moj savjet jako dobar.
I naravno da isto govorim iz prve ruke, pa znaš da mi je primarni posao grafička i multimedijska produkcija.
Uključi si stroj, digni nešto standardno za studijski workflow: Adobe Photoshop, Lightroom, Illustrator ili InDesign, a onda digni Safari i još par browsera (svatko tko radi bilo kakvu grafiku za web dizajn), pa otvori Apple Mail, neki tekst procesor, spreadsheet s radnim nalozima, pa Slack, Signal i još po nešto... i evo, stanje je oko 24 GB bez da si trpao dokumente u sve to, znači samo otvorene aplikacije. I sada pogledaj kako izgleda memory footprint web browsera kod onih koji vole otvarati tabove i nisu baš uredni...
A onda recimo zavrti nešto totalno rutinski što ja često radim - utovarim najobičnije iPhone slike s nekog eventa na obradu u Photoshop kako bi išle na web, recimo njih 50... i adio Mare i memorija...
A kamo li novi softveri ala Topaz i slično.
I naravno da bi netko spartanski mogao sve to zatvarati, otvarati file po file, itd, ali to nije poanta ugodnog rada, računalo treba biti moj sluga, a ne ja njegov. Zar bih trebao misliti na to koliko toga ću otvoriti na stroju koji plaćam tolik novac i koji bi mi trebao trajati 5-7 godina?
Naravno da ne.