Apple događanje 7. svibnja 2024.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple događanje 7. svibnja 2024.

06.05.2024 | 21:33
Sutra će Apple održati jedan od svojih keynota, ili kako to sada zovu "Apple Event". Nije sasvim jasno što će sve biti predstavljeno sutra, a što će ostaviti za WWDC, ali želio sam otvoriti temu da se možete raspisati s komentarima jer ću sutra nažalost biti spriječen napisati vijest i osvrt kako to već po običaju radim zadnju 21 godinu!

Sutra sam cijeli dan na putu u službi našeg Muzeja računala PEEK&POKE i moram pokupiti japanskog umjetnika kojeg smo pozvali u Rijeku da oslika mural prijateljstva između gradova Kawasakija i Rijeke - koje traje gotovo pola stoljeća. Umjetnik je Yusei Sagawa, odabran na javnom natječaju u Kawasakiju, a čovjek je radio i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Velika nam je čast što je pristao doći u Hrvatsku i moram se pobrinuti da budemo najbolji mogući domaćini.

Oko svega ću imati gomilu posla, pa ako netko iz Uredništva ima vremena i želje da napiše kratki osvrti da ne prekinemo tradiciju, to bi bilo baš lijepo.

Inače, koga zanima program koji smo spremili mi iz Pikija, evo link, možda nađete nešto zanimljivo za sebe:

www.japanurijeci.com

Znam da će neki imati zamjerke zašto nismo ovo ili zašto nismo ono, ali samo imajte u vidu da sve radi tim volontera i da ono malo novca što smo dobili od lokalne samouprave će biti utrošeno da platimo put i smještaj izvođača programa i tiskanje gomile materijala za izložbu i događanja.
07.05.2024 | 08:04
Mogu samo reći da mi je program Piki eventa puno zanimljiviji od Apple eventa!
08.05.2024 | 09:45
DOUBLE STACKED OLED PANEL! ..i squeezy mushy apple pencile PRO!
08.05.2024 | 11:46
Stanjili uredjaj, a dupli panel u ekranu. Meni sve to mirise na smanjenje autonomije baterije...

Moguce jedino da je M4 toliko energetski ucinkovitiji da ce kompenzirati za sve to.

Vidjet cemo nakon prvih testova.
08.05.2024 | 13:12
Mene od svega najvise zanima novi M4 jer ako je ono sto su rekli barem priblizno tocno ("do" 50% brzi cpu i 400% brzi gpu u odnosu na M2) cekaju nas jako zanimljivi strojevi u blizoj buducnosti.
08.05.2024 | 14:23
Apple i dalje po svom ubacuje prejake procesore koje onda ne prati odgovarajuäa programska podrska...

Nije li vec davno prosla tocka u kojoj je ipad pro mogao/trebao postati macbook air bez tipkovnice?

Nova olovka i smanjenje cijene baznog ipada su highlights jucerasnje prezentacije...
08.05.2024 | 14:33
Namjerno to ne rade. Oni zele da kupimo oba uredjaja.

A poseban mindfuck je da je iPad Air tezi i deblji uredjaj od PRO
08.05.2024 | 14:56
Kristalna kugla najavljuje iPad Pro M4 Bendgate.
09.05.2024 | 00:11
Uređaji su dobri, ali ne znam zašto su toliko opsjednuti time da mora biti toliko tanak. Meni se čini da to samo znači da je ranjiviji i da ima manju bateriju.

Apple Pencil Pro je zato zaista fora, nisam još vidio nešto slične funkcionalnosti.

I ona reklama mi nije "sjela", koristiti uništavanje starog kao motiv da bi se pokazalo kako je novo dobro meni nije pozitivna poruka.
09.05.2024 | 08:05
dpasaric kaže:
Uređaji su dobri, ali ne znam zašto su toliko opsjednuti time da mora biti toliko tanak. Meni se čini da to samo znači da je ranjiviji i da ima manju bateriju.

Jesi li pomislio, koliko to dodje u USD, kad ih prodaju masu? Sve se svodi na profit.

Odličan je onaj komentar u vezi debljine "Konačno, baš smo to čekali!"

Da postoji opcija, odah bi uzeo debljeg s većom baterijom.
09.05.2024 | 08:26
Sad je olovka duplo deblja od iPada. Izgleda nesimetricno i cudno. Cak i na fotkama.

Ne znam hoce li i uopce ostati zalijepljena na boku prilikom spustanja na stol, ako iPad koristis bez futrole.

Treba vidjeti uzivo ali nisam fun ovog stanjivanja.

Volio bih da su dodali jos jedan thunderbolt port.

Da Apple vode IT entuzijasti a ne dionicari, iPad Pro i Macbook Air bi odavno bili jedan uredjaj. Prijenosno racunalo sa odvojivim touch ekranom.

Al to su vec utopijska razmisljanja ????
09.05.2024 | 08:37
Šuti, nemoj da te netko čuje pa krene tanjiti i olovku pa da se više ne može držati u ruci.
Ja kroz posao znam više ljudi koji koriste tablet s pridruženom BT tipkovnicom ugrađenom u futrolu. Kod nekih je to Lenovo (na windowsima), kod nekih je iPad, ali nitko nije baš ludo zadovoljan, a kamoli oduševljen. A od više njih sam čuo "vraćam se na Macbook Air čim prebolim ovaj trošak".
28.05.2024 | 21:43
Ova poruka je off-topic jer nema veze s događanjem 7. svibnja, ali je i on-topic jer je mural "Made on a Mac" i ima veze s događanjem Japan u Rijeci koje me odvuklo od redovnih tema... možda vam bude zanimljivo:

28.05.2024 | 22:58
Ovo je jedino za Emila, koji zna Kineski
29.05.2024 | 06:25
cariblanco kaže:
Ovo je jedino za Emila, koji zna Kineski

Akari jedva da zna nešto hrvatskog, ali potrudila se staviti hrvatske titlove za lokalnu publiku. Inače, zaista su mitovi o "japanskoj radišnosti" istina - zadnji dan je radila s nama do 4 ujutro, spremala, nosila, čistila, a naš umjetnik Yusei je završio posao u 3.57 ujutro. U 5 sam ga vozio na avion!
29.05.2024 | 14:10
Inače, sličnost između japanskog i kineskog (mandarinskog) je otprilike koliko i između hrvatskog i grčkog. Možda i manja. Jedino su Japanci preuzeli osnovno ideogramsko pismo od Kineza (Japanci ga zovu "kanji" - izgovara se sa "đ" otprilike, a Kinezi "kangxi", izgovara se s mekim "š", kao i Xi Jinping, na primjer ), ali onda su ga dalje kroz stoljeća neovisno evoluirali.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO