PROJEKT: Ispravljanje svinutog i pregaženog MBP- a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PROJEKT: Ispravljanje svinutog i pregaženog MBP- a

05.02.2024 | 16:16
Djuro genijalac kaže:
jura22 kaže:
Riba kaže:
Ne moze se aluminij ravnati...mislim moze ali neces ga vratiti u prvobitni oblik i vjerojatno ce ti puknuti.

Makar pregrijavao i savijao?

Aluminij se smije vrlo malo (računaj da se ne smije) grijati, jer ga onda jako oslabiš na tom mjestu. Nisam siguran kakva je ovo legura, ali poklopac i donji dio kućišta su sigurno otprešci, dok je ovaj dio s tipkovnicom i ostalim sigurno nakon lijevanja mehanički obrađen odvajanjem čestica (frezanje s malim glodalom, imaš zakrivljenja na otvorima za tipke tipkovnice koja su posljedica frezera tj. otisak njegovog polumjera).
Nemoj grijati kućište osim eventualno do neke temperature koju ćeš moći podnijeti na dodir (50-ak C).

Znači...(Female) Fen za kosu s tri brzine . Hvala
05.02.2024 | 16:22
Riba kaže:
Djuro genijalac kaže:
Riba kaže:
Ne moze se aluminij ravnati...mislim moze ali neces ga vratiti u prvobitni oblik i vjerojatno ce ti puknuti.

Možeš ga ravnati itekako. Dapače, lakše je, jer je mekan.

A sve se moze sa pravim alatom, uvjetima i znanjem, ali realno u kucnim uvjetima ovo nije bas izvedivo i nije vrijedno truda i novca. Jos ovo nije lim nego obradjeni aluminij, plus sto je anodiziran... tako da mu nemaoj davati lazne nade.

Service manual za moj aluminijski auto kazu da se nista ne ravna, vec se otpili i novi dio se pricvrsti zakovicama.

Riba....Lako tako, a ja mislio da je tebi stalo Uništavaš sve lijepo... Evo, Đuri ću sad nabiti karmu, a tebi... NO SOUP FOR YOU!!!
05.02.2024 | 16:56
miomika kaže:
smayoo kaže:

Ako je to Vanja T, onda prvo neka plati ćevose, pojiila, ženskih tijela, onda možemo pričat

Samo na hranu i žene misliš Antiša...

Dugo nismo, predugo. Javim se.

I žao mi je zbog laptopa, srce me zaboljelo kad sam slike vidio...
05.02.2024 | 17:12
Vanjuška kaže:
miomika kaže:
smayoo kaže:

Ako je to Vanja T, onda prvo neka plati ćevose, pojiila, ženskih tijela, onda možemo pričat

Samo na hranu i žene misliš Antiša...

Dugo nismo, predugo. Javim se.

I žao mi je zbog laptopa, srce me zaboljelo kad sam slike vidio...

vidi se odmah po emaptiji tko su pravi prvoborci...a mogli bi..
05.02.2024 | 17:20
miomika kaže:
Riba....Lako tako, a ja mislio da je tebi stalo Uništavaš sve lijepo... Evo, Đuri ću sad nabiti karmu, a tebi... NO SOUP FOR YOU!!!

Zaboravio sam naglasiti da to mora raditi netko tko nema dvije lijeve ruke!
05.02.2024 | 18:16
miomika kaže:
accom kaže:

Pozz Aco,

1. To je smao lover case, donji lim
2. Link je neupotrebljiv, javlja mi: "Käufer haben sich auch folgende Artikel angesehen" (Kupci su također pogledali sljedeće artikle)

Pa, kučište na drugom linku je prodato danas...
05.02.2024 | 18:41
miomika kaže:
Ma hoće. Ta dva modela su doslovno identična, jer zbog Korone i "kuhanja" na Tajvanu, Apple nije htio riskirati, tako da su to dva modela samo s različitim procesorom. Sve "na šaraf" paše

Nisi pogledao priloženi video... jel?
05.02.2024 | 20:48
miomika kaže:
Probat ću sve kako si naveo i hvala ti!

Ovo će biti kao lakiranje auta; 98 posto vremena je priprema, a samo 2 posto vremena stvarni posao. Napravi drveni kalup. Muški i ženski. Da, trajat će dugo, ali ako ga dobro napraviš, onda bi ravnanje trebalo biti mačji kašalj. U ženski kalup umetneš ovo što je izvitopereno, metneš na to muški dio kalupa i onda lagano prvo rukama (i težinom) stisneš koliko ide (svaka polovica bi morala biti neka colerica, po mogućnosti). Nakon toga bih sve metnul u škripac (šrafštuk) i onda stisnuo još koliko ide i ostavio tako neko vrijeme. I tek na kraju, ako nije dovoljno, lagano klepao preko tog drva ili, kao druga opcija, eventualno s većim DRVENIM kotačem polagano to (u kalupu) pokušao vratiti na mjesto 'vozeći' taj kotač pomalo uz umjereni pritisak.

Opcija C da ti netko na engleskom kotaču popiga novi lim od nule; k vragu, moglo bi se to od rostfreia napravit pa imaš unikat u svakom pogledu
05.02.2024 | 23:33
Djuro genijalac kaže:
miomika kaže:
Probat ću sve kako si naveo i hvala ti!

Ovo će biti kao lakiranje auta; 98 posto vremena je priprema, a samo 2 posto vremena stvarni posao. Napravi drveni kalup. Muški i ženski. Da, trajat će dugo, ali ako ga dobro napraviš, onda bi ravnanje trebalo biti mačji kašalj. U ženski kalup umetneš ovo što je izvitopereno, metneš na to muški dio kalupa i onda lagano prvo rukama (i težinom) stisneš koliko ide (svaka polovica bi morala biti neka colerica, po mogućnosti). Nakon toga bih sve metnul u škripac (šrafštuk) i onda stisnuo još koliko ide i ostavio tako neko vrijeme. I tek na kraju, ako nije dovoljno, lagano klepao preko tog drva ili, kao druga opcija, eventualno s većim DRVENIM kotačem polagano to (u kalupu) pokušao vratiti na mjesto 'vozeći' taj kotač pomalo uz umjereni pritisak.

Opcija C da ti netko na engleskom kotaču popiga novi lim od nule; k vragu, moglo bi se to od rostfreia napravit pa imaš unikat u svakom pogledu

You got me on "engleski kotač" štogod da je. ovo s kalupom i meni zvuči naaaaj. Da razjansimo: ženski kalup; to je nešto kao okvir od drveta 13.3 incha, stavim uppercase u nj i onda s nečim gore cijelom površinom (muški!!??) pritišćem po cijeloj zapremini prema dolje?
05.02.2024 | 23:33
Riba kaže:
miomika kaže:

Zaboravio sam naglasiti da to mora raditi netko tko nema dvije lijeve ruke!

obrati se ruci (lijevoj), jer te lice ne sluša!
05.02.2024 | 23:34
accom kaže:
miomika kaže:
accom kaže:

Pozz Aco,

1. To je smao lover case, donji lim
2. Link je neupotrebljiv, javlja mi: "Käufer haben sich auch folgende Artikel angesehen" (Kupci su također pogledali sljedeće artikle)

Pa, kučište na drugom linku je prodato danas...

dal se sječaš koliko je cca koštalo?
06.02.2024 | 00:13
Ne mora se sjećati ... evo screenshot:

MBPM1.png
06.02.2024 | 07:50
miomika kaže:
You got me on "engleski kotač" štogod da je.

miomika kaže:
ovo s kalupom i meni zvuči naaaaj. Da razjansimo: ženski kalup; to je nešto kao okvir od drveta 13.3 incha, stavim uppercase u nj i onda s nečim gore cijelom površinom (muški!!??) pritišćem po cijeloj zapremini prema dolje?

Za oblikovanje metala deformiranjem ti treba štanca (ajmo reći kalup). Ona se sastoji od dva dijela koji su zrcalno simetrični (u 3D) pri čemu je muški (onaj koji ulazi u ženski) manji dimenzijski za debljinu materijala koji želiš odštancati. Da tu sad ne kompliciram s tečenjem materijala, lokalnim naprezanjima itd; da je u pitanju neki kompliciraniji odprešak, imao bi 3-4 setova kalupa (štanci) koje bi postupno oblikovale materijal od ravne ploče do završnog oblika. Ovo što tebi treba je iznimno jednostavan oblik koji je već (bio) oblikovan i treba ga pokušati vratiti natrag.

Dakle, ženski kalup je veći, muški je manji. Savjetujem da ti te polovice kalupa budu debele barem 20-ak mm u presjeku (inače će se drvo deformirati i nisi niš postigao). Koje drvo? Možda jelovina, ona je zapravo mekana pa je manja opasnost od lokalnog oštećivanja ovog aluminija. Možda ne bi bilo zgorega između drva i aluminija ubaciti neku krpu od mikrofibre (recimo one W5 iz Lidla) da pokušaš smanjiti grebanje (ako je to, uz stanje svega, još uopće bitno)
08.02.2024 | 15:41
jura22 kaže:

auhhh... ovo je bogohulno!
08.02.2024 | 17:18
Jeftine provokacije zavidnih pendžer-plastiša trolova.
08.02.2024 | 22:34
jura22 kaže:

Odlična fora
12.02.2024 | 17:43
Nego, kako napreduješ? Kako sam ti rekao, vjerojatno ti je najbolje da odeš na ćevape k Ferhatoviću, a ostaviš ovaj mac na Baščaršiji da ti ga ili poravnaju ili preklepaju u neku đezvicu

Win-win
12.02.2024 | 23:35
hehehehe.....

trenutno s izradom okvira, termal pada od ispod s nekom mild temepraturom i nešto što bi s godnje strane po cijeloj dužini pritislo.

Hvala ti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO