Kupnja rabljenog MacBook-a Pro 2016?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja rabljenog MacBook-a Pro 2016?

12.06.2024 | 18:23
Ok, znam da iz naslova zvuči loše - ona kritična serija MacBook-a 2016-2018 sa butterfly tipkovnicom.
Ali izletila je na oglasniku interesantna ponuda.
U pitanju je 15.4" MacBook Pro sa 16GB RAM, 512 GB pohrane i 2GB Radeon Pro 455 grafikom, znači solidna je konfiguracija na papiru barem.
Cijena je 550 BAM ili oko 279 EUR.
Mane - delete tipku je malo teže pritisnuti, baterija piše Service recommended, ali drži 3h.
Kako sam sad trenutačno bez posla, to mi je san da uzmem barem neki M1 Air s ovom konfiguracijom još dalji
Trenutno imam MacBook 2015 15", uzet za dijelova, ali u skoro savršenom stanju, pa mu zamijenjena baterija i trackpad, i na kraju vrti se Sonoma na njemu.
Baterija mu nije legla (adhesive lijepak se nije izgleda primio) pa malo pleše ako se pod kutom postavi, konfiguracija je maksimalna 16GB RAM, M370x, ali neko je stavio 128 GB SSD.
Taman jučer prodah neki monitor koji mi je onako stajao samo, pa imam već pola novaca za laptop
Ovo djeluje kao neko privremeno rješenje, ali možda ću se samo zaletiti i baciti ove ušteđene novce
Da li riskirati ili ne, pitanje je sad
Naravno, odmah bi išao OpenCore i zadnji MacOS na njega

Sličice s oglasa:
d4n0y8dshd77z.cloudfront.net/listings/61...826-dcd07c4c661e.jpg
d4n0y8dshd77z.cloudfront.net/listings/61...815-aaa6b2f4ba87.jpg
d4n0y8dshd77z.cloudfront.net/listings/61...830-0abf5259eca0.jpg
12.06.2024 | 18:48
Kad jedna tipka počne zezati, to se širi.

Ali koristiš ga sklopljenog sa dva monitora i vanjskom tipkovnicom ko da je Mac mini.
12.06.2024 | 19:28
Da, to je izgledno da bi se moglo desiti, no i ovaj je skrpljen bio, šta znam, ne smeta mi previše
Više pitam onako radi nekih drugih većih mana ovih modela, tipa da ckrne grafika, touchbar ili nešto drugo vitalno za rad, kao i neki manji plusevi u odnosu na ovaj 2015 model ako ih uopće ima
Za tipkovnicu svakako uvijek nosim mini u ruksaku sa mišem, a i većinu vremena će provesti upravo kao Mac mini, spojen na vanjski ekran
12.06.2024 | 20:00
Ma kako u BiH bez posla? Ja s kim god razgovaram, ljudi kukaju da ne mogu da nadju radnike...

Taj model sam ja imao nov. Dva ili tri puta mijenjao tipkovnicu u jamstvu.

Jednom bas u SA preko puta onog uvrnutog mista preko Miljacke.

Nisu vala nitinekakve pare, al ne bih ti ja danas nista kupovao sto nema M chip.

Radije se strpi malo dok skupis pare.

Ili se zaposli
12.06.2024 | 21:03
Da ti pričam ne bi povjerovao
Ali evo ganjam već baš aktivno par mjeseci (mada ovako usputno i unazad godinu dana), odbijenice uglavnom i bilo je tu ponuda-dvije koje nisu baš atraktivne i traže promjenu mjesta boravka, ali ne odustajem
Tu se slažem, vrlo vjerovatno da ću odustati od kupnje, ali eto ponuda je bila privlačna zbog niske cijene, a pri tome sve radi, no znam da su te tipkovnice bile kaos (jedna od tih firmi mi je dala 2017 model, pa onda 2019, a jedna M1 Pro, nema šta ovaj zadnji je bio wow ).
Sad ovaj mi nema nešto posebno ponuditi u odnosu na Mid 2015, ali je touchbar fensi
U svakom slučaju, M serija će morati pričekati bolje dane

EDIT: Čovjek pristao još oboriti cijenu na 255 200 eura, ima kutija, punjač, zaštitni okvir, dođe sve.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO