Lijevi zvučnik za Macbook Air M1 2020, model A2337
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lijevi zvučnik za Macbook Air M1 2020, model A2337

18.05.2024 | 00:21
Pozdrav ekipa,

naime, trebao bi preporuku gdje kupiti/nabaviti lijevi zvučnik za Macbook Air M1 2020, model A2337?

Moj je nakon par mjeseci sto me izluđivao, konačno riknuo i sada trebam novi i trazim najbolju opciju, volio bi zadrzati istu kvalitetu zvuka, ali da to opet bude neka razumna cijena i smislena dobavljivost. Vidim ima dosta ponuda na Aliexpressu i ebayu, samo ne mogu skziti koja je to razina kvalitete, OEM ili čunga lunga kina.

Unaprijed puno hvala i LP
18.05.2024 | 10:16
Vjerojatno ti je najsigurnije kupiti rabljeni zvučnik na E-bayu, samo za takav možeš biti siguran da je originalni.
18.05.2024 | 16:20
Ima smisla, ali tu je rizik da je i taj rabljeni zvučnik pri kraju svog zivotnog vijeka, pa bi radije kupio novi, čisto da sam miran sljedecih par godina.
18.05.2024 | 16:51
Vidi ovdje

selfservicerepair.eu/hr-HR/order

Ako tu ne nađeš, preostaje samo ebay.
18.05.2024 | 17:05
Nasao sam, dolaze u paru, 33e sa shippingom. To je 100% legit OEM part?

Ako je, hvala za link, naručujem
18.05.2024 | 17:50
Da, to je dio Appleovog right to repair programa, tako da su OEM dijelovi u pitanju. Isti koje bi dobio u njihovom (authorised) servisu.

support.apple.com/self-service-repair

Drago mi je da sam pomogao!
18.05.2024 | 21:53
Ali to se naručuje iz USA, pa je cijena (40$+trošak slanja)*1,25 (PDV)
18.05.2024 | 22:26
@dreaMMAster:
pogledaj ovo, pa ako mislis da valja i da imas neku opciju da ti se dobaci do tebe, javi:

www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-lapto...?filterId=4800132365

www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-lapto...?filterId=4800132365

cene su inace podlozne dogovoru.
19.05.2024 | 22:05
Ender,

Na linkovima koje si priložio, nalaze se Apple uređaji zaključani na iCloud account što ukazuje na to da se vjerojatno radi o ukradenoj robi, pa istu nije uputno "reklamirati" na jabučnjaku.
19.05.2024 | 23:00
Ja se izvinjavam, zaista nisam obratio paznju na to, nego iz najbolje namere da potrazim ako ima nesto, da pomognem coveku. Sledeci put cu paziti.
30.05.2024 | 23:40
kupus kaže:
Da, to je dio Appleovog right to repair programa, tako da su OEM dijelovi u pitanju. Isti koje bi dobio u njihovom (authorised) servisu.

support.apple.com/self-service-repair

Drago mi je da sam pomogao!

Evo samo da javim, stigli mi zvučnici, ugradio lijevi zvučnik koji je bio problematičan, zvuk sad radi normalno, moja agonija je zavrsena i mogu normalno koristiti laptop.

Hvala svima na pomoci
31.05.2024 | 08:34
Super! Uživaj!
01.06.2024 | 10:05
Nažalost, problem sa vratio nakon 2 dana sto je problematičan zvučnik (lijevi kad gledate u otvoreni laptop) zamjenjen novim.

Opis problema:

Lijevi zvučnik iz cista mira (znaci random) kad svira neka glazba (nebitan je izvor zvuka na laptopu, youtube/spotify) ili se samo ugasi ili prvo kratko zašušti iz njega (2-3 sec) i onda obično iz njega na max volumeu zvuk krene totalno izobličen i tom trenutku se desni ugasi. Znači kad krenu te nekontrolirane distorzije iz lijevog, desni ne radi.Restart nekad pomogne, nekad ne, ali nema pravila.
Demontirao sam lijevi zvučnik dok sam cekao da mi dodju novi, i tih tjedan dana je sve radilo ok (desni zvučnik je radio noramlno).

Gledao sam dosta videa po youtubeu, za sad sam razmisljanja da mozda mogu probati promijeniti Audio board (SN 923-03672, novi kosta 13e)
i nadati se da je mozda problem u njemu, eventualno kupiti i novi kabel koji spaja audio board i glavni board.

Ono sto me zbunjuje je to sto je taj lijevi zvučnik koji radi probleme spojen na glavni board, a desni koji radi ok je spojen na audio board, tako da je mozda problem u glavnom boardu, koji kosta 800e.

Ako je problem u glavnom boardu, onda mi eventualno preostaje samo neki dobar majstor koji ima software i znanja da nadje kvari i popravi ga na glavnom boardu nesto tipa ovo:

Svi savjeti dobrodosli ili ako znate neki servis (ZG) koji se mogao upustiti u rjesavanje ovog problema, slobodno napišite.
Hvala unaprijed
01.06.2024 | 10:09
Ja mogu preporuciti ram-servis.hr, vise ljudi s Jabucnjaka, ukljucujuci i mene, je koristilo njihove usluge.
01.06.2024 | 10:56
Hvala ti na preporuci servisa, oni su blizu mene, pa cu ih kontaktirati kad zakljucim da vise ne mogu nista napraviti.

Problem je sto je ovaj moj problem totalno random, nekad se pojavi 2x mjesecno, nekad 16 puta u danu, pa je samim tim dosta tesko detektirati kvar i eventualno ga rijesiti i da budes 100% siguran da je rijeseno. Evo danas cijeli dan svira neka glazba na laptopi i sve radi normalno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 7 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, grgaa, jura22, MoschuS, ping, pontmax1, yawn pong, Anonimci (370)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO