06.05.2024 | 21:33
Sutra će Apple održati jedan od svojih keynota, ili kako to sada zovu "Apple Event". Nije sasvim jasno što će sve biti predstavljeno sutra, a što će ostaviti za WWDC, ali želio sam otvoriti temu da se možete raspisati s komentarima jer ću sutra nažalost biti spriječen napisati vijest i osvrt kako to već po običaju radim zadnju 21 godinu!
Sutra sam cijeli dan na putu u službi našeg Muzeja računala PEEK&POKE i moram pokupiti japanskog umjetnika kojeg smo pozvali u Rijeku da oslika mural prijateljstva između gradova Kawasakija i Rijeke - koje traje gotovo pola stoljeća. Umjetnik je Yusei Sagawa, odabran na javnom natječaju u Kawasakiju, a čovjek je radio i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Velika nam je čast što je pristao doći u Hrvatsku i moram se pobrinuti da budemo najbolji mogući domaćini.
Oko svega ću imati gomilu posla, pa ako netko iz Uredništva ima vremena i želje da napiše kratki osvrti da ne prekinemo tradiciju, to bi bilo baš lijepo.
Inače, koga zanima program koji smo spremili mi iz Pikija, evo link, možda nađete nešto zanimljivo za sebe:
www.japanurijeci.com
Znam da će neki imati zamjerke zašto nismo ovo ili zašto nismo ono, ali samo imajte u vidu da sve radi tim volontera i da ono malo novca što smo dobili od lokalne samouprave će biti utrošeno da platimo put i smještaj izvođača programa i tiskanje gomile materijala za izložbu i događanja.